Polecam sanatorium MIELEC w Krynicy-Zdroju

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Polecam sanatorium MIELEC w Krynicy-Zdroju

Post autor: zbigniew165 »

Joanno w tytule swojego tematu napisałaś " Polecam sanatorium ...", ale nie wiem, czy zauważyłaś, że wszyscy tu piszący oceniają obiekty sanatoryjne, w których byli, a nie polecają innym.
Nikt nie pisze, że poleca, bo to każdy z nas sobie sam decyduje na podstawie opinii do którego obiektu pojedzie.
Tak tylko może napisać pracownik danego obiektu, któremu właściciel zlecił napisanie takiego postu.
Pracuję też w ośrodkach wczasowych i sanatoryjnych nad morzem i wiem o takich praktykach, że jak jest na googlach opina o ośrodku poniżej 3 punktów kierownictwo samo, lub zleca pracownikom pisanie zachęcających opinii, żeby poprawić punktację.
kruszynka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 lip 2021 22:24
Podziękował: 491 razy
Podziękowano: 120 razy

Post autor: kruszynka »

Joanna S.
07.03.2024 14:44
Inne
Sanatorium Mielec w Krynicy-Zdroju
Jestem bardzo zadowolona z pobytu w sanatorium. Wszystko na miejscu - spanie, jedzenie i zabiegi w jednym budynku. Pokoje i lazienki czysciutkie, co 2 dni sprzatane; jedzenie bardzo smaczne - zupy rewelacyjne, miesa przyrzadzone w wysmienitych sosach (panie kucharki maja dobry smak!), salatki pyszne, wszystko swieze; panie kelnerki w pieknych spodnicach o ludowym wzorze; zabiegi wykonywane rzetelnie, punktualnie, w milej atmosferze. Pani od borowin najbardziej zapracowana - wielki szacunek dla niej. Pan prowadzacy gimnastyke dobiera odpowiednie cwiczenia - sam jeden na caly turnus 140 osob, a wszystko ogarnia! Organizacja pobytu swietna - zabiegi dobrze rozplanowane. Po poludniu czas wolny. Mozna duzo pospacerowac - pieknie wokolo (Gora Parkowa, Gora Krzyzowa, Huzary…). Do pijalni wod Jana niedaleko. Duzy wybor wycieczek do okolicznych miejsc i miejscowosci. W trakcie turnusu 2 wyklady z dziedziny psychologii. Polecam pobyt w „Mielcu”. Wyjezdzam usatysfakcjonowana!
Rzeczywiscie opisała Pani z punktu siedzenia pracownika moim zdaniem .
Nie zmieni tego opinia -byłam ,wyjeżdżam :lol: Być byłam i wyjeżdżam to może uczciwe :lol:
Jak dla Pani określenia : (.. Wszystko na miejscu - spanie, jedzenie i zabiegi w jednym budynku. Pokoje i lazienki czysciutkie, co 2 dni sprzatane; jedzenie bardzo smaczne - zupy rewelacyjne, miesa przyrzadzone w wysmienitych sosach (panie kucharki maja dobry smak!) stanowią o o poziomie sanatorium i jego zaletach na tyle ,by kupić tam np rehabilitację .
Szanowna Pani ,takie jak wyżej ,to już standard w sanatoriach .
A zabiegi ,chociaż liche ,ale dobrze rozplanowane :lol: To atut ?wystarczy przeczytać jakie się tam oferuje . :o
Rzeczywiscie nie zwolniła bym takiego pracownika ,lub osobę w jakiś sposób ,może
związaną z tym cudny obiektem ;)
Każdy ma prawo przecież do "opinii o sanatorium "-obiektywnej . :)
Gość

Post autor: Gość »

