Długopole Zdrój. MIESZKO

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Malgo234
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 26 wrz 2024 09:37

Długopole Zdrój. MIESZKO

Post autor: Malgo234 »

Dzień dobry,
Z NFZ otrzymałam przydział - właśnie - do Długopole Zdrój, sanatorium Mieszko. I w związku z tym mam kilka pytań. Będę wdzięczna, jeśli ktoś udzieli mi odpowiedzi.
1. Pobyt mam na przełomie listopada i grudnia. Z tego, co sprawdziłam na mapie to jest mała wioska, a w listopadzie robi się szybko ciemno. Czy w związku z tym tam nie ma możliwości spacerowania po bezpiecznych, oświetlonych dróżkach?
2. Długopole Zdrój znajduje się w Kotlinie Kłodzkiej niedaleko Kłodzka oraz Nysy Zdrój. Czy w związku z obecną sytuacją powodziową to dobry pomysł, żeby tam jechać - nagłaśniają w mediach, że na terenach popowodziowych mogą roznosić się zarazki.
3. O właśnie i jaka jest różnica między sanatorium, a szpitalem uzdrowiskowy?
5. Czy to prawda, że Plus ma kiepski zasięg i trzeba wychodzić przed budunek, żeby móc porozmawiać przez telefon?
Dziękuję bardzo i pozdrawiam :)
Małgi
ODPOWIEDZ