Kołobrzeg Mewa 25pażdziernik-15listopad

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: Kołobrzeg Mewa 25pażdziernik-15listopad

Post autor: andrzej1955 »

Witam,moze S.Selene cos podpowie-uderz w stol a moze nozyce sie odezwa,pozdrawiam ;) ;)
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witaj jupi9876 :)

Jak na pierwszy pobyt trafiłaś na naprawdę świetny ośrodek. Mewa I to dwa budynki A i B połączonych jadalnią czyli posiłki masz na miejscu. Posiłki są smaczne i obfite. Pokoje 1, 2 osobowe oraz pokoje typu studio duże i przestronne. W pokojach jest TV, radio, lodówka i czajnik.
Są również kubki, talerze i sztućce. Na osobę przypadają 2 ręczniki. Z ich wymianą nie ma problemu.
Zabiegi "suche" częściowo są w tym samym budynku. Natomiast "mokre" jak również basen solankowy będziesz mieć w Mewie V - do przejścia ca 150 m.
Koniecznie zabierz kostium kąpielowy, czepek i klapki.
Przed wejściem do jadalni jest wywieszony program wycieczek a jest ich mnóstwo np do Szczecina, Świnoujścia czy też na Bornholm.
Wieczorki zapoznawcze odbywają się w Bałtyku ale obok masz wieczorki taneczne w IKARZE i LECHU.
Za pobyt można płacić kartą płatniczą. Natomiast opłatę uzdrowiskową 3 PLN za dobę gotówką.
Najbliższy bankomat BZ WBK SA jest przed wejściem do IKARA.
Po wcześniejszym uzgodnieniu możesz przyjechać dzień wcześniej ale niestety opłaty nie znam.
Samochód można zaparkować na ulicy przed ośrodkiem jak znajdziesz miejsce bo z parowaniem zawsze bywa problem.
Jeżeli będziesz mieć pytania to proszę pytaj.

Życzę udanej kuracji i super wypoczynku
Pozdrawiam
Selene :)
jupi9876
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 24 lut 2012 17:55

Post autor: jupi9876 »

z jakim schorzeniami ludzie przyjeżdżają do mewy? czy dużo jest pokoi 1 osobowych. i na ile osób jest budynek.

Z góry dziękuje
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witaj jupi9876 :)

Profile lecznicze uzdrowiska Kołobrzeg to: ortopedia, neurologia, reumatologia, kardiologia, angiologia, pulmonologia,
diabetologia, otyłość, endokrynologia, osteoporoza. Mewa I jednorazowo może zakwaterować ok 40 osób.
Przykro mi ale naprawdę nie wiem ile mają pokoi 1 osobowych.

Pozdrawiam
Selene :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

A nie mowilem uderz w stol a nozyce..............kopalnia wiedzy na temat Kolobrzegu,pozdro ;) :roll:
Małgorzata59
Na forum od: 05 kwie 2012 12:24

Post autor: Małgorzata59 »

Ja jade w tym samym terminie od 27.04.2012 do 18.05.2012. Jestem z Mysłowic i bedzie to mój pierwszy pobyt w tym ośrodku. Lubię dużo spacerować, dlatego chciałabym poznać kogoś kto także chciałby podobnie spędzić aktywnie czas.
ODPOWIEDZ