Rymanów Zdrój Zimowit 10.08.2024

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Malgo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2021 14:10
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Rymanów Zdrój Zimowit 10.08.2024

Post autor: Malgo »

Witam forumowiczów!
Otrzymałam skierowanie z ZUS do ośrodka Zimowit na turnus od 10.08.2024. Ktoś z Was wybiera się w tym samym terminie? Mam nadzieję że znajdzie się towarzystwo i chętni na długie spacery, wycieczki po okolicznych pagórkach, ewentualnie kijki lub rower…
Jestem zwolenniczką aktywnego spędzania czasu więc czekam na odzew!
Malgo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Re: Rymanów Zdrój Zimowit 10.08.2024

Podbijam temat! Może jednak ktoś z Was jedzie w tym samym czasie do Ziemowita albo przynajmniej będzie w Rymanowie Zdroju??? Chyba nie będę tam sama… :o
Michi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 maja 2024 06:36

Post autor: Michi »

No ja też jadę. Ale na szczęście nie tam. Miałem okazję już tam być. Mieścina ok. Ale Zimowit porażka. Pozdrawiam
Malgo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Michi, możesz powiedzieć coś więcej? Dlaczego porażka? Jak okolica? Wycieczki piesze, rowerowe? Warto brać rower, masz jakieś rozeznanie w tej kwestii?
Ja generalnie nie jestem bardzo wymagająca. Wystarczy mi 24 dni odcięcia się od pracy, dobre towarzystwo i fajna okolica na piesze lub rowerowe włóczęgostwo coby się nie nudzić!
Michi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Rower jak najbardziej. Po górkach też idzie pochodzić. Polecam wycieczki do Sanoka i nad Solinę. I oczywiście polecam restauracje Jaś Wędrowniczek. A jeszcze jedno. Z centrum do ośrodka jest 140 schodów. Jak lubisz chodzić to jak znalaz :lol: :ugeek:
Michi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

A. Jeszcze jedno. W miasteczku jest odkryty basen. Fajny nawet
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 wrz 2016 14:38
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Insignia 2010 »

Bylem w Rymanowie i bez i z rowerem .
Super jazda a mam rower , nie z nagonki pilsmu ,🙉🙉, czyli zwykly na pedały 🤭🤭
Jak podjedziesz pod gorke do Rymanowa i do Świerkowego Zdroju to witaj w klubie .
Po zabiegu na cieśnie jestem jezeli bede mogł to i do Wysowej go zabieram .
Rymanow piekna miejscowka na wypady na szlaki piesze a jest gdxie chodzić oby tylko grupa sie zebrala .
Coś czytam ze w Zimowicie będziesz stacjonować to tez dobra gorka bylem tam a pieszo 130 schodow w tym kilka spocznikow .
Do Zielonego Domku na tance fajnie sie schodzi ale kiepsko wchodzi 😉🤣🙉
Ttoche aquaparku jest . Pospacerowac mozna , ale weś rower no naprawde jest gdzie pojezdxic .
Rudawka tez fajne miejsce a ty w sierpniu jedziesz to co roku w sierpniu jest tam fajny zlot hodowców rolnikow roznych zwierząt super frajda .
Prożaki to placki ziemniaczane z kapusta w lokalnej knajpie .
Wes mała butle i patelnie rydzie i pstragi mozna kupic na miejscu a nawet samemu nazbierac .
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Pokoje najlepsze w korytarzu pielegniarek 👍👍
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Co do samego obiektu jak i bazy zabiegowej i wyżywienia to jak zwykle kazdy oceni to roznie 🙉🙉.
Ja czlek wymagajacy i nie z pierwszej łapanki 😉🤣🤣 dalem rade .
Super stoisko z serami , automat z mlekiem a na gorce w barze piwo zemieslnicze super pierogi , golonka i inne dania .👍👍
Malgo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Insignia, dzięki za tyle pomocnych podpowiedzi!!! Już się cieszę na ten wyjazd i nastawiam TYLKO pozytywnie! Schody to nie problem, potraktuje je jako dodatkowy zabieg :lol: . Po tańcach na ewentualnie na czterech, też da radę :P
Nad rowerem cały czas się zastanawiam, bo chętnie bym pojeździła ale może niekoniecznie sama :|
Co do Wysowej to też super miejscówka. Nie byłam tam w sanatorium, więc nic w tej kwestii nie podpowiem, ale gorąco polecam Hutor u Grzegorza - mega kuchnia gruzińska, polecam zamówi we nie i nich chaczapuri. Z Wysowej jest fantastyczny szlak pieszy wokół Wysowej - kieruj się na Blechnarke, potem cały czas prosto szlakiem czerwonym. Bardzo przyjemny spacer wokół Wysowej, mało uczęszczana trasa, około 8km
ODPOWIEDZ