Trudno Panstwu odpowiedziec… na tyle zarzutow… Jestescie podejrzliwi, a tymczasem to moja prawdziwa, choc oczywiscie subiektywna opinia. Moj turnus wlasnie dobiega konca - od 19.02. do 11.03., wiec raz pisze „bylam”, raz „jestem”, bo w niedziele wyjezdzam. W przedostatni dzien, bo koniec turnusu w poniedzialek. Wyjezdzam zadowolona. Owszem, sa tu tez kuracjusze jak Panstwo szukajacy dziury w calym, krecacy nosem, ze gdzies za daleko, ze cos za malo, ze niesmaczne, ze jakis pracownik sie nie usmiechnal… Wybierajcie inne sanatoria, rozdzielajcie wlosy na czworo… Mnie pobyt sie podobal, jestem zadowolona, ale byc moze mam mniejsze wymagania niz Panstwo. Ciesze sie, ze zyje, ze chodze bez kul, ze oprocz wielu zabiegow w ciagu turnusu (jutro ostatnie 2) mialam smacznie podane do stolu jedzenie (tak, sa tu tacy, ktorym za malo, ktorym nie smakuje…), ze wypoczelam (jeszcze do niedzieli wypoczywam). Jestesmy rozni, roznie odbieramy rzeczywistosc… Jestem kuracjuszka zadowolona z mojego pierwszego wyjazdu do sanatorium, zamiescilam pierwszy raz opinie, a tu zaraz… ze zly tytul, podejrzenia… Dla mnie nauczka, zeby swoje opinie zostawiac dla siebie, nie dzielic sie z innymi. A Panstwo dalej nie wierzcie, ze ktos widzi dobre strony zycia, a nie tylko zle. Ze nie pisze dla reklamy, tylko szczerze. Szkoda juz dalej ciagnac ten temat. Miejcie o Mielcu swoje zdanie, ja mam swoje - pozytywne.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 161 razy

Post autor: Genever »

Wiesz....co człowiek to opinia i oczekiwania. Mielec faktycznie nie ma pozytywnych opinii stąd pewnie reakcja.
Natomiast to co stałym bywalcom tego forum rzuca się w oczy to cacy opinia w pierwszym poście jaki tutaj zamieszczasz. Zero wcześniejszej aktywności, zero pytań i nagłe bach opinia....z reguły jest odwrotnie. Ludzie przeżywają wyjazdy, szukają potencjalnych towarzyszy, zadają mnóstwo i pytań i cóż... może dwóch na 100 wraca z informacją i opinią po powrocie. Fakt też, że i podziękowań za taką opinię z reguły niewiele...😞
Nie miej zatem za zle tych reakcji bo są one uzasadnione.
Jeżeli rzeczywiście jesteś kuracjuszem to zakładam odezwiesz się wyjeżdżając ponownie. ( w co niestety wątpię).
Miłego weekendu życzę.
Gość

O, nie, juz sie nie odezwe na tym forum. Ale do sanatorium na kolejny wyjazd pojade. Ten byl pierwszy. Dla mnie pozytywny. Przydzial do Mielca przyjelam jako pierwszy, choc rozne opinie byly (tez czytalam, ale mie na tum forum), ale pojechalam i przekonalam sie, ze ludzie jednak „czepiaja sie o wszystko”. Zapewne nie ma w Polsce sanatorium, ktore ma wszystkie super opinie. Takim osobom jak na tym forum trudno dogodzic. Zawsze znajda sie tacy, ktorzy koncentruja sie na brakach i wytykaja „wszystko”. A jak pojawi sie pozytywny wpis, to sie nakrecaja, by go wbic w ziemie. Moja opinia tez zostala poddana takiej „obrobce”. Coz, piszcie sobie tu Panstwo dalej… Ja nie pasuje do tego forum i nie chce juz do niego nalezec. Mam niesmak.
Do sanatorium chetnie jeszcze pojade (z przydzialu) i dalej bede sobie cenic kazdy dzien turnusu i ludzi, ktorzy obsluguja kuracjuszy z wygorowanymi oczekiwaniami. Ja takich oczekiwan nie mam i cenie sobie mozliwosc otrzymania wyjazdu sanatoryjnego. To byla tutaj pierwsza i ostatnia moja opinia.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

A potem się ludzie dziwią, że inni nie opisują pobytów. :roll: Nie wiem, kim jest Joanna, ale moi przedmówcy też nie wiedzą, ale opinię wydali, oskarżenia wystosowali. :shock: A wyobraźcie sobie, że może jednak były one błędne? Jak wówczas może się poczuć osoba pisząca? :?
Nie raz byłam tu podejrzewana, że jestem tym czy tamtym klonem, więc wiem co piszę. 8-)
A takich sytuacji pouczania, rzucania oskarżeń jest tutaj niestety sporo. Nie liczcie więc na wysyp opinii, których ciągle się domagacie, bo nie wszyscy mają ochotę na droczenie się z tymi, którzy mają odmienne zdanie.
Joanno, może jestem naiwna (mam do tego prawo :mrgreen: )ale Ci wierzę, bo taki mam zwyczaj, nie oceniać książki po okładce, a dać wpierw możliwość lepszego poznania, głębszego zbadania sprawy, nim rzucę oskarżenia. Czasem za to płacę, ale nigdy nie żałuję. :D
Popieram również postawę pozytywnego patrzenie na świat i dostrzegania plusów zamiast ciągłego skupiania się na minusach, tak jest zwyczajnie łatwiej żyć. :D Nie przejmuj się opiniami innych, nie wszyscy tak myślą, ale wielu się nie odezwie, wiadomo dlaczego. ;)
Gość

