Kolejka NFZ ZACHODNIOPOMORSKIE -Reumatologia

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Gabriela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2013 15:00
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Kolejka NFZ ZACHODNIOPOMORSKIE -Reumatologia

Post autor: Gabriela »

Witajcie, kochani ;) wybaczcie że nie zaglądam tutaj. Trochę się działo i dzieje u mnie, dlatego nie mam kiedy tu zajrzeć.
Mam dobrą wiadomość, którą chciałam się z wami podzielić. 3lipca miałam wspólnie z mężem komisję w ZUS-ie, i mamy oboje zasadność. Niebawem się uprawomocni, no a po już można oczekiwać skierowania. Z obserwacji w naszym oddziale, wiem że wyjazd może być już za miesiąc. Czego bardzo bym nie chciała, bo zaczynam remont kuchni ;) Na dniach napewno się odezwę.
Pozdrawiam cieplutko Gabriela.
nula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2020 00:29
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: nula »

Miło czytać tak pozytywne wiadomości :)

Życzę Wam aby wyznaczony przez ZUS termin nie był zbyt uciążliwy, a jeszcze lepiej jakby wpasował się w Wasze plany.
Powodzenia i pozdrawiam serdecznie :serce:
N
Awatar użytkownika
Gabriela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nula :kwiat: dziękuję za słowa otuchy. Też mam taką nadzieję że wszystko uda się zgrać, a jak nie to przyjmę to co ZUS zadecyduje :D
Napewno nie odmówię terminu, choćby był za 3 tygodnie, wolę przełożyć remont, niż stracić taką pogodę.
Awatar użytkownika
Gabriela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Pogodny 62 pisze: 12 maja 2024 07:30 Pacjent w IKP już wszystko podane szczegółowo.I największe zdziwienie kiedy w piątek listonosz doręczył papierowe skierowanie.Czy ktoś z Was też tak miał? U mnie pierwszy raz takie procedury tzn.bez czekania z numerkiem na przydział.

Pogodny, pytasz czy ktoś z nas tak miał? Ja tak miałam z mężem już w zeszłym roku. W systemie IKP widziałam przydział Polańczyk, a za kilka dni dopiero przyszło skierowanie listownie.
Sory że dopiero teraz reaguję, ale nie zaglądałam na Naszą grupę z 1,5 - 2 miesica
Awatar użytkownika
Gabriela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wyspiarko, gratuluję przydziału miejsca i terminu. Jeszcze tydzień i wyjeżdżasz ;)

W Ciechocinku, byłam w młodości :lol: nic prócz tężni nie pamiętam.
Jeśli chodzi o mnie to jeszcze nic nie wiem z ZUS-u nic nie przyszło. Szczerze to nawet nie wiem ile ZUS ma czasu na poinformowanie nas, o miejscu i czasie. Decyzję o zasadności dostaliśmy od razu.

Życzę wszystkim sił w te upały.
Awatar użytkownika
wyspiarka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 lut 2015 19:59

Post autor: wyspiarka »

Dzień dobry!
Powoli zaczynam się stresować. Już tylko tydzień do wyjazdu a ja kompletnie nic jeszcze nie przygotowałam. Chyba dopiero w weekend się tym zajmę... 😀 Tym razem walizka jedzie że mną a nie z kurierem, więc zyskałam te dwa dni.. 😉
Awatar użytkownika
Gabriela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wyspiarko, rozumiem Ciebie.
Ja żeby nie zapomnieć piszę sobie listę. Najważniejszych, a potem już takich pomniejszych rzeczy. Potem na miejscu okazuje się czego brakuje, co w ogóle nie musiałam brać. Teraz latem to bym nabrała dużo koszulek :D Czy długa droga Cię czeka do Ciechocinka, ja miała bym jakieś 4h.

Teraz w oczekiwaniu na skierowanie z ZUS-u, obawiam się przydziału do Połczyna Zdrój, dla mnie to tylko 40km. To tak jak bym była na biwaku w ogródku.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gabriela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witajcie.
Jeśli chodzi o mnie i wiadomość z ZUS-u, jeszcze nic nie mam. Ostatnio słyszałam że ZUS daje znać, 2tygodnie i wyjazd. Tak miało kilka osób z mojego sąsiedztwa.

Wszystkiego dobrego na ten letni i urlopowy czas życzę.
Pozdrawiam Gabriela :kwiat:
Awatar użytkownika
wyspiarka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 lut 2015 19:59

Post autor: wyspiarka »

Dzień dobry,
autem do Ciechocinka miałabym ok. 6 godzin jazdy. Wybierałam się transportem publicznym, więc mialo to trwać prawie 12 godzin (2 przesiadki). Niestety wczoraj zwróciłam skierowanie, bo sytuacja zdrowotna wśród moich Najbliższych mocno się skomplikowała i teraz tylko to się dla mnie liczy. Zwracając skierowanie dołączyłam prośbę o przesunięcie terminu wyjazdu. Wierzę, że nie zostanie odrzucone (poparłam je dokumentacją medyczną), bo w NFZ przecież pracują ludzie. Myślę, że jeśli mogą komuś pomóc, to chętnie to robią..
Awatar użytkownika
Gabriela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wyspiarko współczuję Ci takiego przebiegu.
Oby to czytali ludzie, w NFZ oczywiście.
ODPOWIEDZ