ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

Oj, widzę teraz, że czas był do Łóżkowic, bo głupoty pisałam, coś o zostawianiu świtu i niepodpisywaniu. :o :lol: A może miałam na myśli, że nie trzeba zaraz bladym świtem do urn lecieć, bo cały dzień na to jest? ;) :lol:
Dzień dobry, przed południem ;) :lol:
Piękny dzionek znów przed nami, natura wzywa. :D
https://youtu.be/Emi1vYr1sn8?si=RTyZeHB0TBFOTzNW
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Część Aniołku :D , już Cię wcześniej zapraszałem :roll: ...... ale kobiety zawsze swoje zdanie mają ;) :lol: .
Ja tam już dobrze wiem co miałaś na myśli ;) ...... ale jak chcesz prostować wyprostowane :lol: . Musimy wcześniej określić godzinkę przytulania się....... do podusi, bo ja też ledwo wstałem do obowiązków :roll: . Głosowanie zaliczone, śniadanko też, to teraz przydałoby się zrobić odpoczynek dla oczek :P ...... a miałem robić z dynią :roll: . Dobrze, że zostało jeszcze popołudnie :lol: .
Słoneczko dzisiaj i u mnie dopisuje od rana, kwiatki już się wygrzewają...... tylko podopieczna chrapie ;) :lol: . Ale za niedługo też będzie podziwiać piękną pogodę :) .
Kręć się kręć po naturze, jutro inne obowiązki Cię czekają, miłego relaksowania :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Niby relaks, ale się zgrzałam i zmęczyłam całkiem porządnie, bo kosałę mniszka prztaszczyłam. :shock: :D Plecy mnie od schylania bolą. :roll: Teraz to trzeba rozłożyć, by dać szansę robaczkom na ucieczkę. :D Tylko gdzie i na czym, bo troszkę mi tu wieje wszędzie. :?
Trzeba pogłówkować. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Na trzepaku albo innej żerdzi zawieś...... wiaterek wywieje gości :lol: i zacznie suszyć.
A ja kończę kolejną dynię i do mrożenia. Jak poleżą, to lżej się obiera :P .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ale one nie do suszenia, a na syropik i już się macerują, a jutro będę kończyć proces. :D
Dynię piżmową czy prowansalską to się obiera spoko, najgorzej z tymi dużymi, zwyczajnymi, nie wiem jak one się nazywają. Tych to nie lubię przerabiać. :roll:
Ja dziś w naleśnikach z pieczarkami siedziałam i flaczkach z boczniaków, tak żeby było na dziś i jutro, by mieć czas na produkcję ziół. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nawet jak na syrop, to rozwieszone nie wyschną tak szybko, a przy ruchu owady szybciej opuszczą zioła. Zawsze możesz po rozwieszeniu dodatkowo potrzepać.
Właśnie piżmowa o kształcie gruszki jest najtwardsza i po dwóch, odłożyłem pozostałe na jutro. Natomiast muszkatołową bez problemu się obierało choć ze cztery kilo miała. Później hokkaido i można gotować i przyprawiać.
Mam zsiadłe mleko, to może i ja skuszę się na naleśniki z pieczarkami..... i serem żółtym lub oscypkiem :P , smacznego :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A jak ty chcesz rozwiesić 600 główek mniszka :? :P
Aż sprawdziłam nazwę i te duże dynie nazywają się poprostu zwyczajne i one moim zdaniem obierają się najtrudniej.

Tak, tak do pieczarek dokładam ser, a naleśniki jeszcze zapiekam ze śmietaną i pomidorami. Bomba kaloryczna, ale waga pokazuje niezły wynik, także mogę sobie pozwolić. ;) :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Za łodyżki.... ale Ty chyba wolisz za główki :lol: .
Może jak na jesień obierasz jak są jeszcze świeże. Teraz po paru miesiącach już zmiękły.
Może uda mi się w tym tygodniu przerobić, bo za trzy tygodnia zupka się przyda.
No to sobie dogadzasz :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wolę główki, bo mi główki są potrzebne, łodyżki porzuciłam. :P
A mnie się wydawało, że jak są świeże, to są miększe, ale to ty jesteś dyniowy specjalista :oops: , więc się spierać nie będę. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A tam specjalista :oops: . Pamiętam na jesień ile się namordowałem z dużą, a jak teraz mi się obierało. Fakt, że wtedy kosztowały po cztery zł, a obecnie po ok. 18-20 zł. Jedynie w dużych marketach są po ok. 9 zł.
ODPOWIEDZ