Krynica Zdrój - MIELEC

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 1 raz

Re: Krynica Zdrój - MIELEC

Post autor: Duszyczka »

Braneta pisze: 26 maja 2024 14:30 Wszystkim bardzo dziękuję za odpowiedzi. Jadę pierwszy raz. Może jakieś rady co zabrać?
Oj...kochana...długa lista...Są tutaj wątki na ten temat.Poszukaj je i warto poczytać.Mozesz też bagaż przesłać kurierem do ośrodka.Warto tylko wcześniej powiadomić o tym w recepcji.
Lunastic
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2022 12:47
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: Lunastic »

Wybaczcie moją małą aktywność w ostatnich dniach pobytu ale zwyczajnie ograniczam czas w sieci ;) pralek brak, posiłki czasem rzeczywiście bardzo skromne - my ostatnio troche opuszczamy bo zwiedzamy więcej. Ilościowo zabiegów jest tyle ile powinno, chociaż fakt że nie wszystkim muszą odpowiadać te przepisane - ale zawsze można ten fakt zgłosić i wtedy bez problemy zmieniają
Braneta
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2024 18:07
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: Braneta »

Witam. Mam pytanie, czy są może osoby młode 30+, 40+ w sanatorium :) ?
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 28 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Jak mój kolega mówił: młody chorować może, stary musi. Więc większość kuracjuszy to osoby 50+.
Jedynie na turnusach z prewencji rentowej ZUS są osoby w wieku produkcyjnym.
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Branetko.nie denerwuj się.Będzie dobrze.Czasami Ci 50 +mają więcej wigoru niż cii młodzi. :D
Braneta
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2024 18:07
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: Braneta »

:lol: :lol:
Lunastic
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2022 12:47
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: Lunastic »

Branera, Duszyczka - czekam na waże wrazenia z Mielca ;) my juz w domu, wrocilismy dzien wczesniej bo byla taka mozliwosc :)
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witajcie kochani..My już jesteśmy w Mielcu....Pierwsze spostrzeżenie to szału nie ma ale lokalówka bywała gorsza.Tak jak wszyscy piszą...Komuna ale taka nieco zadbana.
Pokój mamy z oknem i balkonem od południa na 5- tym piętrze z widokiem na góry i wieżę widokową.W pokoju jest czajnik.suszarka na pranie.miska.kubki.półmisek jako tacka i po jednym ręczniku.Tak jak u Was Lunastic w szafkach półek brak.😁Lekko prze meblowałam pokój aby schować walizki w zakamarkach na podłodze pokoju gdyż na rozłożenie odzieży jakoś z sensem nie ma szans.Dobre byłyby takie organizery podwieszane z fizeliny do szafy z sobą zabrać.Potem zapytam Branety jak jest u niej.Raczej indywidualnych kuracjuszy lokują tylko w 3-ki.Są też jedynki.Tak też i Branetkę ulokowano.
..
Organizacja wizyty u lekarza sprawna.Od godziny 8-mej były przyjęcia w recepcji tak samo lekarz zaczął działać.
Posiłki na dwie tury.Dużo wycieczek w ofercie.
Górka do ośrodka nie tak straszna.😄Zapomniałam spakować kijki do chodzenia ale spokojnie można bez nich wędrować.
Rozpisane wyniki będą już dziś po kolacji.Lekarz miły i wysłuchuje pacjentów.
Obiad nie powalił na kolana...identyczny jak u Lunastic. :D Ale coż...inni i tego nie mają.Kazda gospodyni ma swój gust i smak.Trzeba dostosować się i jest okazja popróbować tutejszej kuchni restauracyjnej.Mąż wypatrzył już golonkę z dzika a ja przystojnego sąsiada na balkonie.😏😁
.😁
Pozdrawiam.
Będę nadawać.😘i
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Lunastic...jak zdrówko? Podreperowanie trochę? :serce:
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 28 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Duszyczko, tak też można ... mąż będzie jadł golonkę z dzika, a Ty golonkę sąsiada? ;)
ODPOWIEDZ