NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
zdzblasz
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2024 18:17
Oddział NFZ: Łódzki

Re: NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?

Post autor: zdzblasz »

Dzwoniłem wczoraj do zwrotów połączyłem się po 36 próbach ale nie było zwrotu podwójnego dla małżeństwa. Dziś po 12 próbach są skierowania do Inowrocławia Solanka Kujawiak od 11 lipca , odebrane już z NFZ i pakujemy się. Inowrocław to nie góry i nie morze ale jest dobra baza zabiegowa,wszystko w jednym obiekcie no i wolny wrzesień na czym nam zależało.
marfed
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 paź 2023 00:50
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: marfed »

Cześć. Jeśli dobrze rozumiem, to po dwóch dniach udało Ci się wydzwonić satysfakcjonujący zwrot??
zdzblasz
Kuracjusz
Kuracjusz

Dzwoniąc na zwroty założyłem,że biorę "pierwsze wolne" bo mniej jest propozycji dla dwojga , ale co dziennie są jakieś nowe zwroty , z rozmowy z konsultantką wynikało że w tym samym dniu za kilka godzin mogą być następne . Po przyjęciu propozycji nie ma już zmiany , decyzja jest ostateczna .
Awatar użytkownika
Krzysztof 30
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2022 00:05
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Krzysztof 30 »

Witam
Wniosek złożony do NFZ 14.12.2023 Dzisiaj dostałem przydział Sanatorium Uzdrowiskowe nr V Zacisze Kudowa Zdrój
Niestety nie trafiony przydział Góry to nie mój klimat a po drugie to sprawy ( kardiologiczne, nadciśnienie ) żle się czuje w tym klimacie.
Mam pytanie czy mogę to jeszcze okręcić.
PS> tak naprawdę wolałbym morze :D :D
zdzblasz
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam . My z żoną też dostaliśmy Kudowę i zamieniliśmy ze względu na termin wrzesień bo mamy w tym czasie wylot do Grecji. Jeśli chcesz zmienić miejsce to musi minąć 18 miesięcy od ostatniego pobytu w sanatorium i dzwonisz na zwroty.To jedyna droga.Byłem osobiście w nfz z podaniem o zmianę i mi odradzono - tylko telefon.Jeśli to łódzki nfz to są dwa nr 42 275 40 83 oraz 42 275 40 89 dzwonić wiele razy aż trafisz na połączenie cierpliwości do skutku, konsultantka zapyta o nr skierowania i poda propozycje gdy nie pasują to następnego dnia itd, pojedyńcze skierowanie łatwiej wymienić. Jak zaakceptujesz to wizyta na ul.Targowej i finał.Powodzenia
Awatar użytkownika
Krzysztof 30
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Będę próbował dzięki za info
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 13:14
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Post autor: bozenka999 »

Witam,czyżby w łódzkim wszyscy otrzymali przydziały,bo nikt się nie chwali :?: taki spokój.
Awatar użytkownika
Krzysztof 30
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witajcie
No właśnie od dłuższego czasu taka cisza w naszym Łódzkim NFZ czy już wszyscy dostali przydział i siedzią tak cichutko ??? :D
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 13:14
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Post autor: bozenka999 »

Też się zastanawiam,że taki spokój, ja dopiero wróciłam z sanatorium w Muszynie "WIARUS"-polecam, zabiegi bardzo dobre,jedzenie również-nie słyszałam kogokolwiek aby narzekał,atmosfera również.Wycieczki różne tańsze i droższe do wyboru.No cóż ja muszę czekać jeszcze 11 m-cy,aby ustawić się w kolejkę.Może NFZ łódzki na ten rok już wydał wszystkie skierowania ?Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

Krzysztof 30 pisze: 26 cze 2024 22:16 Witam
Wniosek złożony do NFZ 14.12.2023 Dzisiaj dostałem przydział Sanatorium Uzdrowiskowe nr V Zacisze Kudowa Zdrój
Niestety nie trafiony przydział Góry to nie mój klimat a po drugie to sprawy ( kardiologiczne, nadciśnienie ) żle się czuje w tym klimacie.
Mam pytanie czy mogę to jeszcze okręcić.
PS> tak naprawdę wolałbym morze :D :D
A na jaki termin dostałeś to skierowanie Krzysztofie?
ODPOWIEDZ