Szczawnica Budowlani Zdrojowa 27

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
cin33
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 mar 2022 14:43
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Szczawnica Budowlani Zdrojowa 27

Post autor: cin33 »

Tak jest. 25 zł za 20 min ćwiczen i musi być zlecenie lekarza. To bardziej opłaca się wykupić wejście na godzinę za 30 zł i pewnie każdy z nas zna ćwiczenia w basenie ( lub choćby w internecie można podejrzeć). Dziś byłem, pół godziny basen, trochę jacuzzi trochę sauna (są 3).
cin33
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dziś sobota to trochę o rozrywkach :) Jest tu na miejscu kawiarnia z parkietem do tańca, DJ puszcza muzykę. Wstęp 10 zł, chyba że ktoś nie tańczy, przyszedł na drinka, to tą dychę odpuszczają. Frekwencja jest, podobno na sobotę trzeba rezerwować stolik. Przychodzą tu do nas kuracjusze z innych sanatoriów gdzie nie ma takich "luksusów" :D Zabawa trwa codziennie od 19 do 22. Na pierwszym piętrze jest stół bilardowy, trzeba wrzucić 2 zł żeby zagrać i stół do tenisa stołowego, paletki i piłeczka w recepcji i to jest rozrywka darmowa :) Brakuje (przynajmniej mi) możliwości wypożyczenia rowerów.
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Post autor: wiktor64 »

cin33 dzieki za relacje i licze na CDN ....
Miałem okazje chodzić tam na balety jak byłem 2 lata temun
w Nauczycielu ,i jak se przypomiam nie płaciło sie za wstep
no nie stety wszedzie kroją,i jeszcze byy balety w Zameczku
jak mnie pamieć nie myli to grali wtorki i czwartki polecam
ale to było 2 lata temu a tak to bya bida ,teraz w sezonie to na pewno
grają na dole pod namiotem to na tyle miej kuracji na parkiecie :) :)
cin33
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dziś minął tydzień od przyjazdu, były wizyty kontrolne u lekarza, kto chciał coś zmienić z zabiegów mógł zmienić, mi pasują te które mam. Rehabilitanci mili, masażysta gaduła :). Jedzenie dalej bardzo dobre i w wystarczających ilościach, chyba nikt nie narzeka. Basen i strefa spa praktycznie pusta popołudniami więc jak się już pójdzie ( 20 zł za godzinę) można swobodnie korzystać z sauny, jacuzzi i basenu. Codziennie rano jest ktoś z biura PTTK zapisują na wycieczki.
cin33
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

No i nadszedł dzień wyjazdu z Budowlanych. Cały pobyt oceniam jako bardzo udany i mogę polecić to sanatorium. Obiegowa opinia tu w Szczawnicy mówi, że jest to najlepsze sanatorium w Szczawnicy. Posiłki faktycznie na innej stołówce niż komercja ale mi to nie przeszkadzało. Ważne że były dobre i w wystarczającej ilości. Można wykupić śniadanie w komercji za jedyne 60 zł ...
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: Dzia_dek »

cin33 pisze: (...) Można wykupić śniadanie w komercji za jedyne 60 zł ...
To jest fakt czy ironia? Cin, ta cena jest za dzień, tydzień czy turnus?
cin33
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

To fakt niestety. 60 zł za jedno śniadanie, w ładnej sali z ładnym widokiem. W niektórych lokalach w Szczawnicy były informacje danie dnia 30 zł w Helence na wagę też by dwa niezłe posiłki zjadł. Może podawali ośmiorniczki, ostrygi, kawior. Nie byłem, nie sprawdziłem.
Awatar użytkownika
Bronza123
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2023 21:04
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Bronza123 »

cin33, mam pytanie odnośnie telewizora nie żebym była jakąś uzależnioną telewidzką ale akurat będą mistrzostwa Europy w piłce nożnej i moja kibicująca połówka jest mocno zainteresowana. Nie wiesz przypadkiem czy dobrze odbierały tv, i czy ewentualnie jest jakaś ogólna sala telewizyjna w ośrodku ?
cin33
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

TV odbierały dobrze, choć kanałów nie ma za dużo, jakaś naziemna telewizja. 1, 2, Polsat, TVN, TV historia, puls, jakiś muzyczny kanał taka podstawa. Telewizory dość małe. Płaskie. 70 zł za turnus chcą. Jakiejś sali tv to nie kojarzę nie było czasu na TV, może w kawiarni coś jest.
ODPOWIEDZ