Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Już za dwie godziny czyli o 19:00 rozpocznie się pierwsza w tym turnusie próba rozruszania kuracjuszy przy akompaniamencie muzycznym. Muza czyni cuda jak mawiają uczestnicy imprez, więc jutro będzie mniej narzekających na wszelkie dotychczasowe dolegliwości. Ciekawi mnie czy się tylko nie przetrenujemy, bo jak ze wszystkim co czynimy sporadycznie tak i z tańcem bywa, że to trening czyni mistrza. Życzę wszystkim uczestnikom miłej i radosnej zabawy.
Wczorajszy wieczorek karnawałowy pokazał jak skuteczna jest organizatorka z ośrodka przygotowująca tę imprezkę, dzięki której wszystko się rozkręciło. Kuracjusze przełamując swoje niedomagania, bo trzeba powiedzieć że zdrowych tu nie ma, miło i fajnie spędzili kilka godzin zapominając choć na chwilę o swych dolegliwościach. Chyba o to w tym wszystkim chodzi, by poczuć się lepiej i mieć dawkę najbezpieczniejszego leku przeciwbólowego jakim jest zapomnienie. Dziś druga porcja w tej samej dawce od 19:00. Zapewne niektórzy nie mogą się już doczekać. Ja zalecam cierpliwość, gdyż na wszystko jest czas i stosowna pora. Zatem do wieczora.
Kolejny wieczorek karnawałowy potwierdził pokładane w "stalówce" nadzieje kuracjuszy, że tu można dochodzić do zdrowia i w pełni korzystać ze wszelkich możliwości. Pani organizatorka z ośrodka podobnie jak poprzednio sprawiła, że bawiliśmy się przyjemnie. Zorganizowany tak jak poprzednio poczęstunek, tym razem na słodko, umilił tańczącym i obserwującym ten miły czas. Nie wszyscy wszak mają na tyle zdrowia by tańczyć, ale dobrze choćby poszurać nóżkami. Dziś w dwóch turach zorganizowany będzie wyjazd autokarem do Sandomierza. Jak wspominałem w poprzednich postach jest on gratisowy i tu należy się podziękowanie dla szefostwa. Jest to miły gest ze strony ośrodka, dla chętnych, a tych nie brakuje, by spędzić kilka godzin w mieście z serialu telewizyjnego "Ojciec Mateusz". Dobrze spędzone wolne chwile uprzyjemniane różnymi atrakcjami to nie lada dodatek do całej serii zabiegów leczniczych. Przykro będzie wyjeżdżać jeśli tak będzie dalej, lecz na razie smakujmy to co nam jest serwowane. Życzę uczestnikom turnusu najlepszych doznań i dobrych emocji, bo to dostarcza pozytywnej energii.
Spodziewaliśmy się fajnej wycieczki, gdyż Sandomierz to urokliwe, zabytkowe miasto i tak też było.Co nas natomiast zaskoczyło? Szefostwo ośrodka zadbało, by wycieczkę oprowadzał przewodnik z Sandomierza i zakupiło bilety wstępu. To wyróżnia "stalówkę" przynajmniej w mojej ocenie w porównaniu z innymi miejscami. Jeśli każdy turnus będzie podobnie zorganizowany, to życzyłbym innym podobnych doznań. To była naprawdę miło spędzona niedziela i za to chcę podziękować władzom ośrodka, bo jest za co. Nasyconym wrażeniami kuracjuszom życzę relaksującego odpoczynku.
Witajcie kuracjusze ze Stalówki. Az miło czytać o pozytywnych wrażeniach i dobrym humorze kuracjuszy.Tak przynajmniej wynika z relacji Habra za które bardzo dziękuję, ponieważ będę w następnym turnusie i wszelkie informacje są dla mnie istotne. Cieszę się razem z Wami,że warunki bardzo się poprawiły. Życzę w dalszym ciągu miłego spędzania czasu i sukcesów w dochodzeniu do zdrowia.Pozdrawiam z deszczowego Mazowsza.
W "Sandomingo" jak to niektórzy nazywają Sandomierz zwiedzaliśmy też podziemia, jak pisałem wcześniej gratis, gdyż koszty zakupu wejściówek były już załatwione. Pogoda nam sprzyjała więc można było pospacerować i więcej zobaczyć. Na pewno jest to atrakcyjna wycieczka nie obciążająca zupełnie kieszeni kuracjuszy. To duży plus.
Nie chcę zanudzać forumowiczów lecz sytuacja w placówce jest tak stabilna i sprzyjająca kuracji, że uczestnicy turnusu jak widać zaprzestali umieszczać posty. Mogę dodać od siebie, aby poinformować uczestników kolejnego trzeciego turnusu, jest po prostu błogo. Ten stan według moich obserwacji potrwa już do końca tego turnusu. Jest jeszcze jedna niespodzianka, zapowiedziana wycieczka której celem zwiedzania jest Łańcut. Jeśli dojdzie do skutku i uda się zwiedzić pałac i wozownię, to będzie wspaniałym ukoronowaniem naszego pobytu w "Stalówce". Pełni nadziei na dalsze atrakcje oddajemy się codziennym zabiegom, a tych trochę każdy z nas ma.
Dzięki Haberku, że tak systematycznie umieszczasz najnowsze informacje ,gdyby na naszym turnusie coś było nie tak to będziemy wiedzieli czego możemy się dopominać.Jestem Ci bardzo wdzięczna bo dzięki Tobie nabrałam ochoty na ten wyjazd.Pozdrawiam
Witam, miło wiedzieć że przekazane informacje są pomocne. Sławeq ma się dobrze, lecz nie chciałbym w jego imieniu pisać. Na pewno się jeszcze uaktywni.