Supraśl Uroczysko Pustelnią 1 (29.10-19.11.24)

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
bogdan67
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2011 14:39

Supraśl Uroczysko Pustelnią 1 (29.10-19.11.24)

Post autor: bogdan67 »

Dostałem skierowanie do tego sanatorium w terminie 29.10.24 do 19.11.24 . Mam pytanie do osób którzy tam byli, ja nie znam tego rejonu Polski, czy jest tam co zwiedzać i w ogóle co tam robić po zabiegach w listopadzie?
Ostatnio zmieniony 04 sie 2024 22:55 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
Awatar użytkownika
ZbigniewMax
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2022 09:24
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Re: Supraśl Uroczysko Pustelnią 1

Post autor: ZbigniewMax »

Witaj! widzę,że nie odpisują Ci ludzie w tym temacie,napisze więc ja 2 słowa,ale o miejscowości nie sanatoriach.Byliśmy tam z rodziną dwa lata temu w okresie letnim.Było super,miejscowość mała,bardzo spokojna,są lasy,jest rzeczka,jeziorko.Można naprawdę wypocząć.Ludzi na palcach policzyć,sobota-niedziela trochę więcej.Jest co zwiedzać,chociażby cerkiew.Można podjechać do Białegostoku i okolicznych miejscowości.Piękne tereny,polecam! Podlasie jest piękne! :) Jedziesz w listopadzie,cóż trochę gorzej,ale to wszędzie chyba.Rozrywki tam nie znajdziesz/chyba że w Białymstoku/.Spacery,książka ,towarzystwo,tak to bywa jesienią,powodzenia! :)
Awatar użytkownika
ZbigniewMax
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2022 09:24
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Re: Supraśl Uroczysko Pustelnią 1

Post autor: ZbigniewMax »

Patrze teraz na mapę,trochę gorzej bo ten Twój ośrodek jest ponad 2km od centrum miasteczka.Konkrety więc powinien się wypowiedzieć ktoś kto tam był w tym obiekcie.Wszystko zależy co kto oczekuje.Odpoczynek,relax,ponudzenie się to tak,jeżeli natomiast rozrywka,dancingi,kawiarnie itp,to zdecydowanie nie.
Awatar użytkownika
Jerzyk_W
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 lip 2020 15:59
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 8

Re: Supraśl Uroczysko Pustelnią 1 (29.10-19.11.24)

Post autor: Jerzyk_W »

Witam forumowiczów :serce: :kwiat:. Pytanie czy ktoś jest chętny napisać o swoim pobycie w Sanatorium HOLMED. Jak dotąd brak informacji albo nie wiem jak ich szukać. Szkoda by to miejsce było nieznane. Pozdrawiam serdecznie :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Zaciekawiła mnie nazwa obiektu do którego jedziesz i w opiniach na google wyczytałem, że jest to pseudo sanatorium, a raczej szpital, bo materace i łóżka szpitalne, wyżywienie też szpitalne, a do najbliższego sklepu w wiosce jest 3 kilometry. Do najbliższego miasteczka bez własnego pojazdu daleko.
Tak jak napisał Zbyszek pobyt do wyciszenia się, bo atrakcji żadnych podobno nie ma.
Ogólnie w googlach opinie na 5 punktów kuracjusze dali tylko 3 punkty, czyli niska ocena pobytów i nie tylko z NFZ, ale i komercyjnych.
Przytoczyłem opinie z google, które moim zdaniem są wiarygodne.
Awatar użytkownika
Jerzyk_W
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 lip 2020 15:59
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Jerzyk_W »

Dziękuję zbigniew165 za szybką reakcję. Mam pytanie: czy my mówimy o sanatorium HOLMED Supraśl adres: Uroczysko Pustelnia 1? Jeżeli tak to na Facebook ich notowania są podejrzane bo ocena to 4.6, a na Google 4.3 . Mnie takie notowania dają więcej do myślenia bo mogą być szyte na zamówienie. Potrzeba konkretów, a nie zachwytów czy przegięć w drugą stronę bo inaczej będą to indywidualne odczucia. Jak ktoś był na miejscu to łatwiej opisać co tam zastał i co przez czas swojego pobytu widział. Bardzo bym bardzo prosił o konkrety typu jakie zabiegi otrzymał , czy można je zmienić, jakie zbiegi są dostępne w ramach NFZ, czy jest parking bezpłatny, a także czy jest ogólnodostępny Internet i w pokoju lodówka, telewizor, czajnik , szklanki, talerzyki, sztućce itp czy w związku z tym są dodatkowe opłaty. Ja wiem, że można zadzwonić i dopytać. Ale te informacje po dojeździe mogą się niestety różnić od otrzymanych odpowiedzi. Opis na witrynie internetowej HOLMED jest bardzo skromniutki i nie wyczerpuje naszych wątpliwości. Pozdrawiam serdecznie :serce:
Grazia Tychy
Na forum od: 06 lut 2025 21:36
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Grazia Tychy »

Piąty raz jesteśmy w sanatorium ale to w Holmed doświadczamy pełnej satysfakcji z pobytu. Począwszy od 1-wszego dnia przyjęcia. Wszystko jest na najwyższym poziomie. Lekarze - dostępni każdego dnia, fizjoterapeuci, masażyści i cała reszta obsługi. Młoda kadra daje z siebie wszystko by zabiegi były dobrze i profesjonalnie wykonane. Zawsze uśmiechnięci i chętni do pomocy. Zabiegi bardzo zróżnicowane i dopasowane dla każdego w zależności od schorzenia. Sala gimnastyczna bardzo dobrze wyposażona w nowy sprzęt, duży basen z sympatyczną i dobrze ćwiczącą obsługą. Pokoje duże, wyposażone w dużą szafę, stoliki nocne, stół i fotele, czyste, sprzątane 2 razy w tygodniu. Na każdym pietrze kąciki kuchenne z lodówką i czajnikiem. Wszystko jest takie jak być powinno. Czas wolny można spędzić w dobrze wyposażonej kawiarence z miłą obsługą i ze świeżym ciastem każdego dnia, na wycieczkach lub spacerach. Polecam.
Gość

Post autor: Gość »

Już miałem coś napisać ale ugryzłem się w palec.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

Była Graszka, potem Grażyna teraz Grazia. Fajnie....
Abstrahując Kazimierzu od tego co nam zapewne wspólnie przyszło do głowy sama miejscówka latem wydaje się być być inna, ciekawa... nie byłam w tym rejonie a to niespełna 200 kilometrów.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Genever zmień podejście, a Grazia czy też Grażka od razu zyska w Twoich oczach. Jak Ty możesz żyć bez wiary w dobre intencje ludzi :D
ODPOWIEDZ