Stalowa Wola Poradnia Leczenia Osteoporozy i narządu Ruchu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
adamss
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2014 15:11
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Stalowa Wola Poradnia Leczenia Osteoporozy i narządu Ruc

Post autor: adamss »

Prożba Panowie. Napiszcie ile osób na turnusie i jak tam z integracją,czy jest czas i miejsce do pogadania czy raczej się wszyscy mijają i każdy sobie
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lip 2010 10:57
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: gorkaa »

adamss pisze:Z tego co widzę to jakaś nędza jest ,a nie sanatorium. Byłem raz w Aleksandrowie Kujawskim,turnus około 100 osób,bar na miejscu,potańcówka też,nikt pokoi nie sprawdzał można było wybyć na całą noc (nieoficjalnie oczywiście)i nikt nie zapytał,byle stawić się rano na ćwiczeniach, a tu czytam że jakiś terror.
Ale Dziunia nie zrażaj się będzie nas przynajmniej dwoje w tej niedoli ,a to już coś.Najważniejsze jest towarzystwo.
i ja do Was przyjadę :D
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 sty 2013 11:15

Post autor: dziunia60 »

Uff to juz mi lepiej bo już jest nas Troje.Górka będzie nas odwiedzać, zresztą nie masz wyjścia jesteśmy umówione.Już gdzieś pisałam że tylko ze względu na spotkanie z Tobą nie zrezygnowałam ;) :lol: :lol: :lol:
Adamss mam nadzieję,ze się odnajdziemy w tym tłumie :P :lol: :lol: :lol: .Ważne ,że będziemy mogli się podtrzymywać na duchu w tej niedoli (jak piszesz)Głowa do góry damy radę, rozruszamy to towarzystwo :lol: :lol: :lol: :twisted:
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Adamss, Góreczka już nam dała namiary na potańcówki,mam nadzieję że tez dotrzyma nam towarzystwa. :) :)
slaweq
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2013 22:22
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: slaweq »

Gorkaa, nie obiecuj, bo pranie miałem Ci podrzucić, skoro nie masz auta to jeszcze wybacze, czekam na odwiedziny :D :P ;)
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lip 2010 10:57
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: gorkaa »

slaweq pisze:Gorkaa, nie obiecuj, bo pranie miałem Ci podrzucić, skoro nie masz auta to jeszcze wybacze, czekam na odwiedziny :D :P ;)
Kobieta zmienna jest :D samochód już mam, ale nie wiem czy mam wodę w pralce hhheeee
No dobra moi drodzy, jak chcecie to mogę prać, piec a nawet obiadki Wam gotować skoro tam takie beeee jedzenie.
Ps. w Tesko w barze jest dobry bar z jedzonkiem. :P
haber
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 lut 2014 19:45

Post autor: haber »

Sanatorium bardziej przypomina szpital, gdyż mieści się w budynku szpitalnym. Wyposażenie też jest typowo szpitalne. Oczywiście dla jednych jest to zaleta, a dla innych wada. Rzecz dyskusyjna ale warto o tym wiedzieć. W lutym 2014 roku uruchomiono drugi turnus a zatem jest to miejsce mało znane. Warto zatem wsłuchać się w głos kuracjuszy i brać ich ocenę pod uwagę, gdyż opinie dla tych co tu mają przyjechać są bardzo istotne. Na co najbardziej narzekają uczestnicy i pierwszego i drugiego turnusu? Na dramatyczne jedzenie, wręcz posiłki są nie do zjedzenia. Dziś delegacja kuracjuszy udała się ze skargą do przełożonego i co usłyszała? Jeżeli posiłki są dla was nie do spożycia to kupujcie je sobie sami! A zatem jeśli ZUS dokonuje płatności za kuracjusza, a on ma sam się żywić to kto tu kogo robi w balona? Mam nadzieję że to się zmieni, bo sanatorium nie ma własnej stołówki i korzysta z cateringu zewnętrznego. Jeśli jednak będzie tak dalej to chyba ktoś na tym coś musi mieć osobiście, bo inaczej zmieniono by usługodawcę. A tak na marginesie ciekawe jakie będą posiłki w czasie kontroli z ZUS, bo zapewne ktoś złoży skargę w tej sprawie. Warto przypomnieć ile kasy płaci ZUS za pobyt kuracjusza, bo dla wielu osób jest to niebotyczna kwota.
krolik
Na forum od: 04 lut 2014 20:24