Kleinehexe, dziekuje za ten wpis. Moja opinia jest szczera. Nie przejmuje sie tymi podejrzliwymi wpisami, raczej mnie one zadziwiaja ich zla energia. Tak jak pisalam, jestem kuracjuszka po raz pierwszy. Nie znalam moze zasad na forum, ze „nalezy” najpierw pytac, a nie po raz pierwszy piszac, od razu zsmieszczac opinie. Probujac poprawic cos w opinii, wkleila sie ona kilka razy, co od razu zostalo wysmiane… Coz, to nie jest forum dla mnie.
A tak w ogole, to jestem osoba „publiczna”, wiec moge napisac, ze nazywam sie []. Nie jestem pracownikiem „Mielca”, o co mnie od razu podejrzewano. Jestem zwykla zadowolona kuracjuszką.
Mozna mnie znalezc na fb - moj post z 24 lutego jest wlasnie stad, z Krynicy Zdroju, gdzie reperuje zdrowie w sanatorium „Mielec” i ciesze sie zyciem, czego Panstwu zycze.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2024 22:03 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto dane osobowe
nula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2020 00:29
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: nula »

Joanno,
po Twoich kolejnych wpisach chciałabym abyś wiedziała, że zgadzam się z Kleinehexe z każdym jej zdaniem.
Nie mam nic do dodania ponadto, że przykro mi że tak Cię tu nieładnie przyjęto :?
I jak zauważyłaś miałam i ja moment zwątpienia
( po wpisach doświadczonych w takich pobytach forumowiczów). Jedynie może mnie tu lekko usprawiedliwiać stare powiedzenie: jak wchodzisz między wrony, zaczynasz krakać jak one ( bez osobistych przytyków ;) )
Zatem przepraszam Cię za siebie, za to niedowierzanie.
Każdy z nas jest inny, bo inaczej ukształtowany przez rodzinę, środowisko, przeżycia oraz wiedzę i na tej podstawie buduje swoje oczekiwania wobec wszystkich i wszystkiego.
Dlatego uważam, że każdy z nas ma święte prawo inaczej myśleć, czuć i odbierać nawet te same bodźce, w takim czy innym obiekcie.
Oczywiście zrobisz jak zechcesz.
Ale nie zrażaj się tak szybko :P
Nowi nie mają tu łatwo. Wiem o czym piszę ;)
Jeżeli po swoich wpisach jesteś w stanie spojrzeć w lustro - to tylko to powinno się dla Ciebie liczyć.
Dziękuję jeszcze raz za Twoje spojrzenie na ten obiekt. Opinia Twoja jak i te negatywne, pozwalają wyrobić kolejną, gdzieś pomiędzy.I o to chyba chodzi.
A ja również nie mam wygórowanych oczekiwań i liczę się z realiami pobytów na NFZ.
Pozdrawiam Ciebie cieplutko życząc spokojnej nocy a wcześniej miłego - wyjątkowego dla nas kobietek - wieczoru
🌷🍀🌷
🌠
N
Gość

Nulo, dziekuje, serdecznie pozdrawiam🌹💝
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Nula, :kwiat: jestem pełna uznania dla Ciebie, bo niewielu potrafi przyznać się do błędów i za nie przeprosić. :D Joanno, pisząc " nie przejmuj się opiniami innych" miałam na myśli to, o czym pisze Nula, nie zrażaj się, nie rezygnuj, bo potrzeba tu ludzi pozytywnie nastawionych do świata. :D
Też pozdrawiam Wszystkie kobiety. :serce: Cieszmy się życiem, spełniajmy marzenia, żyjmy jak chcemy, nawet jeśli miałoby to się komuś nie podobać. :P
Zablokowany