IZC Wysowa

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Michi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 maja 2024 06:36
Oddział NFZ: Śląski

Re: IZC Wysowa

Post autor: Michi »

Insygnia. A ty na bank na turnusy psychosomatyczne jeździsz. Nikomu nie ubliżając
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 wrz 2016 14:38
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Insignia 2010 »

Kolego jade na narzady ruchu.
Tez mnie to zdziwilo . Ale juz przestalo po zeszłorocznym pobycie w ustroniu z amazonkami .
Michi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 maja 2024 06:36
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Michi »

Nie jestem twoim kolegą. I raczej na szczęście nigdy nie będę.
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 wrz 2016 14:38
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Insignia 2010 »

To łączenie turnusów nfz i zus oraz ludzi z innymi schorzeniami , oraz masowe namawianie ludzi do wyjazdow na takie turnusy , spowodowane jest licznymi nie dojazdami oraz skutkami pandemi , choć te dopiero się nasilają .
Jeszcze nie tak dawno zus i nfz podzielony był turnusami nie było mowy aby były łączone z uwagi na liczna frekfencje . Stad słabo oblegane turnusy z nfz przez ludzi mlodych .
Sami zwróćcie uwagę kiedy np w
Mazowieckim czekało się 2,5 roku obecnie po 6÷10 miesięcy zależnie od schorzenia .
A są takie okręgi ze 2÷4 i wyjazd .
Każdy ośrodek jest tak samo wyposażony .
Zwróćcie uwagę na przyjęcia do obiektów są codziennie . Tak jak pisałem bylem juz i z amazonkami , po mastektomi i nie tylko , jedne wymagały ćwiczeń reha.inne pracy z psychologiem , a są tam warunki , w turnusach zus tez pracują psycholodzy .
A ciekawych terminologii psychosomatyki, i jej tematyki ,,,,zapraszam do poczytania na ten temat ,

Wnioski proszę wysnuć sobie samemu .
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 24 cze 2024 10:51
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 105 razy

Post autor: edwardo »

Pitoniusz - dziękuję za informację o baletach . Michi - też tak pomyślałem .😀 Insignia 2010 - widzę , że masz swój temat , daj żyć mojemu , przez natłok twoich wpisów nie na temat , muszę szukać wpisów innych użytkowników , a czas mi na to nie pozwala . Pisz sobie w swoim te swoje wywody i reklamowanie swojej osoby .😡
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

1970Beata - jesteś juz na miejscu 🙂 ja jutro wyruszam na podbój Wysowej 😀
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Wysowa podbita - tańce są 💃 🕺 💃 🕺
Można się też nieźle 😂 😅 patrząc na zachowanie innych 🤣🤣🤣

Insignia 2010 - pytasz w którym jestem obiekcie - nie w tym samym co ty 😀
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Jeszcze niedawno pytałem o imprezy 🤣 a juz jutro impreza półmetkowa - dzisiaj czas na odpoczynek 😴
Pytałem przed wyjazdem o rozrywki wieczorne - a tu sami kuracjusze ich dostarczają - prym wiodą pani M i pan A 🤣🤣🤣🤣
Pani M , lgnie do wszystkiego co się rusza 🤣🤣 , nachalnie podrywa i adoruje , taka pani ok 70 + :lol: , a pana A , nazwano Stańczykiem - czyli sanatoryjnym błaznem 🤣🤣
Przychodzi na balety z oczami jak pięciozłotówki , w tańcu wyrywa dziewczyny na siłę , czasami w kółku po 3 , 4 wyciąga za głowy , wczoraj o mały włos wpierd... by nie dostał od partnera jednej z pań - fakt , facet wysportowany , tak latek ok 80 , szczuplutki , codziennie ta / taka sama koszula , biega po sali , wydaje mu się ze jest fajny , ale tylko mu się wydaje , typowy buraczyna - luzak - bo tak się sam nazywa ;) pozdrawiam cię luzaku Stańczyku 🤣🤣🤣
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

I jeszcze jedno Insignia 2010 - nie rozpychaj się tak w tańcu - wprawdzie wczoraj powiedziałeś - przepraszam , no ale co mnie zdeptałeś , to zdeptałeś 🤣🤣🤣🤣
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

https://www.youtube.com/watch?v=eqhGg3fFQ7U

Turnus zakończony - rehabilitacja zadowalająca - znajomym :serce: - pozostawiam piosenkę :serce:
ODPOWIEDZ