Pogaduchy
- BozenaMat
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 lip 2018 18:32
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowano: 40 razy
Re: Pogaduchy
Nie martw się Kaziu. Ten tydzień się wyleje i następny będzie może chłodny, ale pogodny. A do spacerów to pogoda w sam raz
Łażąc byłam pod Leśnikiem. Spory kawałek do morza, ale zaraz pod Sanatorium jest autobus... bodajże 143 więc można podjechać. Albo iść w las i dojść do centrum
Zresztą jest gdzie chodzić. Jest deptak przy plaży, można nim dojść do Brzeżna czy Orłowa. Trasa na spokojnie.
Życzę wszystkim miłego dnia
-
Gość
Dzięki Bożenko, wskazówki z pewnością się przydadzą. Zobaczymy jak się ułożą zabiegi i posiłki, jaka będzie pogoda... Jak to zwykle w sanatorium od tego zależy aktywność kuracjusza poza obiektem.
Wyjazd już za tydzień raniutko, jeszcze po ciemku. Do Płońska siódemka rozgrzebana, ale potem będzie trzeba pogonić koniki, choć wolę spokojniejszą jazdę
Pozdrawiam wszystkich, dobrego dnia życzę
- BozenaMat
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 lip 2018 18:32
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowano: 40 razy
Jak coś, to podpowiem. Można Jechać SKM do Gdyni, później przejść pod Filharmonię i wjechać wagonikiem (darmo) na Kamienne Wzgórze. Jest platforma widokowa, alejki, amfiteatr. Zawsze to coś innego niż Sopot.
Albo wybrać się SKM do Gdyni Chylonia i przejść na Szlak Alicji w Zaczarowanym Lesie, obok jest Leśny Ogród Botaniczny.
Odradzam jazdę samochodem po trójmieście. Problem z parkowaniem, a kolejka SKM jeździ co 10 minut.
Co do Muzeum, to mnie zachwyciło Muzeum Wojny w Gdańsku i Muzeum Bursztynu. Muzeum Emigracji w Gdyni takie se.
Zostało mi jeszcze parę miejsc, które mam na liście...... ale to następnym razem
Życzę udanego pobytu i czekam na relację. Ciekawi mnie czy odkryjesz coś nowego..... coś, co przegapiłam
-
Gość
Czy ja mogę coś ciekawego odkryć gdzie nie byłaś - szczerze wątpię mając na uwadze Twoje relacje z innych lokacji (przepraszam za słowo, ale lubię je bo przypomina mi zamierzchłe czasy kiedy się grywało na PC w przygodówki).
Czekam na ciąg dalszy i oby nam się udało skorzystać z tych porad w jak największym zakresie.
- dawid35345
- Na forum od: 10 wrz 2024 15:00
- Oddział NFZ: Lubuski
Młodzi mają to samo tyle, że z biurkamiGość pisze: 10 wrz 2024 13:40 Jak ja sobie poradzę, człowiek od wielu lat przyspawany do kierownicy. No cóż, trzeba będzie bo pewnie masz rację co do poruszania się samochodem. Chyba że na Westerplatte, do ujścia Wisły czy w pobliże jakiejś mało uczęszczanej plaży...
Czy ja mogę coś ciekawego odkryć gdzie nie byłaś - szczerze wątpię mając na uwadze Twoje relacje z innych lokacji (przepraszam za słowo, ale lubię je bo przypomina mi zamierzchłe czasy kiedy się grywało na PC w przygodówki).
Czekam na ciąg dalszy i oby nam się udało skorzystać z tych porad w jak największym zakresie.
-----------------------------------------------------------------
[link]
Powód: usunięto link