IZC Muszyna w Muszynie
- Mark52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 maja 2022 14:24
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 11 razy
- Podziękowano: 10 razy
IZC Muszyna w Muszynie
jest to pokój studio 2 na 3 każdy pokój ma łazienkę z prysznicem i umywalką, jedynie toaleta jest wspólną na dwa pokoje. Mój pokój ma 7 metrów długości na 4,5 szerokości, dwa osobne balkony 3 łózka dwa pod jedną ścianą i jedno na przeciw po środku duża ława z dwoma fotelami i dwiema pufami, dodatkowo duża szafa wnękowa z pułkami i pawlaczem na walizki, szafka pod telewizor z zapleczem kuchennym, (czajnik, szklanki, talerzyki), w przedpokoju gdzie jest ubikacja jest jeszcze spora komoda gdzie można coś jeszcze popakować. Ogólnie pokoje schludne, są pewne mankamenty ale nie ma tragedii, ważna jest spora przestrzeń. jedzenie po ki co smaczne i porcje nie takie małe jak to bywało w innych sanatoriach, zabiegi wszystkie na miejscu łącznie z basenem, dziś były takie luźne bo każdy chce iść do domu. Ja osobiście dostałem basen codziennie z ćwiczeniami, (17 szt.), picie wody (10 szt.), masaż klasyczny (8 szt.), masaż wirowy kolan i lędźwi (10 szt.), oraz plastry borowinowe na lędźwie ( 9 szt.). Cała obsługa miła i życzliwa. W budynku jest kawiarenka czynna od 18 do 21.45, gdzie można posiedzieć wypić kawe lub coś mocniejszego i potańczyć. To tak na świeżo więcej napiszę za jakiś czas jak poznam wszystkie możliwości sanatorium. Aaa najważniejsze nasz turnus z NFZ to tylko 24 osoby, resta jest z ZUSu, ogólem jest tu 120 ludów, z tego co poznałem to fajni ludzie skorzy do wspólnego spędzania czasu i integrowania się. Pogoda mega dopisuje wręcz jest za gorąco na to by aktywnie spędzać czas.
-
Genever
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 maja 2022 06:44
- Podziękował: 37 razy
- Podziękowano: 156 razy
Re: IZC Muszyna w Muszynie
- Mark52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 maja 2022 14:24
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 11 razy
- Podziękowano: 10 razy
Re: IZC Muszyna w Muszynie
Dzięki Genever za dobre słowo, co do zdjęć postaram się coś wrzucić ale to następnym razem. Opisując dalej ośrodek, stołówka na 1 piętrze, posiłki na dwie tury, 8, 13 i 17 druga 9, 14, 18. Jedzenie nadal dobre i porcje spore, a jak komuś mało można dopchać zupami mlecznymi lub dżememPozdrowienia Mark. Ja byłam w lutym z NFZ . Bardzo pozytywnie Ci zazdroszczę tego terminu i letniej aury bo Muszyna sama w sobie jest super. Ośrodek szczególnie pod kątem zabiegów też nie najgorszy. Super pobytu! Może jakieś zdjęcia uda Ci się wrzucić, z ośrodka.