Krynica Zdrój - MIELEC

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Lunastic
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2022 12:47
Oddział NFZ: Podlaski

Re: Krynica Zdrój - MIELEC

Post autor: Lunastic »

My na pewno odpoczelismy choc momentami dojadalismy na miescie 🙈 polecam ta wycieczke po Krynicy z przewodnikiem, bardzo ciekawa ;) no i pamietam ze po miescie kursuje bezplatna komunikacja, akurat przystanek jest pod Mielcem ;)
Awatar użytkownika
Mark52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2022 14:24
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 5 razy

Post autor: Mark52 »

Duszyczka pisze: 04 cze 2024 15:45 Tak sobie dziś pomyślałam o tej Muszynie przechodząc obok spożywczaka w wodami mineralnymi
.Zobaczymy jak nam czasu wystarczy...Kusi nas dużo miejsc tylko te górki...Dobrze.że auto jest.. :D
Jak macie auto to spokojnie dacie radę obskoczyć Muszynę i inne fajne miejsca w okolicy a jest ich naprawdę sporo :)
Miłego wypoczynku Wam życzę
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Duszyczka »

GIENIA pisze: 04 cze 2024 18:53 Duszyczko , ja tylko raz miałam jako zabieg picie wody w Świnoujściu .... ciekawie to wspominam ;) :lol:

Kuruj się , baw i zwiedzaj , bo 3 tygodnie szybko miną :D
Oj ..tak...czas w takich miejscach szybko mija...
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Lunastic pisze: 04 cze 2024 18:57 My na pewno odpoczelismy choc momentami dojadalismy na miescie 🙈 polecam ta wycieczke po Krynicy z przewodnikiem, bardzo ciekawa ;) no i pamietam ze po miescie kursuje bezplatna komunikacja, akurat przystanek jest pod Mielcem ;)
Też przetestujemy wszystko 😀 Musimy ogarnąć jeszcze te przystanki po Krynicy...Nie ukrywam.że już jestem na lekach p/bólowych.Wczoraj w nogach zrobiłam ok.12 km.Stawy to czują niestety.Ciało nie pozwala .a dusza ciągnie. :lol:
Awatar użytkownika
pitt53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 mar 2016 15:51
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 14 razy

Post autor: pitt53 »

Duszyczka pisze: 04 cze 2024 18:31 Chyba od dawna..tylko mało użytkowana.Widać w niej jeszcze PRL...Obok gabinetu pielęgniarek i sali gimnastycznej.Bar dobrze zaopatrzony a ceny przystępne...Chyba że cennik też stary
No być może. Jak ja byłem w Mielcu na przełomie października i listopada 2022 to kawiarni nie było. Dobrze, że jest teraz.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 183 razy
Podziękowano: 110 razy

Post autor: GIENIA »

Kawiarenka w ośrodku , to super sprawa 8-)
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tyle.że jest raczej otwarta na potańcówki.Ale sprawdzę w inne dni Dziś jest dzień otwarty...cena wstępu 15 zł.
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Sprostowanie 😄
W kawiarence można sobie w każdej chwili pograć w bilard (kije i bile w recepcji) oraz w ping-ponga i kto nie wykupił telewizji (35 zł.osoba opłata w pokoju ) można obejrzeć tam za free. Można też tam spotykać się grupowo.lecz kawusię trzeba sobie zrobić w pokoju.Bar nie jest obsługiwany.Piwko.soczki.woda i ciasta można natomiast kupić w recepcji.
Ręczniki wymiana raz w tygodniu.
Smrodek w naszym pokoju po niewielkim zamieszaniu został zlikwidowany po wypraniu wykładziny odkurzaczem .Co prawda.odkurzacz jest lekko uszkodzony lecz męska ręka pomogła w problemie.
Jedzenie całkiem dobre... lodówki na każdym piętrze. Czajniki w pokojach.Do sniadań można dobrać jeszcze na ogólnym stole dżem i często smalczyk. 😋i jakieś sałatki.Przy ulicy...tuż przy podnóżu Mielca jest sklep spożywczy.-Delikatesy..dobrze zaopatrzony z przyzwoitymi cenami .Tam też można wykupić parking za rozsądną cenę . Ilość miejsc ograniczona.
Na każdym piętrze są tarasy z suszarkami i siedziskami.
Palacze mają tuż przy wejściu do budynku wiatę że stołem i ławeczkami .Nie ma niestety innego miejsca.aby móc posiedzieć sobie ze znajomymi na świeżym powietrzu.Wielka szkoda.Pogoda nie jest najciekawszą...Codzienny deszcz i niskie temperatury nie zachęcają do Proponuję zabezpieczyć się w odzież deszczochronną lub parasole.
Parkietoterapii w Krynicy jest mega dużo.Najbliżej tuż obok w Silesji. Ładna kawiarnia z parkietem .fajnymi drineczkami i piwkiem.Jest klima lecz w pierwszej kolejności otwierane są okna.Wtęp 10zł. Są dni z disco i dni z muzyką na żywo.Polecam to pierwsze.. ;) Nie każdemu pasuje repertuar solistki.
Z zabiegami jest też ok. Gimnastyka na mega wysokim poziomie. Przypilnowana na maxa ta grupowa i ta indywidualna. Nie ma litości jeśli chcesz być zdrowy.Te drugie doskonale dobrane do potrzeb chorego.
Jest łóżko wodne.aqavibron.borowiny w wannie i częściowe.kæpiel suchą w CO 2.w ozonie.inhalacje.2 rodzaje lamp.laser.wszyskie elektro..picie różnych wód tu dostępnych na różne. dolegliwości i więcej nie pamiętam.Trzeba zajrzeć na ich stronę i najlepiej wcześniej coś sobie wybrać.Jesli lekarz potwierdzi.to nie ma problemu z wypisaniem.Jest ewentualną możliwość zamiany nietrafionych zabiegów.Najlepiej jest jednak zrobić to u lekarza prowadzącego..
Miejskie autobusy (za free) dostępne kuracjuszom są jakimś nieporozumieniem.Ich rozkłady jazdy są przyjezdnym słabo czytelne i o godzinach zabiegowych.W czasie wolnym..poobiednim w zasadzie jest tylko jeden i na dodatek tuż przed kolacją. Są bardziej dostosowane do potrzeb pracowniczych.Najlepiej jest liczyć na własne nóżki i autko.

Tak jak widać...nie bać się Mielca...😄
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 183 razy
Podziękowano: 110 razy

Post autor: GIENIA »

I stało się to , o czym pisałam :) jedzie Duszyczka do Mielca , będzie wiarygodna opinia 8-) dzięki za nią .
Ciebie już raczej nikt nie będzie posądzał o kryptoreklamę lub wpis na zamówienie :lol: :lol:

Wspominasz o dobrze dobranej gimnastyce indywidualnej ..... i to jest spory plus , bo różnie z tym doborem bywa w ośrodkach :roll:

Ładniejszej pogody Duszyczko życzę :serce:
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję Gieniu ❤️😘
ODPOWIEDZ