Wspolny wyjazd malzonkow
-
Gość
Re: Wspolny wyjazd malzonkow
Ceny jeszcze 20 - 30 procent w górę. I tak będzie konkurencja dla wyjazdów prywatnych, koniec dopełniania kasy masakrycznie drogim parkingiem, opłatą za tv, czajnik, Wi-Fi.
Wzrost cen to będzie wkład kuracjuszy w koszty koniecznych modernizacji. Resztę obciążeń ponoszą solidarnie NFZ i właściciel sanatorium.
Nie przydzielamy z góry pokoi. Każdy staje przy ladzie i deklaruje - jedynka albo dwójka z wskazaną osobą, nikt nie wnika kto to. Oczywiście i tak pewnie dla tych którzy dotrą ostatni jedynek zabraknie i będą się musieli zgodzić na dwójkę z nieznajomym(ą).
Oczywiście zapominamy o łazienkach na korytarzu i przerabiamy je na zgrabne jedyneczki.
Inaczej problem nie zniknie, chyba że oddziały kategorycznie odmówią wspólnego wyjazdu albo w umowie będzie klauzula o zakazie wspólnego kwaterowania małżeństw (dość sztuczna przyznajcie). Pokoje wieloosobowe likwidujemy tak czy inaczej.
Coś z tym zrobić trzeba...
-
Mazrena
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 14 sty 2017 16:54
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękował: 11 razy
- Podziękowano: 6 razy
Jedni - po co pokoje 1-os
Temat tylko do dyskusji i swoich racji
Małżeństwa przeszkadzają a single nie....też się kłócą a do tego biegają po imprezach szukając pocieszenia u płci przeciwnej i to nie przeszkadza ....
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Warunki niby poprawiają się. W Busku powstało nowe sanatorium i nie ma w nim jedynek, nawet prywatnie tylko dwójka z dopłatą dla singli. Za to są trójki. Dla mnie bez sensu.
Single na wszystkim tracą. A może tak dopłata jeżeli małżeństwo chce mieć zapewnioną dwójkę?
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
-
Gość
Co do dopłat dla małżeństw - ja akurat nie miałbym nic przeciw temu gdyby to ugasiło pożar, ale obawiam się że zaraz by się podniosły głosy o niesprawiedliwym traktowaniu par. Ale gdyby tak za 3-4 stówki można było sobie zarezerwować pokój...
Problem trudny, pewnie nieprędko zostanie rozwiązany.
Ja w tej chwili oczekuję tylko jednego. Mam gwarancję wspólnej dwójki - jadę. Brak takowej to rezygnacja z wyjazdu.
I tak wielokrotnie przy innych perypetiach zdrowotnych rezygnujemy z "darmowego" leczenia i potrząsamy sakiewką żeby ratować co się da...
- malgonia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2012 09:15
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 16 razy
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Oczywiście nie mówię o guzie.
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 101 razy
- Podziękowano: 54 razy
Co TY wypisujesz ,jakich napraw ,od 13 grudnia ciagla demolke widze ,zyjemy chyba w innym kraju .Przewileje niby z jakiego powodu ,czy nfz placi zamnie mniej ,juz jestem stratny bo musze dzien wczesniej jechac z nadzieja ze moze dostane dwojke ,i prosze rozwin ten watek z dyskriminacja ze dostrzegam czy nie dostrzegam bo niewiem o co chodzi .Milego dniaKleinehexe pisze: 11 lut 2024 08:23 Wszyscy macie rację.![]()
Nie dziwię się Małgoni, że wybrała takie rozwiązanie, zwłaszcza po opisanych doświadczeniach. Korzysta z możliwości, jaka jest jej dana. Niech pierwszy rzuci kamieniem ten, kto odrzuca dane mu przywileje na rzecz innych osób.![]()
Nie dziwię się panom, którzy denerwują się, że przez małżeństwa z góry są straceni w staranich o pokój dwuosobowy. Szkoda tylko Abstynent666, że Ty dyskryminację dostrzegasz tylko wtedy, gdy dotyczy ciebie, a nie też innych. Czyżby działało prawo kammy?![]()
![]()
Darku, uważam tak jak ty, władze powinny się tym zająć, by obywatele ich państwa mogli się w godnych warunkach rehabilitować. Dla mnie osobiście jest to trochę poniżające, że upychają dorosłych ludzi jak popadnie i z kim popadnie, a już zwłaszcza, że kraj tak podzielony.
Niestety obawiam się Darku, że przed nimi tyle "napraw", że ten problem zalegnie gdzieś na końcu. Przeciwnicy do tego nie pomagają, tylko robią wszystko, by odwieść od sensownej pracy.
Zagubiony, małżeństwa są różne, i takie co drą koty, i takie co żyją w szacunku dla siebie. Ty dostrzegasz to, co chcesz widzieć, w co wierzysz i czym sam żyjesz. Tak właśnie kreuje się rzeczywistość, tak działa wszechświat. Polecam zainteresować się trochę fizyką kwantową.![]()
Moim zdaniem warto jednak działać, tylko nie na zasadzie, "zabierzmy przywileje innym, nam się one należą". Warto petycje pisać, coś robić, nie tylko narzekać, a nuż ktoś podejmie temat?![]()
![]()
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 101 razy
- Podziękowano: 54 razy
I tu Felice obalila argumet tych co tlumacza ze jedno drugiemu musi pomagac bo taki niezaradna ,niezaradny itd.Felice pisze: 11 lut 2024 09:09 Zdecydowanie jest to problem ostatnich lat. Jak zaczynałam swoją przygodę z wyjazdami małżeństw nie było w ogóle, potem zdarzały się nieliczne pary, a teraz niejednokrotnie jest więcej małżeństw niż singli.