Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Elisabetha
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 lis 2018 17:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1

Re: Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Post autor: Elisabetha »

Mirena, gratuluję! :serce: :kwiat:
Peggy
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lut 2024 19:41
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Peggy »

Cześć, a w Ustce to jakie sanatorium dostałaś. Gratuluję
beabecik
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 maja 2022 17:29
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: beabecik »

Mirena, czyli na chwilę obecną wychodzi 11 miesięcy oczekiwania na wyjazd w mazowieckim?
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 13 razy

Post autor: Narewka »

Moje 10 miesięcy wypada w czerwcu,a teraz jeśli 11,to lipiec.Nie mam nic przeciwko,ostatnio też byłam w lipcu.To i tak prawie 2 lata między wyjazdami.
Mirena
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2018 08:25

Post autor: Mirena »

Dzień dobry ... u mnie czas oczekiwania to 10 m-cy i dwa tyg.w sumie podają czas oczekiwania jako orientacyjny.Ja zaczynałam od 27,5 tys.a ktoś ostatnio pisał że rozpoczął oczekiwanie od 37 tys.więc chyba coś się przesunie. :kwiat:
Peggy
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lut 2024 19:41
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 2 razy

Post autor: Peggy »

Ja zaczynałam w styczniu od 37339, a teraz jest 35075 :lol:
Aaadam65
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2024 15:17

Post autor: Aaadam65 »

Przy numerze około 1550 dostałem dzisiaj skierowanie do sanatorium. Wyjazd, żeby było śmiesznie, w pierwszy dzień Świat Wielkanocnych (31.03). Czy w święta będą zabiegi ??????, Czas oczekiwania od połowy lipca, a więc około osiem 8 i pół miesiąca. Mam niskie ciśnienie. Zastanawiałem się na tym forum jaka będzie rehabilitacja. Ktoś napisał kilka dni wcześniej że będą podwyższać mi ciśnienie czymś nerwowym. I wykrakał. Fakt. Zdenerwowałem się, a ciśnienie mi wzrosło. Jak tu się nie zdenerwować.!!!!!!!!!!! Wyjazd w pierwszy dzień świąt. Do takiej dziury jak Nałęczów, niecałe 80 km od domu. Znam Nałęczów . Nie ma tam gdzie wyjść, ani co zwiedzić. Liczyłem według wyliczeń z tego portalu, że będę czekał około 10 miesięcy, więc wyjazd w maju. W najgorszym wypadku druga połowa kwietnia, a nie 31 marca. Więc wykupiłem po promocyjnej cenie tygodniowe wczasy na Krecie na początku kwietnia w bardzo fajnym ośrodku. Szlak trafi wczasy i opłacone za nie pieniądze (biuro podróży nie odda). Chyba szkoda zrezygnować z sanatorium. Zastanawiam się nad tym. Kolejki mi nie przełożą. Więc NFZ potrafi zdalnie leczyć przez internet.Jak odczytałem przydział ciśnienie mi wzrosło do 135 (nigdy chyba nie miałem takiego). Zawsze po cichu liczyłem, wyjazd gdzieś daleko od domu, najlepiej nad morze, będzie to maj, w najgorszym przypadku wszędzie, oby tylko nie Nałęczów. Jak ktoś ma pecha to i w drewnianym kościele cegła mu na głowę spadnie
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 13:14
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: bozenka999 »

Aaadam65,może to jakaś opatrzność i P.Bóg ma dla ciebie jakąś niespodziankę,to pierwszy szok ,to ludzie tworzą atmosferę,będzie dobrze.Pozdrawiam.
Gość

Post autor: Gość »

Aaadam65
Tu na tym Forum można znaleźć wiele przykładów na to, że trzeba próbować w takim przypadku przełożyć termin. Miało być 10 miesięcy, załatwiłeś sobie inny wyjazd - to jest podstawa do ubiegania się o nowy przydział. Tak sądzę.
Nie wiem jak to jest w naszym Oddziale Mazowieckim, ale w innych idą na rękę.
Próbuj, nie musisz od razu rezygnować ale przełożenie terminu może się udać.
Powodzenia
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 82 razy
Podziękowano: 50 razy

Post autor: Arker »

Dobrze ci radzi Kazimierz ,ja tez przekladalem i juz mialem skierowanie w domu ,nie bylo problemow.Dostalem w inne miejsce.Musisz napisac prosbe do nfz ,o zmiane terminu ,to jeszcze sporo czasu wiec kogos innego wysla.Powodzenia
ODPOWIEDZ