Krynica Zdrój - MIELEC
Re: Krynica Zdrój - MIELEC
- Mark52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 maja 2022 14:24
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowano: 5 razy
Jak macie auto to spokojnie dacie radę obskoczyć Muszynę i inne fajne miejsca w okolicy a jest ich naprawdę sporoDuszyczka pisze: 04 cze 2024 15:45 Tak sobie dziś pomyślałam o tej Muszynie przechodząc obok spożywczaka w wodami mineralnymi
.Zobaczymy jak nam czasu wystarczy...Kusi nas dużo miejsc tylko te górki...Dobrze.że auto jest..![]()
Miłego wypoczynku Wam życzę
Oj ..tak...czas w takich miejscach szybko mija...GIENIA pisze: 04 cze 2024 18:53 Duszyczko , ja tylko raz miałam jako zabieg picie wody w Świnoujściu .... ciekawie to wspominam![]()
![]()
Kuruj się , baw i zwiedzaj , bo 3 tygodnie szybko miną![]()
Też przetestujemy wszystkoLunastic pisze: 04 cze 2024 18:57 My na pewno odpoczelismy choc momentami dojadalismy na miesciepolecam ta wycieczke po Krynicy z przewodnikiem, bardzo ciekawa
no i pamietam ze po miescie kursuje bezplatna komunikacja, akurat przystanek jest pod Mielcem
![]()
- pitt53
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 28 mar 2016 15:51
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 14 razy
No być może. Jak ja byłem w Mielcu na przełomie października i listopada 2022 to kawiarni nie było. Dobrze, że jest teraz.Duszyczka pisze: 04 cze 2024 18:31 Chyba od dawna..tylko mało użytkowana.Widać w niej jeszcze PRL...Obok gabinetu pielęgniarek i sali gimnastycznej.Bar dobrze zaopatrzony a ceny przystępne...Chyba że cennik też stary
W kawiarence można sobie w każdej chwili pograć w bilard (kije i bile w recepcji) oraz w ping-ponga i kto nie wykupił telewizji (35 zł.osoba opłata w pokoju ) można obejrzeć tam za free. Można też tam spotykać się grupowo.lecz kawusię trzeba sobie zrobić w pokoju.Bar nie jest obsługiwany.Piwko.soczki.woda i ciasta można natomiast kupić w recepcji.
Ręczniki wymiana raz w tygodniu.
Smrodek w naszym pokoju po niewielkim zamieszaniu został zlikwidowany po wypraniu wykładziny odkurzaczem .Co prawda.odkurzacz jest lekko uszkodzony lecz męska ręka pomogła w problemie.
Jedzenie całkiem dobre... lodówki na każdym piętrze. Czajniki w pokojach.Do sniadań można dobrać jeszcze na ogólnym stole dżem i często smalczyk.
Na każdym piętrze są tarasy z suszarkami i siedziskami.
Palacze mają tuż przy wejściu do budynku wiatę że stołem i ławeczkami .Nie ma niestety innego miejsca.aby móc posiedzieć sobie ze znajomymi na świeżym powietrzu.Wielka szkoda.Pogoda nie jest najciekawszą...Codzienny deszcz i niskie temperatury nie zachęcają do Proponuję zabezpieczyć się w odzież deszczochronną lub parasole.
Parkietoterapii w Krynicy jest mega dużo.Najbliżej tuż obok w Silesji. Ładna kawiarnia z parkietem .fajnymi drineczkami i piwkiem.Jest klima lecz w pierwszej kolejności otwierane są okna.Wtęp 10zł. Są dni z disco i dni z muzyką na żywo.Polecam to pierwsze..
Z zabiegami jest też ok. Gimnastyka na mega wysokim poziomie. Przypilnowana na maxa ta grupowa i ta indywidualna. Nie ma litości jeśli chcesz być zdrowy.Te drugie doskonale dobrane do potrzeb chorego.
Jest łóżko wodne.aqavibron.borowiny w wannie i częściowe.kæpiel suchą w CO 2.w ozonie.inhalacje.2 rodzaje lamp.laser.wszyskie elektro..picie różnych wód tu dostępnych na różne. dolegliwości i więcej nie pamiętam.Trzeba zajrzeć na ich stronę i najlepiej wcześniej coś sobie wybrać.Jesli lekarz potwierdzi.to nie ma problemu z wypisaniem.Jest ewentualną możliwość zamiany nietrafionych zabiegów.Najlepiej jest jednak zrobić to u lekarza prowadzącego..
Miejskie autobusy (za free) dostępne kuracjuszom są jakimś nieporozumieniem.Ich rozkłady jazdy są przyjezdnym słabo czytelne i o godzinach zabiegowych.W czasie wolnym..poobiednim w zasadzie jest tylko jeden i na dodatek tuż przed kolacją. Są bardziej dostosowane do potrzeb pracowniczych.Najlepiej jest liczyć na własne nóżki i autko.
Tak jak widać...nie bać się Mielca...
Pozdrawiam
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 183 razy
- Podziękowano: 110 razy
Ciebie już raczej nikt nie będzie posądzał o kryptoreklamę lub wpis na zamówienie
Wspominasz o dobrze dobranej gimnastyce indywidualnej ..... i to jest spory plus , bo różnie z tym doborem bywa w ośrodkach
Ładniejszej pogody Duszyczko życzę