Dolnośląski Oddział NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: Dolnośląski Oddział NFZ

Post autor: Genever »

Andrzeju to wychodzi Ci chyba mój ulubiony miesiąc. 😁 Ja będę obserwować sytuację u nas, na razie dziesięć miesięcy no i pozostaje mi czekać i jechać prywatnie. Żadnych smutnych miesięcy na wyjazd.
Mam parę ośrodków "na tapecie" albo jak przyjaciele dostaną fajny przydział wybrać sie z nimi miarę możliwości. A może coś z koleżanką z ostatniego turnusu... coś wymyślę.😏
Pozdrawiam Cię i życzę wymarzonej miejscówki.
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 paź 2012 18:35
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 11
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: andrzejm1954 »

Ja mam swój plan i on opiera się na tzw. zwrotach. Jak na razie to się sprawdzało choć było przesunięcie w czasie ale miejscowość ta co chciałem. Pozdrawiam i życzę spełnienia planów i marzeń ... :kwiat:
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Minęło dokładnie 4 miesiące jak zobaczyłem numer w wyszukiwarce. Było wtedy 21339. Dzisiaj jest 8909. A więc średnio ubywa ok. 3,1 tyś miesięcznie. Reumatologia. Wtedy napisano przewidywany czas oczekiwania na realizację skierowania ok. 8 miesięcy. Obecnie jest niby ok. 10 miesięcy :roll: :roll: :roll: A jak jest w rzeczywistości? Może Ktoś napisze z jakimi numerami obecnie przydzielają i z jakim wyprzedzeniem (terminem realizacji). Będę wdzięczny za takie wiadomości. Przymierzam się do zwrotów i ta informacja będzie mi pomocna. A przy okazji czy nadal w DOW NFZ obowiązuje pisemna prośba o zwroty? Z góry dziękuję za podpowiedzi :kwiat:
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Byłem dzisiaj osobiście w DOW NFZ na Traugutta 55. Nic się nie zmieniło. Pani w okienku powiedziała, że aby pojechać z tzw. zwrotów należy złożyć u nich pisemną prośbę co niniejszym uczyniłem. Dla ułatwienia wręczyła mi już częściowo wypełniony druk gdzie podaje się m.in. nr PESEL, nr telefonu, dane osobowe i czego prośba dotyczy. Poza tym stwierdziła, że mnie obowiązuje okres oczekiwania taki jak przysłali mi w piśmie tzn. 8 miesięcy a nie 10 jak jest obecnie.
Pozdrawiam Oczekujących cierpliwie w kolejce.
elmigo
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 paź 2013 16:37
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: elmigo »

Dostaliśmy z mężem sanatorium od 12 listopada, ale mąż ma 3 dni wcześniej zaplanowaną operację, czy jest szansa przełożyć termin na wcześniejszy (najlepiej w tym samym miejscu) , przynajmniej żeby turnus kończył się do końca października, bo po tej operacji nie wiadomo jak długo będzie dochodził do siebie. Prosiłabym o jakąś radę. :serce:
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Chyba nie ma innego wyjścia jak złożyć pisemną prośbę na Traugutta dołączając dokument potwierdzający datę operacji. A przy okazji kiedy wpłynął wniosek do DOW NFZ i z jakim numerem w przeglądarce nastąpił przydział?
elmigo
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 paź 2013 16:37
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: elmigo »

Wniosek wpłynął 11 lutego, a przydział dostaliśmy przy nr 322, pozdrawiam :kwiat:
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję :kwiat:
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wczoraj tzn. 26.09.2024 r. Pani z DOW NFZ zadzwoniła do mnie z propozycją wyjazdu do Ustronia w ramach tzw. zwrotów od
4 października. Byłem mocno zaskoczony bo składając prośbę (wniosek) o chęć wyjazdu w ramach tzw. zwrotów napisałem, że wyrażam gotowość od 2 października (wtedy mija mi 18 miesięcy od ostatniego pobytu). Ale wtedy nie wiedziałem jeszcze, że będę mógł wyjechać dopiero od 6.10.2024 r. Byłem więc mocno zaskoczony. Pani spytała kulturalnie od kiedy mogę wyjechać. Powiedziałem, że od 6.10.2024 r. Teraz mam cichą nadzieję, że nastąpi to wkrótce. Szkoda tylko, że nie mogłem. Pogoda sprzyjająca. Mogło być sympatycznie. Wniosek z tego, że zwroty są ... :roll:
Awatar użytkownika
tadek 1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2013 04:53
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: tadek 1 »

Oj bardzo zwolniły przydziały na naszym NFZ.
ODPOWIEDZ