sanatorium ,,Ciche wąwozy" w Nałęczowie
- teśka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 paź 2011 19:58
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 6
Re: sanatorium ,,Ciche wąwozy" w Nałęczowie
- stada-52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 27 lip 2012 16:18
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
przepraszam za słownictwo ale ci ludzie pracują zdarek46 pisze:popieram absolutnie kolegę Leszka personel jest [cenzura]
za kilka dni zakończę turnus w CICHYCH WĄWOZACH, a szkoda. Przed wyjazdem dwa zdania
Sanatorium w porządku, obsługa sympatyczna, uśmiechnięte panie, szczególnie w zabiegowym oraz sympatyczne i życzliwe kelnerki.
Pani doktor Agnieszka przemiła, jeśli inni lekarze byliby tacy, to mniej byśmy chorowali
Osobiście polecam, a wszystkim przyjeżdżającym życzę miłego pobytu i wypoczynku w tym wspaniałym miejscu i czekam na widokówkę z Nałęczowa
Wtedy byłem mocno podenerwowany. Pewna "warszawianka", wypowiadając się na tym forum, nie zostawiła przysłowiowej "suchej nitki" na warunkach i personelu sanatorium. Kilka dni przed wyjazdem dzwonię i pytam o te warunki bo wybieram się do Cichych Wąwozów z drugiego krańca kraju. Miły głos recepcjonistki uspokaja mnie i rozwiewa wszelkie wątpliwości. Po przyjeździe wszystko się zgadza i tylko to zdjęcie, zrobione z zaskoczenia, trochę niepokoi
W nocy
Pani planująca zabiegi - miły, wręcz czarujący uśmiech i pełny profesjonalizm. Kolejne miłe zaskoczenie w księgowości - za wszystko mogę płacić kartą. Poznaję obiekt. Wszystko pod jednym dachem. Zabiegi na dole. Na parterze można pograć w tenisa, na piętrze regały z książkami i miejsce na rozmowy. Jest także winda, później okaże się że będę ją skrzętnie omijał co pobudzi do lepszej pracy moje
[ obrazek zewnętrzny ] [ obrazek zewnętrzny ] [ obrazek zewnętrzny ]
Następne dni to nawiązywanie znajomości i mnóstwo miłych doznań. Codzienna gimnastyka prowadzona przez panią Żanetę i pana Michała z każdym dniem stawała się coraz większą przyjemnością. Miłe osobowości a i popatrzeć miło
Przed wyjazdem zastanawiałem się jak wytrzymam w "zimowym" Nałęczowie. Teraz wspominam z uśmiechem ten czas. Codzienne spacery "na dół" w towarzystwie kolegów ze stolika nr 25. Styczeń a tu ciepełko i mnóstwo kwitnących stokrotek w parku. Podziwialiśmy przepiękne zabytki architektury, także tej drewnianej, rozrzucone po całym Nałęczowie i sporo czasu spędziliśmy w Muzeum Stefana Żeromskiego. Ze spacerów nie zrezygnowaliśmy nawet gdy wróciła zima. Gorąca czekolada i grzaniec smakowały jeszcze bardziej
Popołudnia to także czas na wycieczki. Najpierw z przewodnikiem po Nałęczowie a za jakiś czas do Kazimierza. Chętni mogli uczestniczyć w różnych pokazach. Niektórzy zaopatrzyli się w urządzenia do magnetoterapii a właściwe w ich domowe wersje odpowiedników stosowanych w profesjonalnych gabinetach rehabilitacyjnych.
[ obrazek zewnętrzny ] [ obrazek zewnętrzny ] [ obrazek zewnętrzny ] [ obrazek zewnętrzny ]
Turnus minął w mgnieniu oka a ja zastanawiałem się co właściwie wpłynęło na poprawę mojej kondycji i nastroju. Dobrze opracowana dieta, pyszne jedzonko w wystarczającej ilości podawane przez przemiłe panie, właściwie dobrane zabiegi, profesjonalni rehabilitanci czy też doborowe towarzystwo? Brak internetu w pokoju też nie jest bez znaczenia.
A wszystko to zaczyna się już od progu, od miłego uśmiechu Pań z recepcji, które tą drogą serdecznie pozdrawiam i dziękuję
Masz darek46 zupełną racjędarek46 pisze:przepraszam za słownictwo ale ci ludzie pracują zdarek46 pisze:popieram absolutnie kolegę Leszka personel jest [cenzura]
Nie tylko pracują zajefajnie i z