Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Sniper
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 paź 2021 00:15
Oddział NFZ: Opolski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Re: Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Post autor: Sniper »

Maj w Dąbkach-Dukat, czas zakupów plażowych!
Nina11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 paź 2021 08:41
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nina11 »

Ibizka - Światowid - dobry ośrodek - myślę, że to wiesz - pomocnych zabiegów i majowej pogody życzę.
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 33 razy

Post autor: Arker »

olka44 pisze: 01 mar 2024 13:57 Abstynent...
U Ciebie czas zacząć odliczanie z centymetrem w dłoni..
Dobre miejsce, więc udanej i owocnej rehabilitacji
Odliczam Ola ,odliczam ale czas powoli mija ,w poniedzialek pisze wniosek na urlop zeby nie bylo ze nagle ,kiedys moglem z dnia na dzien a teraz zmienilem prace .Pozdrawiam :kwiat:
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 33 razy

Post autor: Arker »

Dzieki zagubiony ,to juz wyzsza szkola tanca ,niemam z kim trenowac bo zona kosciolkowa i niema takiej mocy zeby w poscie :( ,ja zreszto lubie luz taniec solo
Awatar użytkownika
Mark52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2022 14:24
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Mark52 »

Gość pisze: 03 mar 2024 07:35 Abstynent to żeby Ci się nie dłużyło potrenuj już tańce , co by nogi na parkietach nie zawodziły :D https://www.youtube.com/watch?v=bTvNSCO ... moniPlanet .
Fajny kawałek, kiedyś nawet sam go grałem na akordeonie :) Wróciły wspomnienia :)
Grazyna_
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 sie 2015 16:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Grazyna_ »

Dziś w systemie pokazało się skierowanie: 17 maja-7czerwca Lwigród, Krynica Zdrój. Idealnie :) Uwielbiam Krynicę, w Lwigrodzie bardzo mi się też podobało. Nie wiem tylko, czemu NFZ wysyła mnie zawsze do Krynicy Zdroju :D Raz tylko dostałam Sopot, a tak to zawsze Krynica :)
Awatar użytkownika
tygrys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2011 12:12
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: tygrys »

O przydziały do Lwigrodu już dwa turnusy po moim. Grażyna, mam podobnie na kilkanaście wyjazdów, oprócz kilku do innych miejscowości, krążę :Krynica, Muszyna . Ale tak szczerze to sam proszę o takie przydziały. Krynica to Krynica. Zawszejest ok pod każdym względem. Ai na Muszynę nigdy nie narzekałem. Zresztą wszędzie jest dobrze. Wszystko od nas samych zależy i od naszego nastawienia. Kiedyś kilka lat w stecz w 20 Wojskowym byłem w studio, dwa pokoje 1 os. Dla mnie wszystko pasował, nawet marudny chłop w jedynce obok, ale temu marudzie nawet świerze bułeczki, codzienny dodatek do kolacji , byłyza świerze. A dla mnie akurat Wojskowy to chyba był najlepszy przydział z Nfz. Zawsze człowiek przed wyjazdem czyta opinie i nie potrzebnie się stresuje. Tak miałem w przypadku Leśnika-Drzewiarza, a po przyjeździe nie dość, że udało się zamienić zarezerwowane miejsce w dwójce na jedynkę to zebrała się "[cenzura]" ekipa i turnus minął tak szybko, żena pożegnanie wszyscy ryczeli jak małe dzieci. Do dziś mamy kontakt i czasami się odwiedzamy. W Rewicie w Muszynie w 2016 turnus przypadł podczas adwentu. Wszystkie "baletownie" pozamykane. Dni krótkie. Opady śniegu z deszczem. Ludzie przez pierwsze dwa dni zestresowani. Ale potem jak to się rozkręciło towarzystwo, toPani dyrektor, czytam główny lekarz chciała prawie cały turnus wywalić z sanatorium. Chybaktoś jej jednak doradził, że to nie przejdzie, że uznają , że to chyba z nią coś jest nie tak. Tak, że ja wyżej pisałem, samisobie układamy życie i to tylko od nas, naszego nastroju i nastawienia zależy jak spędzimy te 3 tygodnie. Czy siedząc w pokoju i szukając w przysłowiowej d..... e dz....y , czy bawiąc się chwilą i sami sobie poprawiając to co nam ewentualnie nie pasuje. Pozdrawiam i Wszystkim życzę pogody ducha i uśmiechu tego porannego po przebudzeniu, po mimo, że kręgosłup, ręka, czy noga boli. :kwiat: , adzień będzie lepszy dla nas i innych w okół nas :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Tygrys ... duży PLUS za ten wpis 👍

Wszystkim , którzy na walizkach super pobytów życzę :D
Awatar użytkownika
Peggy
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lut 2024 19:41
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Peggy »

No Tygrys, podoba mi się takie podejście i jak z Twojego wpisu wynika potrafisz integrować grupę. Brawo. Aż ciekawa jestem tej Krynicy-Zdroju 😁😁😁😁😁
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ibizka wielkopolska »

Wyjazd w maju,a ja rozkminiam temat dojazdu. Padło na koleje. No i zonk. Aby skorzystać ze zniżki 37% trzeba mieć dokument z Związku Emerytów i Rencistów. Uwaga..koszt 10zl. Jak doliczę czss i dojazd to strata ,a nie zysk. Niby 6 przejazdów,ważne 3 lata ale czy ja kiedyś jeszcze pojade? Wszedzie kase wołają
ODPOWIEDZ