Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Zebra pisze: trafić tam zimą to porażka! Trafić tam latem tak jak my teraz, gdzie na dworze jest 33-34 stopni to wyzwanie. Nagrzane do granic możliwości dachy pokryte papą oddają cały nagromadzony skwar w okna OFICYN-bo tak zwą się owe pokoje - to dopiero porażka!
Kuracjusz piętro niżej suszy wypraną bieliznę na ręczniku położonym właśnie na tej papie.
Kto tam był to wie o czym piszę! W takich warunkach zdążyłam załapać się na infekcje gardła i antybiotyk!
Prosimy Matkę Naturę o parę chłodniejszych dni żeby to przetrwać! Obiekt niedoinwestowany, tak jak inni piszą przestawiony tylko na komercyjne pobyty.
Ja zdecydowanie bym wolał jechać teraz w pełni lata. Przepiękna plażowa pogoda, dywany kwiatowe, orgia kolorów i świateł. Zabiegi do południa, potem obiad. Po obiedzie co kto lubi. Albo tężnie i spacery, albo fajfy albo odpoczynek w pokoju. Wiem co piszę bo byłem w Łazienkach II w marcu i czerwcu/lipcu 2020 roku. Nie da się tego porównać. Dla zdrowia żeby nie przedobrzyć to najlepiej jechać albo w maju albo wrześniu, ale tak dobrze to nie ma. W ub roku w lutym/marcu byłem w Inowrocławiu. Remont całego piętra nad głową od 7mej do 17, 18tej. Na dworze zimno i wiatry, tężnie remont, basen nieczynny, kawiarnia DolceVita też. Nie było gdzie uciec. A w lato hulaj dusza piekła nie ma. Plecaczek, 2 butelki wody i kijki. I idziesz gdzie chcesz i z kim chcesz. Nie chcesz wracać na kolację to można zjeść coś dobrego w terenie. Tylko lato albo jak już ciepło jest. Życzę powodzenia, buzie opalić, nogi zmęczyć spacerami albo tańcami. Najważniejsze zabiegi.
Mrozen - mam nadzieję,że jest to Twoja osobista sugestia , nie związana z moim wpisem bo porównywanie pięknego Ciechocinka jako miejscowości ma się nijak do warunków lokalowych które tutaj panują.
Pozdrawiam.
Czytałam z zainteresowaniem Wasze posty a szczególnie posty Zebry i Zorzy .
Coś mi się zamaniło i nawet chciałam komercyjnie pojechać do Ciechocinka , w którym nigdy nie byłam . Dzwoniłam wcześniej do Łazienek II i zwabiona dość rozsądną ceną i okazało się , że wszystko jest zarezerwowane na pobyt letni . Owszem , pani z recepcji w końcu znalazła wolny pokój ale bez balkonu , warunki również oferowała niezbyt na plus wiec zrezygnowałam . I chyba dobrze zrobiłam jak tak .
Dziękuję wszystkim za opinie i pozdrawiam . Zorzo , Ty chyba tam jeszcze jesteś więc życzę wytrwałości do końca pobytu .
Pisałem wielokrotnie na tym forum że Łazienki II tylko komercyjnie w pałacu i terminie przez nas wybranym. Nigdy na NFZ w tych bocznych pawilonach w pokojach z zabitymi deskami balkonami. Byłem i komercyjnie i na NFZ, nie ma co porównywać. Chociaż miejsce bardzo ciekawe.