POMORSKI NFZ -kolejka itp

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
DorotaB
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 maja 2011 15:33
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 10

Re: POMORSKI NFZ -kolejka itp

Post autor: DorotaB »

BarbaraG pisze: 16 lut 2024 01:58
DorotaB pisze: 13 lut 2024 14:25 Przed chwilą dostałam przydział do Ino od 17 kwietnia'24 :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Gratuluję i przeczytałam już, że jednak jedziesz do Oazy. :)
Życzę dobrych zabiegów. :kwiat:
Basiu dziękuję za gratulacje. Czekam od 27.07.2023 do 17.04.2024, a mój czas oczekiwania na wyjazd wynosi 9 miesięcy bez 10 dni. Dzwoniąc w styczniu'24 prosiłam, z uwagi na łatwy dojazd, o skierowanie do Inowrocławia oraz aby to był kwiecień 2024 (obawiałam się, że mogę dostać jakieś wcześniejsze skierowanie, które ktoś wcześniej oddał bo np. nie chciał wyjeżdżać zimą). Tym sposobem mogę spokojnie zrealizować moją lutową rehabilitację w szpitalu na gdańskiej Zaspie.
To takie info abyś odpowiednio zaplanowała swój najbliższy pobyt w stosownym terminie. Wydaje mi się, że czas oczekiwania będzie nadal się wydłużał i niedługo może być tak jak dawniej 1,5 roku.
Pozdrawiam :kwiat:
cin33
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 mar 2022 14:43
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 3 razy

Post autor: cin33 »

Inowrocław całkiem przyjemne miasto, basen solankowy bardzo fajny, chodziłem tam popołudniami, z kartą kuracjusza było bardzo tanio, termin też fajny, dwa lata temu byłem w podobnym terminie, 3 tygodnie była super pogoda, o niebo lepsza niż u nas na wybrzeżu.
krychna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2016 17:01
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 12 razy

Post autor: krychna »

DorotaB pisze: 15 lut 2024 20:16 Wczoraj, przy numerze 2060, w przeglądarce pojawił się przydział, a czas oczekiwania od złożenia wniosku (27.07.2023) do wyjazdu (17.04.2024) wynosi ok. 8 i pół miesiąca. Znajoma (też z pomorskiego) dostała przydział dziś, przy numerze 610.
Jak widać nie ma reguł - przydział może się trafić zarówno przy numerze ponad dwa tysiące jak i blisko pół tysiąca.
Spokojnego oczekiwania. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Gratuluje przydziału do Inowrocławia :) masz szczeście że zmienili Tobie na Oaze zabiegi na miejscu. Pamiętam jak bylam w Kujawiaku to kuracjusze przychodzili na zabiegi z Kujawianki.U mnie mija 2 miesiace oczekiwania na nadanie numeru spokojnie czekam.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2022 09:55
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 37 razy

Post autor: Asik_ »

Witam,
coś u nas w pomorskim bardzo długi przestój w ocenie wniosków przez lekarza balneologa,moja koleżanka czeka od października i jak na razie cisza.Cóż,nie mają chyba lekarza na stałe,a nam zostaje tylko cierpliwość. :roll:
Pozdrawiam wszystkich oczekujących na numer,oraz tych oczekujących już na wyjazd :kwiat:
cin33
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 mar 2022 14:43
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 3 razy

Post autor: cin33 »

Asik nie strasz, bo ja czekam miesiąc na ocenę i już wydaje mi się bardzo długo :( jednak ta nasza służba zdrowia to leży na każdym froncie. Jak już będzie zarejestrowane to telefon w dłoń i dzwonię o zwroty. Tym razem celuję w Rabkę Zdrój. Może się uda.
Awatar użytkownika
DorotaB
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 maja 2011 15:33
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: DorotaB »

