Podlaski NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
tygrys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2011 12:12
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 20 razy
Podziękowano: 3 razy

Re: Podlaski NFZ

Post autor: tygrys »

A u nas jak zwykle sennie. Odświeżę może ktoś coś napisze ;) . Miesiąc temu 22.11złożony wniosek. Nr. początkowy 2950 coś tam . Obecnie 2083 czyli spadają nr. dość szybko. Kalkulacjana czerwcowy wyjazd (mogłem już pół roku temu składać,ale zimą nie chciałem jechać.Za krótkie dni ;) ), zobaczymy czy czy moja wyliczanka okaże się trafna. Niby 7 miesięcy od chwili złożenia w naszym Nfz.
Lunastic
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2022 12:47

Post autor: Lunastic »

Witam wszystkich!

Wlasnie wczoraj nasz lekarz rodzinny wypelnil i wyslal nasz wniosek/skierowanie na wyjazd do sanatorium. No wlasnie, tykko tu jest problem… zawsze jeździlismy z mezem razem i lekarz zaznaczal to w skierowaniu tak samo jak z preferowanym regionem wyjazdu - tak przynajmniej bylo przy skoerowaniach papierowych. Teraz wypelnial nasz wniosek elektronicznie i powiedzial ze system nie daje mu mozliwosci ani opcji wyjazdu razem ani preferencji regionu. Czy ktos sie orientuje jak to jest w naszym NFZ? Czy potrzebne jest jakies dodatkowe skierowanie abysmy chociaz wspolnie pojechali? Poki co czekamy na akceptacje i przyznanie numerka w kolejce
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Jak już będziecie mieć nadany numer to piszecie prośbę o wspólny wyjazd i wysyłacie do NFZ.
Lunastic
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Felice dzieki! :)
Awatar użytkownika
tygrys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W IKP masz przy swoim skierowaniu coś w rodzaju:uwagi, prośby do Nfz dot. konkretnego skierowania. Możnatam też załączać dosyłać dodatkowe dokumenty itp. Np. Ja od razu prosiłem o konkretne sanatoria z nazwy w konkretnym miejscu i otrzymałem potwierdzenie odbioru i dołączenie do mego skierowania jeszcze przed kwalifikacją ,oceną lekarza balantologa.
Awatar użytkownika
tygrys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

"Lunastic" Konkretnie ta rubryka- przyciska nazywa się "Kontakt z Nfz"
Załączniki
Lunastic" Konkretnie ta rubryka- przyciska nazywa się "Kontakt z Nfz (jak na scani)
Lunastic" Konkretnie ta rubryka- przyciska nazywa się "Kontakt z Nfz (jak na scani)
received_2637730199738176.jpeg (21.98 KiB) Przejrzano 217 razy
Lunastic
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Super, dzieki Tygrysie za podpowiedź, zaraz to ogarne :) dlugo czekałeś na przydzielenie numerka? Widze że wyświetla się w IKP, pocztą papierową też wysyłają?

Daj znać jak już dostaniesz przydział, jestem bardzo ciekawa czy uwzględnią Twoją prośbę o konkretne miejsce
Lunastic
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Tygrysie jeszcze tylko dopytam - motywowales jakos prosbe o konkretne sanatoria czy po prostu wyslales im liste?

Ja wlasnie zauwazylam ze lekarz wpisal nam błędny adres na korespondencyjny na skierowaniu, wyslalam juz prosbe do NFZ czy beda mogli wysylac dokumenty juz na poprawny adres ale boje sie ze bedzie potrzebne nowe skierowanie…. :evil:
Awatar użytkownika
tygrys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

"Lunastic" Motywowałem tylko i wyłącznie tym, że tych miejscach i sanatoriach akurat najbardziej odczuwam poprawę itp. ;) Czekałem około 3 tygodni do pojawienia się w w IKP numerku,a papierowa wersja szła b.długo,bo już numerki spadły z ponad 2900 do poniżej 2000,także ponad 1,5 miesiąca.A lecą b.szybko.A adres raczej zadzwoń z pytaniem co z tym zrobić do Nfz ,może poprawią,albo osobiście będziesz musiała się pofatygować,bo przez taką nieścisłość mogą coś potem namieszać. Ale będzie dobrze ;) u nas dziewczyny są w miarę komunikatywne i idą na rękę. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tygrys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dla ułatwienia nr. telefonów;)