ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

U mnie na placu, a jest on duży, producentów jest kilku no mooooże kilkunastu. Z reguły kupuję u nich, ale nie zawsze mają to co potrzebuję. Patrzę na ceny , bo rozpiętość ich jest bardzo znaczna sięgająca nawet do 50-70 % między sprzedającymi :evil: . Smak czy wygląd ma też znaczenie.
Dzisiaj czy jutro...... najazd jest najazdem :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

O kurczaczki, aż takie różnice! :o :shock:
Wiesz, mnie się zdarza i w markecie kupować jak potrzeba, bo nie zawsze na targ jest możliwość dotrzeć. W mniejszej miejscowości jest łatwiej rozpoznać producenta, bo wiele osób się zna, jak nie osobiście, to przez kogoś. A jak się jeszcze pogada, to się okazuje, że pani od jajek mieszka rzut beretem ode mnie. :lol:
Masz rację najazd, to najazd, czas się okopać i zbierać siły. :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak było z truskawkami czy czereśniami, ale też jak jest mało danego towaru. Natomiast z pomidorami tzw. "malinowe" które są od 8 do 12 pln, ja kupuję po 22, ale to są prawdziwe. Zdarza się, że ktoś ma prawdziwe ze swojej działki w niższej cenie, ale to są naprawdę wyjątki. W małych miastach są też i niższe ceny.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mam klęskę urodzaju, :o zapiekanki mi wyszło za dużo, bo cukinia urosła za wielka. Kto to teraz zje? Ciasto mi wyrosło za wysokie i gdzie ja włożę jeszcze dwie warstwy? :?
Dziś za czereśnie płaciłam 12 zł, u Pana, który ma tylko owoce, bo jest sadownikiem. W kolejce stałam, ale czereśnie są pyszne. Obecnie oprócz czereśni, ma tylko wiśnie. Tydzień temu, spóźniłam się i kupiłam ostatnie 1,3 kg. Zapłaciłam za te ostatki 10 zł, bo wiadomo z dna to część do odrzucenia. Nie wiem czy drogo czy tanio. :? Widziałam i droższe i tańsze,
ale zawsze u niego kupuję . :D Przy tym jest mega sympatyczny, zawsze uśmiechnięty, zawsze pożartujemy sobie. :lol: Zresztą mam kilku podobnych sprzedawców, z którymi się i pogada i pośmieje i towaru nabędzie. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No i poszłaś w moje ślady :lol: , brzusiu najedzony, a w zamrażalniku nie ma miejsca :P . Zostaje Ci lodówka i na śniadanie, obiad i kolację....... zapiekanka :lol: . Rozłóż dodatki niesymetrycznie, to będziesz miała różnorodność w codziennych posiłkach ;) .
U mnie czereśnie od 15 do 20, wiśnie 18-20, a borówka amerykańska 20.
Z tymi co się często kupuje zawsze parę zdań się wymienia :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kto z kim przestaje, takim się staje. :P
To wiśnie drogo. :o Nie pytałam po ile u mnie, ale zawsze były tańsze od czereśni.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No widzisz jak masz dobrze ;) , teraz będziesz miała dłuższy spokój od gotowania i więcej czasu dla siebie :) .
Wszystko zależy od ilości na placu, czereśnie będą się kończyć, to wiśnia powinna potanieć..... ale to jeszcze zależy od inflacji i podwyżce cen energii :roll: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To nie zadziała, bo jutro i pojutrze i tak przygotowuję obiad dla Hunów. Ale się pomieszało, poupychało i jakoś wlazły i warstwy ciasta i zapiekanka. :lol: :lol:
Nic mi nie mów o podwyżkach, ja tego nie przyjmuję do wiadomości, to się nie dzieje w mojej rzeczywistości. :mrgreen:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przynajmniej wiesz już jakie proporcje stosować :) .
Nie przyjmuj :P , mają podnieść za prąd 20-30 pln. Mnie jeszcze nie wystawili, a jak do niedzieli nie dostanę, to będzie trzeba się skontaktować z info, bo wielu ludziom wystawili zawyżone :roll: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jak nic zawyżyli tym, co się najbardziej bali. Liczę, że mnie poniżą. :P
ODPOWIEDZ