Sanatorium z ZUS
-
Tapamaraba
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 lis 2016 16:11
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękowano: 4 razy
Re: Sanatorium z ZUS
- Martinka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 06 maja 2014 12:50
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowano: 9 razy
Nie potrafię ogarnąć, czym dla ZUS różnią się chorzy na głowę, bo system nerwowy nie pozwala im chodzić i ludzie po amputacji nog
Tak ZUS postrzega swoich potencjalnych klientów, lecz dokonuje pewnej selekcji.
Ostatnio byłam w Iwoniczu i na wózku z przydziału ZUS był pewien chłopak, który miał tylko jedną nogę, a po wyjściu z sanatorium groziła mu druga amputacja
Po prostu trafił na przyjaznego orzecznika, poruszał się wózkiem sprawnie i była też starsza Pani, która ledwo chodziła, podpierała się laską , też miała szczęście od pracownika ZUS.
Ja chodzę, niedaleko nie mam laski, wózka, nie jeżdżę samochodem, bo nie chce być ewentualnym zagrożeniem na drodze, pracuję
Wsumie mogłabym nie, ale za coś muszę żyć
Nie dostałam sanatorium, bo orzecznicy nie wiszeli sensu w poprawie mojego zdrowia.
Bardzo pozdrawiam i zdrówka życzę
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Martinko, staruszka o lasce na prewencji ZUS?
Obu Wam dziewczyny życzę zdrowia i znalezienia dobrego sposobu na poprawę swojej sytuacji.
- Martinka
- Przyjaciel forum

Nie z każdym czas obchodzi się jednakowo
Mogła być już tak zmarnowana przez chorobę, nie wiem jaką ?
Staruszka, mogła to być obraza lecz za zdrowo nie wyglądała
Zawsze otrzymywałam sanatorium z ZUS, jednak pandemia podstawiła na moim zdrowiu swój ślad i może ze względu na ten fakt nie zostałam zakwalifikowana
A może niedobrane leki, które nie leczyły i ten czas, żeby dostać się do szpitala , a teraz oprócz bolącego kręgosłupa doszło kolano
Nic to, próbujemy NFZ
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
A może zwroty? Nie wiem jak tam u Ciebie w pracy, czy możesz tak na cito wziąć urlop.?
- Martinka
- Przyjaciel forum

I pojadę. Po sezonie letnim mogę jechać, dlatego będę składać wniosek !!
Każde sanatorium to nowe doświadczenie, więc odpowiednio się przygotowuję i nastrajam się mentalnie
Socjologia mi się włącza i tak, w ten sposób ogarniam potencjalnych znajomych.
Miłego wieczoru życzę
-
Tapamaraba
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 lis 2016 16:11
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękowano: 4 razy
Martinko życzę nam obu dobrej rehabilitacji i dobrych przydziałów .
Ja po raz pierwszy w lipcu jadę na rehabilitację ogólnoustrojową do Buska do 21 WSZUR.
Pozdrawiam
-
zuza-zuza
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2017 13:08
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 4
Złota Rybka się nie spisałazuza-zuza pisze: 15 kwie 2024 13:23
... tradycyjnie proszę Złotą Rybkę o przydział. Tym razem Cieplic nie ma w wykazie, więc bardzo ładnie Złota Rybko proszę o Sanvit w Iwoniczu
No i obym doczekała wyjazdu przed emeryturą
![]()
Kilka dni byłam na urlopie poza domem, wczoraj wracam, w skrzynce przydział z ZUSu.
Perła Międzywodzie. Na szybko przeczytałam recenzje o tym miejscu i zastanawiam się czy nie zrezygnować...
Kilka liczb: komisja 15.04. Skierowanie przyszło w zeszłym tygodniu - czyli załóżmy piątek 21.06. Sanatorium od 16 sierpnia.
ZUS śląski oddział Bielsko-Biała
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 3 razy
Jeśli można pare słów - mój mąż był w sierpniu, ale z końcem lipca zaczynał i dawno temu...
Ośrodek prawie na wydmach i zaraz morze - więc wydaje mi się że to jest duży plus i częściowo to miejsce remontują i być może są ładne pokoje już ....a jak jest ciepło dużo jest się na powietrzu,nad morzem ...a jak zimą to trzeba w budynku..Od serca radzę...ale jazdy ma inne upodobania....
Są owszem z Zus-u miejsca lepsze może, ze względu na budynek i pokoje, ale za to na przykład - Stróże - No to nie aż tak w atrakcyjnym miejscu....tak wydaje mi się.. może mylę się, ale to moje subiektywne zdanie..
Ja bym cieszyła się, że nad morzem i wyjazd w sezonie letnim....Ale masz prawo mieć inne zdanie.. Proszę popatrzeć z innej perspektywy i znaleźć pozytywy, jeśli da się....
Życzy wszystkiego dobrego....
Serdecznie pozdrawiam