krychna pisze: 17 lut 2024 17:23
DorotaB pisze: 15 lut 2024 20:16 Wczoraj, przy numerze 2060, w przeglądarce pojawił się przydział, a czas oczekiwania od złożenia wniosku (27.07.2023) do wyjazdu (17.04.2024) wynosi ok. 8 i pół miesiąca. Znajoma (też z pomorskiego) dostała przydział dziś, przy numerze 610.
Jak widać nie ma reguł - przydział może się trafić zarówno przy numerze ponad dwa tysiące jak i blisko pół tysiąca.
Spokojnego oczekiwania. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Gratuluje przydziału do Inowrocławia :) masz szczeście że zmienili Tobie na Oaze zabiegi na miejscu. Pamiętam jak bylam w Kujawiaku to kuracjusze przychodzili na zabiegi z Kujawianki.U mnie mija 2 miesiace oczekiwania na nadanie numeru spokojnie czekam.
Pozdrawiam :)
Jak będę chciała basen to po drugiej stronie ulicy są Inowrocławskie Termy i tam mogę chodzić (jak będzie ciepło to w szlafroku i klapkach :lol: ).
argenta
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2021 12:26
Podziękowano: 2 razy

Post autor: argenta »

cin33 pisze: 17 lut 2024 17:13 Inowrocław całkiem przyjemne miasto, basen solankowy bardzo fajny, chodziłem tam popołudniami, z kartą kuracjusza było bardzo tanio, termin też fajny, dwa lata temu byłem w podobnym terminie, 3 tygodnie była super pogoda, o niebo lepsza niż u nas na wybrzeżu.
Ja czekałam na ocenę balneologa równe trzy miesiące. Pozdrawiam oczekujących na pomorskiego NFZ :roll:
Endrjus
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 gru 2012 22:31
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Endrjus »

cin33 pisze: 18 lut 2024 07:40 Asik nie strasz, bo ja czekam miesiąc na ocenę i już wydaje mi się bardzo długo :( jednak ta nasza służba zdrowia to leży na każdym froncie. Jak już będzie zarejestrowane to telefon w dłoń i dzwonię o zwroty. Tym razem celuję w Rabkę Zdrój. Może się uda.
Hejka
Spoko ludki ukochane. Ja też byłem zniecierpliwiony, że po 30 dniach (tak wynika z przepisów) nie otrzymałem informacji odnośnie zakwalifikowania lub nie na leczenie. Dzwoniłem na infolinię do NFZ i MZ i otrzymałem taką samą odpowiedź - brak lekarzy orzeczników… w tej chwili mam na liczniku 218 i czekam.
Może w końcu otrzymam długooczekiwaną wiadomość.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
BarbaraG
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sie 2018 12:24
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Post autor: BarbaraG »

DorotaB pisze: 17 lut 2024 12:10
BarbaraG pisze: 16 lut 2024 01:58

Gratuluję i przeczytałam już, że jednak jedziesz do Oazy. :)
Życzę dobrych zabiegów. :kwiat:
Basiu dziękuję za gratulacje. Czekam od 27.07.2023 do 17.04.2024, a mój czas oczekiwania na wyjazd wynosi 9 miesięcy bez 10 dni. Dzwoniąc w styczniu'24 prosiłam, z uwagi na łatwy dojazd, o skierowanie do Inowrocławia oraz aby to był kwiecień 2024 (obawiałam się, że mogę dostać jakieś wcześniejsze skierowanie, które ktoś wcześniej oddał bo np. nie chciał wyjeżdżać zimą). Tym sposobem mogę spokojnie zrealizować moją lutową rehabilitację w szpitalu na gdańskiej Zaspie.
To takie info abyś odpowiednio zaplanowała swój najbliższy pobyt w stosownym terminie. Wydaje mi się, że czas oczekiwania będzie nadal się wydłużał i niedługo może być tak jak dawniej 1,5 roku.
Dorotka dziękuję za informację. U mnie jeszcze trochę jest czasu do złożenia wniosku o sanatorium. Dopiero będę mogła po 12.07.2024, ale będę monitorowała okres oczekiwania. Zimą nie bardzo widzę siebie w sanatorium :lol: Tak od kwietnia do początku października i owszem. :D
argenta
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2021 12:26
Podziękowano: 2 razy

Post autor: argenta »

A w pomorskim NFZ bardzo leniwie '' schodzą '' numerki. W takim tempie to przydział będzie nie za 7 a za 10 miesięcy.... :roll:
ODPOWIEDZ