Te małżeństwa były najlepiej widoczne w czasie pandemii , gdy przy stoliku na stołówce , mogły siedzieć wyłącznie osoby zamieszkujące ten sam pokój .
Ja należę do tych , co lubią mieszkać w trójce

, ale ani z powodów , o których pisze Marzena , bo jeszcze mi się nie zdarzyło z kimś kłócić w sanatorium , ani z powodów , o których wspomina Genever , bo nie jestem osobą samotną , spragnioną rozmów ... nie wchodzą też w rolę względy finansowe , a mam zupełnie inny powód

sprawdzony
Moim zdaniem , już teraz , powinna być możliwość pisania we wniosku w iluosobowym pokoju chcemy mieszkać . Oczywistym jest , że wiązało by się to z różnym okresem oczekiwania , gdyż jak wiadomo jedynek jest ogólnie bardzo mało ..
1. pokój jednoosobowy
Dwie kolejki ....
a) z orzeczeniem
b) na życzenie
2. pokój dwuosobowy
Dwie kolejki
a) z dowolną osobą
b) ze wskazaną osobą
3. trzyosobowy
4. pozostałe .... wszystko mi jedno , byle szybko
Być może termin oczekiwania z punktu 4 , lub 3 .. byłby kilka miesięcy , a np punktu 1 b i 2 b ... dobrych kilka lat
Ponadto , cena opłat w 1 b i 2 b , powinny znacznie wzrosnąć .
Może tak byłoby sprawiedliwie

.... Tylko czy NFZ by to ogarnął
Pomijając już ten temat , jeszcze jedno jest " ciekawe " ... w takiej dwójce mogą mieszkać małżeństwa , osoby homoseksualne , oraz przypadkowo dobrane osoby . Nie zakwaterują natomiast pary przeciwnych płci , jeśli nie są w zalegalizowanym związku , zdarzyło się tez , że małzeństwo musiało udowadniać , że jest małżeństwem , bo mieli różne adresy zamieszkania
Przyszło nowe , moooże .....