Świnoujście. Najlepsze sanatorium.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Re: Świnoujście. Najlepsze sanatorium.

Post autor: zbigniew165 »

Też byłem w Barbarce kilka krotnie, ale teraz jest ona w remoncie i nie wiadomo kiedy się remont skończy.
W Bursztynie byłem w ubiegłym roku ze zwrotu, bo polowałem na ten obiekt i w tym roku początek września rozpoczynam polowanie ponownie na Bursztyn w Świnoujściu.
Szpaczek
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2018 19:48
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Szpaczek »

Witajcie. JA PISZĘ O NAJGORZYM...BAŁTYK NA SŁOWACKIEGO 23...... Ja dodam będąc w Bałtyku w czerwcu tego roku, że powinni zamknąć ten ośrodek /WŁAŚCIWIE...TO JEST SZPITAL/....bo warunki w jakim sie mieszka przez 21 dni urągają godności człowieka. I prawdziwe są opinie negatywne w zakresie pokojów obskurnych, zabitych oknach gwoździami, łóżkach metalowych jak w więzieniu. I dodatkowa obsługa niektórych Pań pielęgniarek...wredne są jak piszą....niektórzy ludzie z zabiegów także. jakby pracowali tam za karę. Była wizyta sanepidu....bo basen sam brud i zur, ludzie alarmowali kierownictwo bo jak można przydzielać kuracjuszom takie pokoje. Obiekt nadaje się tylko do remontu....WSTYD WSTYD WSTYD I JESZCZE RAZ WSTYD. nIGDY WIECEJ POBYTU W BAŁTYKU. AHA I pAnie na recepcji tez niemiłe, wredne tak jak piszą....to NIESTETY PRAWDA.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Znam sanatorium Bałtyk chociaż w nim nie mieszkałem, ale pracowałem w Sobótce, która jest przez" płot" z Bałtykiem i też na pewno bym tam dobrowolnie np. ze zwrotów nie pojechał.
Miał być już dawno remont, ale pieniądze poszły na budowę od podstaw sanatorium Henryk, później pandemia i zostało tak jak jest.
W każdym razie podzielam opinię Szpaczka co do warunków lokalowych sanatorium Bałtyk.
Zeto
Na forum od: 30 lip 2024 14:09
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: Zeto »

Na początku roku byłem z żoną w Admirał I. Był to mój pierwszy pobyt w sanatorium. Byłem pod wrażeniem wyremontowanego budynku. Pokoje dobrze wyposażone, baza zabiegów na miejscu (na niektóre trzeba było chodzić ok. 200 m). Na miejscu basen (płatny). Sporo Niemców, którzy są na innych zasadach. Jedzenie, katering we wszystkich obiektach spółki takie samo. Da się zjeść, ale nie jest, to restauracja. Czysto, poziom bardzo dobry w stosunku do innych ośrodków, znanych mi ze słyszenia. Wcześniej dwukrotnie odmówiłem pobytu w postkomunistycznym ośrodku w Iwoniczu. Samo Świnoujście jest bardzo fajnym miastem, ale należy liczyć się z wyższymi wydatkami ze względu na dużą ilość obcokrajowców. Jedynie personel medyczny zatrzymał się w poprzedniej epoce, chociaż po części ich rozumiem.
eris
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 lip 2017 12:55
Podziękował: 1 raz

Post autor: eris »

Witam,
Czy może ma Pan jakieś informacje o możliwości rezerwacji pokoju jednoosobowego?
Czy w Admirał I zabiegi i posiłki są na miejscu?
Pozdrawiam Ewa
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Z tego co jest mi wiadome, to rezerwacji pokojów dla NFZ nie ma w Admirale.
Dostać tam jedynkę, to chyba marzenie, bo mają też komercję i jest ich pewnie niewielka liczba.
Jeszcze w pandemii dzwoniłem do Admirała, to na recepcji zaproponowano mi trójkę lub czwórkę. :o /COVID 19/
Oczywiście nie wziąłem zwrotu i życzyłem panu na recepcji kompletu kuracjuszy w ich pokojach wieloosobowych. :roll:
Zabiegów w obiektach sanatoryjnych w Świnoujściu nie ma wszystkich, bo mają małe bazy zabiegowe i część zabiegów jest w Rusałce, czyli w Zakładzie Przyrodo-Leczniczym.
Jeden wyjątek to sanatorium Energetyk z własną bazą zabiegową, kuchnią i stołówką.
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Archibald »

Świnoujście odwiedziłem w czerwcu tego roku i mnie zachwyciło. Zarówno miejsce jak i sanatorium Bursztyn, które polecam każdemu. Spędziłem jedne z najmilszych 21 dni w moim życiu. Dopisało wszystko:kuchnia na miejscu, pokój jednoosobowy, panie z recepcji miłe i pomocne, fizjoterapeuci na medal,część zabiegów na miejscu, część na w Rusałce, atrakcyjna miejscowość i okolica.Nawet pogoda dopisała. Zaliczyłem wycieczki między innymi do Berlina, Kopenhagi i Malmo, Szczecina, rejs po okolicy. Wróciłem pełen wrażeń i na pewno jak tylko będzie taka możliwość to tam wrócę.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Byłeś na turnusie NFZ ?
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bogutka5 »

Po turnusie NFZ w 2021 wracamy do Świnoujścia regularnie. Mieszkamy w miarę blisko, 2 godziny drogi i już. Pokochaliśmy to miasto oraz okolice. Całą wyspę Uznam, Karsibór, cesarskie uzdrowiska po niemieckiej stronie, uzdrowiskowe promenady i koniecznie bułkę ze śledziem.
Mieszkaliśmy w Światowidzie.
Bogutka
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 24 cze 2024 10:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 105 razy

Post autor: edwardo »

Bogutko , bez urazy , ale inaczej oceni pobyt w sanatorium para , która ma zazwyczaj zagwarantowany pokój dwuosobowy , a inaczej oceni ten sam turnus osoba , której przyszło mieszkać w czwórce . Ten sam turnus , ten sam ośrodek - a jakże różne odbiory .
ODPOWIEDZ