Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Andrzeju to wychodzi Ci chyba mój ulubiony miesiąc. Ja będę obserwować sytuację u nas, na razie dziesięć miesięcy no i pozostaje mi czekać i jechać prywatnie. Żadnych smutnych miesięcy na wyjazd.
Mam parę ośrodków "na tapecie" albo jak przyjaciele dostaną fajny przydział wybrać sie z nimi miarę możliwości. A może coś z koleżanką z ostatniego turnusu... coś wymyślę.
Pozdrawiam Cię i życzę wymarzonej miejscówki.
Ja mam swój plan i on opiera się na tzw. zwrotach. Jak na razie to się sprawdzało choć było przesunięcie w czasie ale miejscowość ta co chciałem. Pozdrawiam i życzę spełnienia planów i marzeń ...
Minęło dokładnie 4 miesiące jak zobaczyłem numer w wyszukiwarce. Było wtedy 21339. Dzisiaj jest 8909. A więc średnio ubywa ok. 3,1 tyś miesięcznie. Reumatologia. Wtedy napisano przewidywany czas oczekiwania na realizację skierowania ok. 8 miesięcy. Obecnie jest niby ok. 10 miesięcy A jak jest w rzeczywistości? Może Ktoś napisze z jakimi numerami obecnie przydzielają i z jakim wyprzedzeniem (terminem realizacji). Będę wdzięczny za takie wiadomości. Przymierzam się do zwrotów i ta informacja będzie mi pomocna. A przy okazji czy nadal w DOW NFZ obowiązuje pisemna prośba o zwroty? Z góry dziękuję za podpowiedzi
Byłem dzisiaj osobiście w DOW NFZ na Traugutta 55. Nic się nie zmieniło. Pani w okienku powiedziała, że aby pojechać z tzw. zwrotów należy złożyć u nich pisemną prośbę co niniejszym uczyniłem. Dla ułatwienia wręczyła mi już częściowo wypełniony druk gdzie podaje się m.in. nr PESEL, nr telefonu, dane osobowe i czego prośba dotyczy. Poza tym stwierdziła, że mnie obowiązuje okres oczekiwania taki jak przysłali mi w piśmie tzn. 8 miesięcy a nie 10 jak jest obecnie.
Pozdrawiam Oczekujących cierpliwie w kolejce.
Dostaliśmy z mężem sanatorium od 12 listopada, ale mąż ma 3 dni wcześniej zaplanowaną operację, czy jest szansa przełożyć termin na wcześniejszy (najlepiej w tym samym miejscu) , przynajmniej żeby turnus kończył się do końca października, bo po tej operacji nie wiadomo jak długo będzie dochodził do siebie. Prosiłabym o jakąś radę.
Chyba nie ma innego wyjścia jak złożyć pisemną prośbę na Traugutta dołączając dokument potwierdzający datę operacji. A przy okazji kiedy wpłynął wniosek do DOW NFZ i z jakim numerem w przeglądarce nastąpił przydział?
Wczoraj tzn. 26.09.2024 r. Pani z DOW NFZ zadzwoniła do mnie z propozycją wyjazdu do Ustronia w ramach tzw. zwrotów od
4 października. Byłem mocno zaskoczony bo składając prośbę (wniosek) o chęć wyjazdu w ramach tzw. zwrotów napisałem, że wyrażam gotowość od 2 października (wtedy mija mi 18 miesięcy od ostatniego pobytu). Ale wtedy nie wiedziałem jeszcze, że będę mógł wyjechać dopiero od 6.10.2024 r. Byłem więc mocno zaskoczony. Pani spytała kulturalnie od kiedy mogę wyjechać. Powiedziałem, że od 6.10.2024 r. Teraz mam cichą nadzieję, że nastąpi to wkrótce. Szkoda tylko, że nie mogłem. Pogoda sprzyjająca. Mogło być sympatycznie. Wniosek z tego, że zwroty są ...