ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 10 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

A co, masz ją ?..... a nie żyletki ? :lol: .
To ja wiem, codziennie chodzisz i jak nie grzybki to wędkarzy ;) :lol: .
Zapraszam Cię na leżakowanie :D , oczka się domagają, a jutro placyk czeka :) .
Spokojnej i kolorowych :kwiat: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 27 razy
Podziękowano: 74 razy

Post autor: Kleinehexe »

Mam, Fauny mi dały po tym jak zabrały temu, co z nią na poziomki szedł. :P
Widzę, że u Ciebie placyk działa w te same dni co i u mnie. :D
To przyjemnego leżakowania życzę :kwiat: , jak w przedszkolu, złap za rączkę, niekoniecznie starą komodę. :P :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja znam tylko Bergmana i jego poziomki :roll: ...... ale o Faunach nic nie wspominał ;) :lol: .
Cześć Aniołku :D , chyba wszędzie wtorek, piątek jest dniem targowym :) .
Nie zdążyłem złapać....... usnąłem :oops: , za to wcześnie się obudziłem :lol: .
Miłego dnia :D , odpoczywaj przy lekturze, bo pogoda barowa ;) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To ja przypomnę :D :
https://youtu.be/KGmBwJ32-tE?si=qJz4dLT5VfkAcxcK
Cześć! 👋 Oj, chyba nie wszędzie. :? Przynajmnjej w moich okolicach to różnie bywa w różnych miastach, po to by handlarze mogli właściwie codziennie, gdzieś swoje towary oferować. :)
Pogoda barowa była wczoraj, bo przez cały dzień popadywało. Dzisiaj ma być pochmurno, ale mam nadzieję, że już padać nie będzie. :)
I Tobie dobrego dnia życzę. :kwiat: :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ale ich sobie zapamiętałaś :lol: ...... chyba, że lubisz chodzić z brzytwą do lasu :roll: .
Ja nie mówię o handlarzach, bo oni są codziennie, ale o wytwórcach, którzy swoje sprzedają :) . Wtedy są nawet niższe ceny i znacznie większy wybór. Zakupiłem m.in. na zupkę jarzynową fasolkę szparagową po 10 pln. Dopiero jutro będę robił, a dzisiaj sałatka pomidorowa z papryką :) .
U mnie parno i ciężko i niebo jest zachmurzone :oops: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gdzie ja z brzytwą na poziomki. :evil: Jestem z tej samej opcji co zielone Fauny. :lol:
Też mówię o typowych dniach targowych, gdzie przyjeżdżają wytwórcy, ale na takim targu oprócz warzyw i owoców handluje się też innymi dobrami, od mydła do powidła i oni nie stoją codziennie, a jeżdżą od targu do targu. W okolicznych miastach odbywają się one i w poniedziałki, środy czy czwartki. Może u Ciebie jest inaczej, tego nie wiem.
Pogoda znośna, a w lesie pachnie już jesienią. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Do kieszeni nie będę Ci zaglądał ;) :lol: , ale na pewno chodzisz z towarzyszką :) .
Sklepikarze tak jak handlowcy codziennie, bo z tego się utrzymują. Objazdowych u mnie nie ma, bo to są duże albo bardzo duże place. Dawno temu rolnicy mieli pola w granicach miasta, a na Błoniach jeszcze w latach 70-tych pasły się krowy i konie :P . Teraz o wiele dalej, bo przecież trzeba urbanizować za wszelką cenę. Ale jest też paru wytwórców, którzy przyjeżdżają z daleka i nocują na placu, bo się nie opłaca wracać, np. z malinowymi :) . Mogiła to wieś która była położona na bardzo urodzajnych ziemiach i zaopatrywała miasto w żywność, a którą zrównali i wybudowali HiL czyli "kombinat metalurgiczny" ruskiego dyktatora :evil: . Parę lat temu czytałem reportaż poświęcony terenom huty. Szkoda gadać co tam jest :evil: ........ Mendelejew uzupełniłby tablicę. A najlepsze jest to, że huta robiła pomiary i było zawsze w granicach, a raporty przesyłali Ochronie Środowiska, a oni nie zadali sobie trudu, by pobrać próbki i sami sprawdzić :shock: . Ciekawe kto teraz będzie czyścił ten ........... :roll: .
Zresztą wschodnie tereny są nadal zagłębiem rolniczym, a czy zdrowym ? :roll: .
Jesienią czy żywicą i ściółką ? :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Myślę, że w dużych miastach targi wyglądają inaczej niż na prowincji. Ale nie jestem tego w stanie porównać, bo nie byłam na targu w dużym mieście. :D Także zamykam ten temat stwierdzeniem, że na plac możemy chodzić w te same dni. To jest udowodnione. :lol:
Powtórzę to co już nie raz pisałam: dopóki będzie światem rządził pieniądz, nic się nie zmieni. :evil: A co możemy zrobić my? :? Możemy zmieniać siebie. :D Przede wszystkim przestać spostrzegać wszystko przez pryzmat pieniądza. Nie on powinien stanowić o wartości czegokolwiek, a już na pewno nie powinien stanowić o wartości człowieka. :roll:
Jesienią czyli jesienią. :D Ale dobrze, spróbuję to jakoś określić. Tak, pachnie ściółką, mokrą glebą, grzybami i czymś jeszcze, ale nie wiem czym. :? Po prostu jesienią. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Niestety wielu uważa, że jego wartość, to wartość jego majątku :roll: . Ale tego do grobu nie wezmą :P ...... jak faraonowie :lol: .
Bardzo lubię zapachy lasu, szum drzew i słońce prześwietlające przez listowie :D ..... i zbierać grzybki :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To mamy podobne upodobania. :D
ODPOWIEDZ