Pogaduchy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: Pogaduchy

Post autor: Atina »

Dzień dobry
Bibi masz rację...ludzi jak mrówek :lol:
Moje morze dla tubylca to w szczególności czerwiec/wrzesień 8-)
Nie wiem kiedy Kazimierz ma pobyt w sanatoroum jeśli wrzesień to super
Śniadanie trzeba pomyśleć co by tu ...
Gość

Post autor: Gość »

Od 17 września 🤔
Zresztą spacerów po centrum i molo i tak nie planujemy...
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Szkoda warto... jest pięknie i spokojnie Sopot ma swój klimat,bardzo się zmienił czy na lepsze :roll: jest inaczej
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 45 razy

Post autor: BozenaMat »

Witam w ten piękny poranek. Rześko, słonko dopiero zaczyna operować, ale nie jest źle. Chociaż coś tam chmury nadciągają więc może i popada. Da się żyć.

A naszą Danę wnusiątka "oblazły" :lol: :lol: Będąc super Babcią nie siedzi przy kompie, by nie gorszyć małolatów :lol: i nie wciągać ich w nałóg :D
Ale pewnikiem za chwilkę się zjawi....... cała i zdrowa :D ........ choć z tym zdrowiem to różnie bywa :roll:

A ja tradycyjnie początek września w Sopocie. Tym razem w większym składzie, bo braciszek dołączy więc pewno połazimy po starych szlakach.
Kaziu.... nie wiem jak warunki w Leśniku, ale miejsce super (przynajmniej dla mnie). Wychodzisz z budynku i w las :D Pooglądaj w necie. Jest kilka szlaków..... wiewiórki, borsuka, lisa. A jak nie to trasą przy morzu aż do Gdyni czy Gdańska. O ile lubicie z żoną chodzić.
I koniecznie wstąpcie na kawę w podwórzu przy Trzech Gracjach (przy Monciaku). Kawiarnia Santa Cafe. Bardzo klimatyczne miejsce, a ciasta rewelacyjne :) I jak czas pozwoli, to polecam Muzeum Wojny w Gdańsku. Muzeum Emigracji w Gdyni mnie nie urzekło. Acha...... i Dworek Sierakowskich w Sopocie... tudzieś Opera Leśna. Jak coś, to pisz.... mogę doradzić.

Pozdrawiam i miłych dni życzę...... aha........ pochwalę się...... zrobiłam 86 słoików ogórków :D Jestem z siebie dumna. O sokach i dżemach już nie wspomnę. Jeszcze zostało powidło ze śliwek, ale to już pikuś :D
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Hej Bożenko , już myslałam , że zakręciłaś się w jakimś słoiku ;) :lol:
Nie wiem czy zauważyliście , ja nigdy nie napisałam , że morze jest moim miejscem,
wręcz odwrotnie - nie lubię morza , jeśli woda to zdecydowanie jezioro.
Nigdy nawet nie starałam się tego zmieniać ale rozumiem tych co je kochają .
Są różne grupy zwolenników klimatu nadmorskiego , tak w środku sezonu jak i zimą.
Są i tacy , którzy kochają tłum , jeśli im z tym dobrze ich sprawa ,
tak niektórzy daliby się pokroić za ten Zoppot w sezonie .....

dobrych wakacji :)
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Basiu...... ja też nie przepadam za morzem. Uwielbiam natomiast nadmorski klimat, lasy, pustkowia. Czasem podczas pobytu jestem nad brzegiem morza z raz, dwa........ jedynie wieczorem, gdy nie ma ludzi i by powdychać jod. Ale długie spacery lasem uwielbiam...... :) Już szukam nowych tras i miejsc :D :D
I nigdy Sopot latem....... o nie. Jedynie jak dziatwa odjedzie :lol:
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Bożenko, mnie absolutnie nie rusza to , że ktoś jest czymś zachwycony (tu wyłącznie chodzi o krainy geograficzne) ,
to bardzo dobrze, że są różni ludzie i różne potrzeby :serce:
Uciekam , po ogórki jadę :lol:
Gość

Atina pisze: 24 lip 2024 09:06 Szkoda warto... jest pięknie i spokojnie Sopot ma swój klimat,bardzo się zmienił czy na lepsze :roll: jest inaczej
Miałem na myśli że to nie jest naszym głównym celem, ale oczywiście sam Sopot również chcemy zwiedzić, jak też troszkę dalsze rejony.
Myślę że Trójmiasto nie pozwoli się nudzić.
Byliśmy dawno i króciutko 🤔
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To teraz Ty Basiu nie zakręć się w słoiku......... choć z tego co wiem, to Ty inaczej kisisz ogórki :D

Ja w sumie nie jestem zachwycona jakimś rejonem Polski... :roll: ...... lubię łazić i wszędzie, gdzie się da chodzę :D
Jak mi się uda zajechać nad jeziora czy w inny rejon Polski...... to na bank zrobię nie mniej kilometrów niż ostatnio w Szczawnicy :D

W planach sierpniowych jest wypad do Krynicy i może powtórka Szczawnicy.... a jak się nie uda, to być może Szczawnica wrześniem? Oj ja już nic nie planuję, bo moje plany z dnia na dzień potrafią się o 180 stopni odwrócić :evil:

Jeszcze raz życzę miłego dnia....... obowiązki wołają..... czas ruszyć pupę :D
Gość

BozenaMat pisze: 24 lip 2024 09:25 [...]Jak coś, to pisz.... mogę doradzić.[...]
Dziękuję, z pewnością się odezwę.
Zawsze warto skorzystać z rady kogoś kto ma orientację w atrakcjach na danym terenie 🙂
Pozdrawiam 🌹
ODPOWIEDZ