ROZMOWY NOCĄ
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Re: ROZMOWY NOCĄ
Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka w nowym roku i spokojnej nocki
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

Miałby dzień już dłuższy być, a tu nadal ciemno, a mówią.... "Na Nowy Rok przybywa dnia na barani skok" , albo "Z Nowym Rokiem nowym krokiem" a nogi jakie są , tak dalej są
Miłego i pogodnego
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Tak sobie tę mamonę ponazywali, by się oszukiwać, że ich nakarmi. I nawet plastikiem myślą, że się najedzą, nie czując, że plastkowi coraz bardziej już się stają.A sałata ? a kapucha ?, już się karmimy plastikiem
.
Czyli ty miałeś zaproszenie z japońskiej ambasady i poszedłeś w kimono.Idę lulu... trzeba się wyspać przed fajerwerkami.
Też życzę wszystkiego co najlepsze w nowym roku, przede wszystkim zdrowia, bo jak to będzie, to resztę się zorganizuje.
Odpoczywaj, nabieraj sił, bo wyzwania czekają.
https://www.facebook.com/share/r/rtCMH4nEYZDGz92R/
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

Taaaa ambasada się o mnie upomniała
Wyzwania i zadania, to od dawna mam, ale już się do nich przyzwyczaiłem. Byle nikt nie przeszkadzał....... z zachowaniem i nosem Pinokia
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Obawiam się, że będą uprzykrzać życie jak się tylko da. Nie wiem czy cierpliwości tym co muszą się z nimi barować w codzienności wystarczy.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Najpierw:
"Piekło jest puste, a wszystkie diabły są tutaj".
William Shakespeare "Burza"
A następnie:
"Paskudny otacza nas świat, ale to nie powód byśmy wszyscy paskudnieli. Dobra nam trzeba".
Andrzej Sapkowski "Miecz przeznaczenia"
A żeby w tej naiwności nie zwariować, to lubię się pośmiać, nawet jak do śmiechu mi nie jest. Gdy obśmieję strachy, diabły i inne paskudy, to jakoś tak lżej się robi.
Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek polskiego serialu "1670", można się pośmiać z obecnych paskud, tylko trzeba umieć czytać między wierszami.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

Może nie świat, a paskudy
Mam czas, to poczekam, aż będzie na którymś z moich kanałów . Podobno jest ponadkulturowy.... nawet Niemcy się śmieją
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Prawdopodobnie każdy widz może odbierać ten serial na swój sposób, ze swojej perspektywy, nie wszystkich może też śmieszyć, a może nawet oburzyć. Jest to satyra na polski świat polityki, w tym również pewnej światowej organizacji przestępczej.