ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
marfed
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 paź 2023 00:50
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 1 raz

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: marfed »

O tak poprawia koncentrację. Myślę, że uwiedzie Cię wątek Bene Gesserit. Jako hexe :D
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Ponoć nie tylko koncentrację, choć osobiście nie odczułam obiecywanych efektów. :shock: Może za mała mikrodoza, a może przekonanie, że do pełnego przebudzenia nie powinno się iść na skróty? :D

Liczę, że uwiedzie :D , ale na razie moją Bene Gesserit jest natura :serce: i temu się oddałam z rana, cudowny pokarm dla duszy i ciała, a teraz prace domowe. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

No wreszcie skończyłem, to co zacząłem wczoraj i to co dzisiaj :roll: . Nogi już prawie mi weszły tam...... dlatego siadam :P .
Cześć wszystkim :) , chwilka odpoczynku i będzie trzeba wczorajszy, a może przedwczorajszy obiadek podgrzać...... jak nie uśnie mi się wcześniej :roll: . Dalej upał, a teraz duchota....... i gdzie ten nad całą Polską zapowiadany deszcz :evil: . Chyba szybciej z prysznica poleci :P . Nie wiem czy u Was też, ale zauważyłem, że u mnie trochę spadło ciśnienie wody :roll: . Żeby nie było tak jak w latach 80-tych, że po północy dopiero PG 17 zaczął działać. Były takie upały, że wprowadzono zakaz podlewania ogródków i mycia samochodów.
Miłego popołudnia :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Odpoczywaj, bo ci się to po prostu należy. :D
U mnie też dzień pracowity z przerwami na posiłki. :D Na szczęście nie musiałam nigdzie jechać, to praktycznie tego upału nie odczuwam. :D
Ciśnienie wody na razie w normie, ale na stronie gminy, były już prośby, by nie podlewać trawników i ogródków. O ile chodzi o trawnik, to spoko, ale jak nie podlać warzywnika? :? Nawet młode krzewy dzikiej róży czy młodziutka olsza podsychają. :cry: Świat wokół się zmienia. Jest koniec czerwca, a zboże za płotem już prawie dojrzałe. Tylko patrzeć, a będą żniwa. :shock: Owoce jarzębiny w pełni dojrzałe. :o
Chwila relaksu na hamaczku, a potem jeszcze jeden punkt z checklisty do odhaczenia, dopiero będzie fajrant. :D
Spokojnego wieczoru. :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jak chłopu ziemia :lol: .
Jak będzie szybciej dojrzewać, to dwa razy do roku będą obsiewać :roll: . Tylko z jednej strony jest nadprodukcja żywności, a z drugiej wyjałowienie gleby i chemizacja :evil: ....... już zaczynam mniej jeść, ale więcej piję ;) :lol: .
Powoli przygotowania do kolacji robić trzeba, dzięki i nawzajem :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Też pomyślałam, że okres wegetacji się wydłuży, to dwa razy będzie można obsiewać, ale to chyba nie przejdzie, bo owszem temperatura się podnosi, ale długość dnia wiosną i jesienią pozostanie taka sama, a to też ma znaczenie. :?
Dzisiaj z kolacją idę na łatwiznę, po prostu bób. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jest taka gmina obok Krakowa, a imię jej Zielonki. W latach 80-tych już wtedy w tej gminie dwa razy marchew zbierali :P .
Nie takie rzeczy będą robili, żeby zwiększyć wielkość plonów. Już dawno zmodyfikowali zboża i między innymi tak dużo ludzi cierpi na celiakię. W latach 60-tych zostały zmodyfikowane aby mogły rosnąc w chłodniejszych strefach i własnie chodzi o gluten w zbożach który był inny i nie powodował choroby autoimmunologicznej. Dlatego też Europa nie chce zboża z Ukrainy, bo stosują środki chemiczne w przyspieszeniu dojrzewania zboża.
W te gierki są zaangażowane potentaty chemiczne, ale i też jeden z związany z branżą komputerową :evil: . Dwugodzinny dokument na Planet+ "Gluten dobry czy zły".
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak słyszałam o tym, że obecne odmiany pszenicy są zmodyfikowane i przez to wiele osób ma nietolerancję glutenu, niekoniecznie celiakię. Ponoć wszyscy nie powinniśmy spożywać produktów zbożowych, chyba że ze starych odmian jak samopsza, bo nasze organizmy nie zdążyły się przystosować do przetwarzania glutenu zawartego w obecnie uprawianych zbożach.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Może chodźmy razem do łóżeczka ;) ...... chyba, że jeszcze kartki poprzewracasz :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Coś tam poprzewracam, za chwilę, bo jeszcze kąpiel. :D
Dobrej, spokojnej życzę. :D
ODPOWIEDZ