ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Bo najlepiej wespół w zespół, aby moc twórczą móc wzmóc ;) , a nie na odległość :roll: .... na odległość , to się ryby łapie, zwłaszcza te płochliwe :P .
Urządzasz im wczasy pod gruszą i w dodatku z wiktem :lol: . Weź ze sobą piesa na te banicje, to może zrozumieją gdzie są granice przyzwoitości, a jak nie..... to będą przynajmniej miały pełne portki strachu :lol: .
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Post autor: Arker »

Kleinehexe pisze: 23 gru 2023 08:45 Z naukowo popartych to chyba tylko teleportacja kwantowa wchodziłaby w grę, ale fotonami nie jesteśmy, więc nic z tego. :roll:

Jak nogi, czy spanie z odnóżami ku górze pomogło? :?

Z dziennika domorosłego obserwatora przyrody.
Śpieszę donieść, że gryzoń przymusowo relokowany do lasu powrócił po ok. 12 godz. :o Prawdopodobnie tak jak przewidziałeś musiał po śladach zapachowych trafić. Przyznam, że czuję szacun dla tej małej istotki. :serce:
Drugi na razie się nie pojawił, być może zdecydował się zadomowić w nowym miejscu. :)
Takie sprawy to zalatwia moj pies ,i to skutecznie z zaswiatow jeszcze zadna nie wrocila czy to mysz czy szczur :)
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

ANDY12345 pisze: 23 gru 2023 14:36 Bo najlepiej wespół w zespół, aby moc twórczą móc wzmóc ;) , a nie na odległość :roll: .... na odległość , to się ryby łapie, zwłaszcza te płochliwe :P .
Urządzasz im wczasy pod gruszą i w dodatku z wiktem :lol: . Weź ze sobą piesa na te banicje, to może zrozumieją gdzie są granice przyzwoitości, a jak nie..... to będą przynajmniej miały pełne portki strachu :lol: .
Jakżeś taki cwany, to zaproponuj dobre rozwiązanie. 8-) ;) :lol:

Ależ oczywiście, że pies był, przecież te wynosiny są przy okazji spaceru. One jakoś się porozumiały. Nie dalej jak wczoraj widziałam jak moja sunia poluje na ogrodzie niczym lis. (Nie wiem czy wiesz o czym piszę, czy widziałeś polującego na łące lub w śniegu lisa? ). Nie raz widziałam jak konsumuje mysz lub wybija cały ich miot, zamieszkający ogród. Natomiast koleżanki w domu, w pułapkach ją w ogóle nie interesują i nie mam pojęcia czemu tak jest. :?
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bardzo dawno temu będąc na Ukrainie, mój przyszły piesek polował na myszy na ściernisku. A że bardzo lubiła surowe mięsko, to szybko jej to wychodziło. Chyba, że myszy były spasione, bo tyle ziarna co się poniewierało na polu, to tylko przy elewatorze można zobaczyć :roll: . Przy jej wielkości, to i jedna by jej starczyła.... druga chyba była dla treningu :lol: .
Lubi polować, bo to jej natura, a w klatce to już nie to samo..... wypuść z klatki na ogrodzie , to zobaczysz co będzie :lol: .
No właśnie wespół w zespół ;) :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A to niby, gdzie wcześniej wypuszczałam, jak nie w ogrodzie? :) Myślę, że to musi być jednak bardziej naturalna sytuacja. Samo wypuszczenie i uciekanie nie wystarczy. W domu przecież też, by mogła je ganiać, a tego nie robi i całe szczęście, bo dopiero byłby raban. :o :shock:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To Ty je rozpuszczasz, może jeszcze kokardki na ogonkach zawiążesz :roll: ... to już wiem jak je rozróżniasz :lol: .
Przejdź się na pięciokilometrowy spacer.... w jedną stronę i tam poszukaj dla nich miejsce.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kokardek wiązać nie muszę, bo okazuje się, że każda ma trochę inny ogonek i po tym je właśnie rozpoznaję. Mówiłam, że bawię się w oceanografa :lol: . Oni walenie rozpoznają po płetwach.
Jakbym miała czas, to tak bym zrobiła, ale nie dzisiaj, nie w święta. Zobaczymy, co będzie. Na razie nie wróciły. Stwierdziłam, że jak wrócą, to chyba powinnam zakupić klatkę dla chomika i je zacząć oswajać. ;) :lol:
Jak nogi?
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oswajaj oswajaj, będzie na futrzaki ;) :lol: ..... a jak kołowrotek zamontujesz, to jeszcze darmowy prąd :P .
Dziękuję, nogi jak nogi, są jeszcze obie...... ale spuchnięte :roll: . Jutro czas na odpoczynek..... popołudniu :lol: .
Idziemy spać ? :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja poszłam, mam nadzieję, że Ty też i spałeś z nogami w górze. Stosujesz coś na te obrzęki? Żel, maść z kasztanowca może by coś pomogła. :?
Dzień dobry, nie urabiać się proszę, Gesslerowej chyba nie zapraszacie? ;) :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć o poranku :) , jakby przyszła, to mogłaby pomasować ;) :lol: .
Rzadko mi puchną, ale dzień po dniu były przeciążone i nie miały czasu "dojść" do siebie :lol: . Kasztanowiec, to lepiej pić..... na etanolu jest :P .
Spałem spałem...... z pobudką co półtorej godziny :roll: . Jeszcze dzisiaj ze dwie godziny na nogach, a potem to tylko chodzenie...... i nie z Turoniem po kolędzie :lol:.
ODPOWIEDZ