WIKTOR Żegiestów

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
trop333
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2015 11:41
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 1 raz

WIKTOR Żegiestów

Post autor: trop333 »

Dzień dobry,
Jestem w Wiktorze od 27.04, jest to mój piąty sanatoryjny pobyt i tym razem muszę napisać, że trafiłam do bajkowego raju.
Za chwilę minie tydzień od moje przyjazdu ( przyjechałam dzień wcześniej ) i odnoszę wrażenie, że cały czas śnię. Wszystko pasuje, zabiegi, kadra, wyżywienie, pomoce techniczne, kelnerki, recepcjonistki, wszyscy wymienieni to osoby nam życzliwe, pomocne, starające się na każdym kroku, żeby nam kuracjuszom było dobrze, wygodnie i bezpiecznie. Moje zadowolenie jest podwójne, bo trafiłam na termin w którym mam dwa dni wolne od zabiegów ( 01.05 i 03.05 ) i można na cały dzień zniknąć i zwiedzać okolice nie tylko w Polsce ale i na Słowacji ( np Bardejów, całe miasto wpisane na listę UNESCO). Można napisać, że Wiktor znajduje się na odludziu, nic nie ma, do sklepu daleko itd. itp. ale to jest właśnie jest jego największą zaletą. Cicho, spokojnie, powietrze wręcz alpejskie, wyjątkowy klimat, rzeka Poprad wije się dookoła Łopaty Polskiej ( tak, to tak naprawdę nazwa miejsca gdzie usytuowane jest sanatorium) ptaki śpiewają, a kolor zielony tak zdrowy dla oczu nie zdawałam sobie sprawy, ze na wiosnę ma tyle odcieni. Każdemu kto czyta i zagląda na to forum życzę żeby i on trafił do takiego raju jak ja. A raj na ziemi tworzymy my sami LUDZIE.
Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
Mark52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2022 14:24
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 4 razy

Re: WIKTOR Żegiestów

Post autor: Mark52 »

Miło słyszeć tak dobrą opinie o tych okolic tym bardziej milo że w lipcu wybieram się do Muszyny nie dalekie okolice i też nad Popradem, jeśli będziesz miał czas to polecam wypad do Muszyny by zwiedzić ogrody sensoryczne, biblijne, ruiny zamku i wile innych miejsc związanych z tym miejscem na koniec można spłynąć Popradem na pontonach do Żegiestowa.
Pozdrawiam i życzę miłego odpoczynku.
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Samosia »

Super się czyta kolejna pozytywna opinię o tym miejscu :D Jakoże sama tam byłam,widziałam to cudne miejsce,byłam z tymi ludzimi,którzy tworzą to miejsce i dbają o to by kuracjusze czuli się tam dobrze...podpisuję się więc dwoma rękami pod Twoim opisem :kwiat: :kwiat: :kwiat: Gdy tylko będzie możliwość to na 10000% tam wrócę :serce:
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: Bibi2 »

Dzięki Trop , po raz kolejny Żegiestów ma wielbiciela ,
i nie przeszkadza cisza , spokój i prawie odcięcie od świata :kwiat:
Awatar użytkownika
trop333
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2015 11:41
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: trop333 »

Hej, hej

drugi tydzień dobiegł końca i chyba moja pierwsza opinia była za słaba. Ponieważ z każdym dniem jest coraz lepiej i piękniej.
Praca każdej osoby tutaj zasługuje na uznanie, tym ludziom po prostu się chce, a ze ktoś coś czasami nie tak powiem to może mieć gorszy dzień? czy wszystko może być doskonałe? Baza zabiegowa extra, zbiegi idą sprawnie, nie pogonią jak się poprosi o zmianę czy to na wcześniej czy na później. Przy tej ilości kuracjuszy zamieniających się co 3 tygodnie oni zapamiętują nasze imiona, jakie to miłe kiedy na zajęciach słyszy się - Aniu ja wszystko widzę, proszę Pana Andrzeja o zajęcie miejsca w tylnym rzędzie itd itp. I pomimo, ze to naprawdę jest na końcu świata, kuchnia tak karmi, ze talerze oddawane są czyste bo wszystkim i wszystko smakuje. I kiedy tak niby przez przypadek zagaiłam rozmowę na temat właścicieli WIKTORA, którzy podjęli trud odbudowy Domu Zdrojowego (LINK) nie usłyszałam złego słowa o pracodawcy. Ludzie tutaj wykonują pracę na najwyższym poziomie co przedkłada się na jakość naszego pobytu. Znajdzie się osoba, która narzekała w windzie na zapiekany makaron z jabłkami bo dlaczego nie ryż? na to jej się zapytałam czy woli barszcz z uszkami czy zupę grzybową i zaległa cisza.
A aura, która jest jak wymarzona dopełnia całości podczas tego pobytu. Pisałam wcześniej o tej niesamowitej zieleni, gdyby było można podpinać zdjęcia to bym pokazała, jak wygląda zielony majowy kolor. CUDOWNIE. ( a tak na marginesie, może kiedyś będzie :serce: można zamieszczać fotki? )
Ostatnio zmieniony 13 maja 2024 23:41 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Gość

Post autor: Gość »

Dzięki za opis ośrodka, ale czemu piszesz że nie można wstawić zdjęć 🤔?
Akurat w tym temacie jest aktywna zakładka "Załączniki". Warunek jest tylko taki że zdjęcie nie może przekraczać wymiaru 800x600 pikseli i wielkość pliku nie może być większa niż 10 MB.
bolo61
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2017 21:29
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: bolo61 »

Wszystko pieknie,szkoda ze reszta uzdrowiska tez nalezaca do braci Cechini to czas zatrzymany,remontowane latami kolejne sanatoria,wszedzie pusto,cicho,bez ludzi...
ODPOWIEDZ