Post autor: krolik »

Dodam coś od siebie i żeby nie było zacznę od dobrych stron ;)
-budynek jest nowy (co ma dobre i złe strony - ale o złych później), więc warunki mieszkaniowe, przynajmniej w części ośrodka są całkiem niezłe. pokoje w miarę duże, nowe wygodne łóżka, duże łazienki (fakt że szpitalne).
-opieka medyczna też jest całkiem całkiem - przyzwoita ilość zabiegów, duże możliwości. na wielki plus kriokomora i basen w tym samym budynku.
-miła i pomocna obsługa (nie wliczając w to ordynatora i dyrektora w jednej osobie)
-darmowa wycieczka do sandomierza i dodatkowe badania - np. na gęstość kości czy bilans dietetyczny

I to by było na tyle.

A teraz minusy:
-rzeczywiście jedzenie jest okropne. posiłki budzą u ludzi bardzo niesmaczne skojarzenia - pozwolicie, że nie będę cytować... generalnie chodzi się na posiłki ze swoimi produktami lub na kebaba czy pizzę obok poradni, bo np. chleb jest nieświeży, jajka wczorajsze, parówki ze śniadania w białym barszczu na kolacje, a obiad zbyt często nie dość że niesmaczny, to fatalnie ciężkostrawny (grochówka, kapuśniak, GOTOWANA wątróbka) itp.
-budynek jest w trakcie budowy jeszcze, więc nie wszystko działa - np. podczas pobytu wymieniają kaloryfery w pokojach, kapie z dziur w suficie, w części pokojów ludzie narzekają na zimno i zimną wodę.
- FATALNA organizacja przy części zabiegów - np pod kriokomorą dzieją się sceny dantejskie, ludzie się przepychają, wpychają, powstaje ileś alternatywnych kolejek, mieszają się kuracjusze z ludźmi z zewnątrz, którzy w tym samym czasie są przyjmowani, no... skandal
-no i Pan dyrektor - do którego należy zgłaszać wszystkie uwagi... nie chcę używać brzydkich słów, ale normalnie facet obraża pacjentów. Jak część ludzi poszła złożyć zażalenie w sprawie posiłków, to rzucał teksty w stylu "ja się tym nie zajmuję, proszę sobie iść do kucharza", "widocznie Pani racja żywieniowa jest za duża, skoro pani tak wygląda", albo jak już wspomniał haber, że "jak Wam mało albo nie smakuje, to nie musicie jeść. Możecie sobie kupić swoje”... no jest słabo.
- no i sprzątanie w pokojach co drugi dzień (a to niby szpital). w zimie jest to jednak kłopot, bo piachu, soli, kotów po kostki. miotły też nie uświadczysz, bo nikt nie wie gdzie są panie sprzątające. wiec z chorym kregoslupem sprząta się samemu zmiotką z szufelką na kolanach... dramat.

A szkoda. Bo ośrodek naprawdę ma wielki potencjał.
slaweq
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2013 22:22
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: slaweq »

Haber, a ktoś Ty? Jesteśmy na tym samym turnusie, ciekawe co z tego wyniknie?
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Napiszcie jeszcze ile osób jest na takim turnusie,czy to jest duży obiekt,czy jest jakaś świetlica bo o kawiarni to chyba nie ma mowy? Ja jadę 25 lutego do tej nieszczęsnej Stalówki.Pozdrawiam i życzę wytrwałości w kuracji. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