Rawar Kolobrzeg
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
Rawar Kolobrzeg
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Re: Rawar Kolobrzeg
A i owszem Kołobrzeg znam i coś na temat RAWAR-a też.
Jeżeli jedziesz z NFZ polecam, choć ja osobiście w nim nie byłam.
Ale mam taki zwyczaj iż czasie pobytu pytam kuracjuszy przebywających w danym ośrodku o ich opinię
a i czasami daję się zaprosić aby obejrzeć pokoje
Mały kameralny ośrodek położony przy deptaku, pokoje 1, 2- i 3- osobowch z pełnym węzłem sanitarnym,
wyposażone w TV-sat, radio, telefon, lodówkę, czajnik bezprzewodowy.
Baza zabiegowa w budynku. W opinii bywających tam kuracjuszy wyżywienie smaczne i w pełni wystarczające.
Jak dla mnie jest jeden mankament - nie ma basenu.
A i prywatny pobyt jest stosunkowo bardzo drogi jak na klasę tego ośrodka.
Od stycznia do końca marca cena za pokój 1 osobowy to 100 PLN. Bez wyżywienia i zabiegów.
Andrzeju czyżbyś chciał zamienić Krynicę na Kołobrzeg?
Pozdrawiam
Selene
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

powiedzcie czy pokój można sobie zarezerwować (skierowanie z nfz), czy też nie ma się prawa wyboru?
dzisiaj zadzwoniłam - na miesiąc przed nie ma 1. nie można zamówić 2 - bo pary małżeńskie... to jak to jest faktycznie? czy jadąc z nfz nie ma się nic do powiedzenia ?
pozdrawiam
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
ośrodek Rawar jest usytuowany vis-a vis Mewy 5 obecnie juz po remoncie a obok Deptaka
Warunki z tego co pamietam a byłem tam na kilku ..imprezach to pokoiki 3 osobowe Duże i poprostu przestrzenne wchodzilo tam nawet do nastu osób wyzywienie spoko a co do bazy rehabilitacyjnej to mieszkajające tam panie BARDZO chwaliły sobie tam Pana masarzystę ..fakt niezłe ciacho ...
jedyna bolączka to brak basenu i słaba baza zabiegów wodnych ale jest umowa z Uzdrowiskiem Kolobrzeg dot korzystania z Zakładu przyrodoleczniczego 100metrów od Rawaru
Generalnie prawie Centrum Sanatoryjne Kołobrzegu Wszedzie BLISKO
dziękuję za odpowiedźdarek pisze:Tak jak napisała "selen"
ośrodek Rawar jest usytuowany vis-a vis Mewy 5 obecnie juz po remoncie a obok Deptaka
Warunki z tego co pamietam a byłem tam na kilku ..imprezach to pokoiki 3 osobowe Duże i poprostu przestrzenne wchodzilo tam nawet do nastu osób wyzywienie spoko a co do bazy rehabilitacyjnej to mieszkajające tam panie BARDZO chwaliły sobie tam Pana masarzystę ..fakt niezłe ciacho ...
jedyna bolączka to brak basenu i słaba baza zabiegów wodnych ale jest umowa z Uzdrowiskiem Kolobrzeg dot korzystania z Zakładu przyrodoleczniczego 100metrów od Rawaru
Generalnie prawie Centrum Sanatoryjne Kołobrzegu Wszedzie BLISKO
ale Darku nie interesuje mnie naście osób w moim pokoju. jak wpadną to ok,
będzie miło
jedynkę - już nie ma (miesiąc do terminu). pytałam się o dwójkę -
to nie mogę zarezerwować bo dla małżeństw, a na str Rawaru widzę, że
dwójek jest 23. dlatego się pytam jak to jest z wyborem pokoju ( ?):)
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

ech bo po co mi piszą, że mogę sobie wybrać. gdyby od razu mówili, że nie ma się wyboru to inne mam nastawienie. a tak to od poniedziałku zepsułam sobie humor.andrzej1955 pisze:Dagny-wyluzuj,to jest skierowani z NFZ itakie sa realia,nie denerwuj sie jeszcze przed wyjazdem bo to nic nie da,moze wszystko sie dobrze ulozy ,pozdrawiam![]()
dzięki. mam nadzięję, że się ułoży.
pozdrawiam : )
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Małe sprostowanie Darka - RAWAR jest vis a vis MEWY IV natomiast MEWA V jest troszeczkę dalej.
Dagny jedziesz z NFZ a nie prywatnie i niestety nie masz prawa wyboru.
Mogę jedynie podpowiedzieć w jaki sposób ja załatwiłam pokój tylko dla siebie.
Po prostu zadzwoniła i zapytałam czy mogę być w pokoju sama za dodatkową opłatą.
Trochę kasy mnie to kosztowało ale miałam pokój 2 osobowy, w którym byłam sama.
Jeżeli możesz sobie na to pozwolić to spróbuj.
A RAWAR ma to do siebie, że mają tam wielu Niemców i turnusy rehabilitacyjne stąd też maja pełne obłożenie.
Serdecznie pozdrawiam
Selene
ok, tylko po co mi (powtórzę się) z nfz piszą, że mogę 1,2 lub wieloosobowy.Selene pisze:Witaj dagny7![]()
Dagny jedziesz z NFZ a nie prywatnie i niestety nie masz prawa wyboru.
u mnie to już nie wchodzi w grę. trzeci raz nie zadzwonięMogę jedynie podpowiedzieć w jaki sposób ja załatwiłam pokój tylko dla siebie.
Po prostu zadzwoniła i zapytałam czy mogę być w pokoju sama za dodatkową opłatą.
Trochę kasy mnie to kosztowało ale miałam pokój 2 osobowy, w którym byłam sama.
Jeżeli możesz sobie na to pozwolić to spróbuj..
od razu się dało wyczuć, że pryatny wynajem bierze góręA RAWAR ma to do siebie, że mają tam wielu Niemców i turnusy rehabilitacyjne stąd też maja pełne obłożenie..
dzięki i wzajemnie : )Serdecznie pozdrawiam
Selene
a teraz jeszcze jedno = jakie dobre zatyczki polecacie do uszu ? : )