Kolorowych
ROZMOWY NOCĄ
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Re: ROZMOWY NOCĄ
Kolorowych
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Medytacja, to już jeden z kroków do poznania siebie od wewnątrz, zewnętrznie już wiesz...... masz przecież lustro
Postęp, postęp czyni nas zagonionymi, ale przecież skupiasz się przy czytaniu książki czy zwracasz uwagę na muzykę podczas oglądania filmu..... i to już masz opanowane
Nie wiem czy już we Francji oficjalnie została wprowadzona do stosowania w lecznictwie ( w roku nagrania dopiero były przymiarki ) ale efekty hipnozy były bardzo duże. Największą korzyścią stosowania jest niwelowanie wszelkiego rodzaju bólu. Pierwszym zastosowaniem są zabiegi operacyjne, gdzie nie trzeba stosować środków przeciwbólowych i usypiania pacjenta. Przed kamerą wypowiadali się pacjenci, którzy byli poddani tej metodzie i zachwalali komfort po operacji : nie odczuwali skutków po wybudzeniu, mieli w znacznym stopniu ograniczone podawanie środków przeciwbólowych i co też jest z jedną ważniejszych spraw gojenie ran było znacznie krótsze i znacznie mniej powikłań pooperacyjnych. Kolejnym zastosowaniem są wszelkiego rodzaju migreny i bóle niewiadomego pochodzenia, poprawianie kondycji psychicznej. Lekarze pewnie znajdą jeszcze wiele zastosowań tej terapii. Na pewno wiele osób nie będzie z niej mogło skorzystać z rożnych powodów, ale zdecydowana większość pewnie skorzysta z zadowoleniem.
Powiem Ci coś w sekrecie i na ucho, żeby wszyscy nie słyszeli, że można samemu wejść w autohipnozę czy pewnego rodzaju transu i nie trzeba się zbytnio przygotowywać do tego. Potrzeba do tego odpowiednich, w moim przypadku sprzyjających bodźców i na pewno nastawienia, a później oddać się..... prawie nicości ( nieziemskie uczucie ) , chociaż odbierasz zmysłami co się dzieje wkoło.
Miłego dzionka i kontempluj.... w derwisza się nie baw
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Wiem o czym piszesz mając na myśli ten błogi stan prawie nicości i wiem z własnego doświadczenia, że można uśmierzyc w ten sposób ból, przynajmniej na chwilę. Rok temu, w święta miałam covida, zmogło mnie okrutnie, święta odwołałam.
Paradoksalnie, te nieciekawe dla nas sytuacje, pomagają nam dotrzeć w miejsca, gdzie wydaje nam się, że drogi w ogólenie ma i przejść przez drzwi, których nie chcieliśmy, albo nie mogliśmy otworzyć.
To można ćwiczyć, ale wiesz jak to jest z ćwiczeniami.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

Obiecanki obiecanki, czy to noworoczne czy z innej okazji...... nie ma czasu, zapomniałam, zarobiona jestem
Czasami czuję przesyt i z miłą chęcią zagłębiłbym się..... w bezmiar kosmosu
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- ANDY12345
- Super Kuracjusz

-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- ANDY12345
- Super Kuracjusz

Właśnie zakończyłem oglądać film pt. "Niedobrani" komedię romantyczną z 2019 roku..... fajny i miło oglądnąć na odstresowanie
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Cieszę się, że przyjemnie spędziłeś czas. Mnie też udało się takie chwile dziś przeżyć i odstresować na łonie natury w Rezerwacie rzeki Rawki.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

https://www.facebook.com/share/v/WUpjnV18z4u7rv17/
Myślę, że powiedzenie "człowiek człowiekowi wilkiem" może stracić rację bytu.