Pogaduchy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Gość

Re: Pogaduchy

Post autor: Gość »

Oj, żebym tylko nie był z tych pierwszych 🤔😳
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 40 razy

Post autor: BozenaMat »

Witam....... :)

Nie martw się Kaziu. Ten tydzień się wyleje i następny będzie może chłodny, ale pogodny. A do spacerów to pogoda w sam raz :)
Łażąc byłam pod Leśnikiem. Spory kawałek do morza, ale zaraz pod Sanatorium jest autobus... bodajże 143 więc można podjechać. Albo iść w las i dojść do centrum :) Jest szlak Lisa i wiewiórki, koło Wielkiej Gwiazdy. Całkiem fajnie się idzie :) Wujek Google poprowadzi :lol:
Zresztą jest gdzie chodzić. Jest deptak przy plaży, można nim dojść do Brzeżna czy Orłowa. Trasa na spokojnie.

Życzę wszystkim miłego dnia :)
Gość

Dzień dobry 😊
Dzięki Bożenko, wskazówki z pewnością się przydadzą. Zobaczymy jak się ułożą zabiegi i posiłki, jaka będzie pogoda... Jak to zwykle w sanatorium od tego zależy aktywność kuracjusza poza obiektem.
Wyjazd już za tydzień raniutko, jeszcze po ciemku. Do Płońska siódemka rozgrzebana, ale potem będzie trzeba pogonić koniki, choć wolę spokojniejszą jazdę 🤔. Pani radziła żeby być przed 10 dopóki lekarz ma lepsze zabiegi do rozdysponowania.
Pozdrawiam wszystkich, dobrego dnia życzę 😊
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 40 razy

Post autor: BozenaMat »

Wiem, że wszystko zależy od pogody i jak ułożą się Wam zabiegi. Ale zawsze zostaje weekend.
Jak coś, to podpowiem. Można Jechać SKM do Gdyni, później przejść pod Filharmonię i wjechać wagonikiem (darmo) na Kamienne Wzgórze. Jest platforma widokowa, alejki, amfiteatr. Zawsze to coś innego niż Sopot.
Albo wybrać się SKM do Gdyni Chylonia i przejść na Szlak Alicji w Zaczarowanym Lesie, obok jest Leśny Ogród Botaniczny.
Odradzam jazdę samochodem po trójmieście. Problem z parkowaniem, a kolejka SKM jeździ co 10 minut.
Co do Muzeum, to mnie zachwyciło Muzeum Wojny w Gdańsku i Muzeum Bursztynu. Muzeum Emigracji w Gdyni takie se.
Zostało mi jeszcze parę miejsc, które mam na liście...... ale to następnym razem :)

Życzę udanego pobytu i czekam na relację. Ciekawi mnie czy odkryjesz coś nowego..... coś, co przegapiłam :)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Dzień dobry :D

Bożenko, miałaś farta pogodowego i nie tylko jak piszesz.
Super, że wyjazd udany.

Kaziu, będzie dobrze :D

Miłego dnia :kwiat:
Gość

Jak ja sobie poradzę, człowiek od wielu lat przyspawany do kierownicy 🤔😊. No cóż, trzeba będzie bo pewnie masz rację co do poruszania się samochodem. Chyba że na Westerplatte, do ujścia Wisły czy w pobliże jakiejś mało uczęszczanej plaży...
Czy ja mogę coś ciekawego odkryć gdzie nie byłaś - szczerze wątpię mając na uwadze Twoje relacje z innych lokacji (przepraszam za słowo, ale lubię je bo przypomina mi zamierzchłe czasy kiedy się grywało na PC w przygodówki).
Czekam na ciąg dalszy i oby nam się udało skorzystać z tych porad w jak największym zakresie.
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Pozdrawiam Pogaduchy i miłego popołudnia życzę. :kwiat: :kwiat:
Gość

I my Ci 😉
Awatar użytkownika
dawid35345
Na forum od: 10 wrz 2024 15:00
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: dawid35345 »

Gość pisze: 10 wrz 2024 13:40 Jak ja sobie poradzę, człowiek od wielu lat przyspawany do kierownicy 🤔😊. No cóż, trzeba będzie bo pewnie masz rację co do poruszania się samochodem. Chyba że na Westerplatte, do ujścia Wisły czy w pobliże jakiejś mało uczęszczanej plaży...
Czy ja mogę coś ciekawego odkryć gdzie nie byłaś - szczerze wątpię mając na uwadze Twoje relacje z innych lokacji (przepraszam za słowo, ale lubię je bo przypomina mi zamierzchłe czasy kiedy się grywało na PC w przygodówki).
Czekam na ciąg dalszy i oby nam się udało skorzystać z tych porad w jak największym zakresie.
Młodzi mają to samo tyle, że z biurkami :)

-----------------------------------------------------------------
[link]
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2024 17:37 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Gość

O masz, jeszcze w reklamie nie grałem 🤔😳
ODPOWIEDZ