Rymanów Zdrój - Kasztanowy Dwór (ZUS) 06.02.2014

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
jeni42
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2013 10:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Rymanów Zdrój - Kasztanowy Dwór (ZUS) 06.02.2014

Post autor: jeni42 »

Witam. Czy wybiera się ktoś samochodem w tym terminie do Rymanowa z Białej Podlaskiej lub okolic? Czy był ktoś w "Kasztanowym Dworze" ? Proszę o informacje o tym sanatorium. Pozdrawiam
Janeczka
Ster
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2013 18:12

Re: Rymanów Zdrój - Kasztanowy Dwór (ZUS) 06.02.2014

Post autor: Ster »

Witaj Jeni
Jadę z Łukowa właśnie też do Kasztanowego Dworu w tym samym terminie. Na temat tego ośrodka jako sanatorium niewiele można znaleźć, do niedawna był to hotel, ponoć warunki dobre, prywatny basen, położenie też super, bo wszędzie blisko.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22

Post autor: jan19557 »

Byłem w kasztanowym dworze na przełomie sierpnia i września. Było ciepło , więc było fajnie a teraz nie wiem jak spędzicie czas. Miejscowość niewielka, więc spacery będą krótkie. Nie martwcie się tym. Na miejscu macie świetny bar z muzyką 6 razy w tygodniu, oprócz poniedziałku. Od nowego roku didżej miał otworzyć w piwnicy obok stołówki bardziej romantyczną kafejkę z dyskoteką. Basen faktycznie jest ,tylko płatny a na zabiegi na basenie trzeba biegać do ziemowita oddalonego drogą jakieś1,5 km. Skrótem bliżej ale przez lasek. Część zabiegów jest na miejscu, reszta w sanatorium oddalonym około 600 m. Zabiegi cały dzień godzin wieczornych( na basen na godz. 19) . Ludzie narzekali na jedzenie , smakowo dobre, tylko pod wydział , waza zupy na stół i koniec, chleba kilka razy brakowało, chociaż były 3 rodzaje (catering). Pokoje w większości 2 osobowe bez balkonów (oprócz 3 osobowego na 2 piętrze i jednej dwójki na 1 piętrze). Na 2 piętrze w niektórych pokojach okna w suficie, po lewej stronie pokoje ciemne. Warunki lokalowe dobre tylko małe szafki ubraniowe. Po wyjściu z autobusu 200m z prawej strony jest skrzyżowanie na którym jest KASZTANOWY DWÓR. Wszędzie blisko . W pobliżu dwie inne kawiarnie z baletkami. Więcej mogę na [email].pl
Ster
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję Janie za ten opis , bardzo pomocny w ocenie co człowieka czeka na miejscu
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
jeni42
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Arku.
Rozmawiałam z Janem wczoraj telef. i podał mi wiele szczegółów dot. naszego sanatorium. Ogólnie jest dobrze i nawet codzienne bieganie 1,5 km na basen do Zimowita nie nastraja mnie pesymistycznie do wyjazdu :D Janek powiedział, że trafiliśmy do najfajniejszego sanatorium w Rymanowie :)
Pozdrawiam Jasia
Ster
Kuracjusz
Kuracjusz

Hi Jasiu
Ja też już nabrałem optymizmu co do naszego sanatorium, mam tylko nadzieję, że i w lutym mróz bardzo nie ściśnie i nie zasypie :)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
jeni42
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Obyśmy dojechali szczęśliwie, a tam już trudno, niech się dzieje... ;) Z mrozem sobie poradzimy (sklepy blisko, bar na miejscu) gorzej ze śniegiem...
Aczkolwiek, jak będzie tak fajnie jak u Janka, to można przedłużyć sobie pobyt aż do wiosny :D
Pozdrawiam
efka
Na forum od: 28 sty 2014 12:54

Post autor: efka »

Jadę samochodem w tym terminie i w to samo miejsce,razem będzie weselej i taniej,mieszkam przu ul łukaszynskiej,tel507071620
Ster
Kuracjusz
Kuracjusz

Czas zacząć się pakować, jutro wyjazd :D
Awatar użytkownika
jeni42
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jedni się pakują, drudzy rozpakowują...:) Muszę część rzeczy wyrzucić, bo walizka ciężka jak diabli...:) Wiedziales Arku co robisz:) Baba z wozu... Teraz smigniesz jak strzała....:) Do zobaczenia jutro, pa,pa :)
ODPOWIEDZ