Szukam transportu do sanatorium ARKA SPA w Kołobrzegu (12.11-3.12.2024)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Szukam transportu do sanatorium ARKA SPA w Kołobrzegu (12.11-3.12.2024)

Post autor: darek »

Stefan pisze: 05 paź 2024 06:26 Darek - krótko i na temat.
1. Parkuję na normalnych, bezpłatnych parkingach czyli 0 zł.
2. Moja hybryda pali 4 l/100 km.
3. Przyjeżdżam i wyjeżdżam kiedy ja chcę a nie kiedy trafi mi się okazja z rozkładu.
4. Zabieram wszystko co mi się może przydać a wielkość walizki mnie nie ogranicza (nigdy nie brałem garnituru do sanatorium :D ) ale laptop zawsze.
Czujesz różnicę?
SUPER
Tylko jak wspomniał Zbyszek niekażdy jest posiadaczem Hybrydy i Zaprawdę Nie Znam opcji aby za Hybrydę płacić 20 zeta
te ABONAMENTY sa z tego co Kojarzę dla mieszkańców
Temat był przerabiany odnosnie oplat Parkingowych
Ale oczywiście masz rację

AKTUALNIE w Arce jest Znajomy doba Na parkingu wokół sanatorium to tylko 60 zeta za dobę.
Chciał na CWANIAK jak sam się przyznał postawić na przyległym Osiedu
Ale okazuje się ,że Kilka parkingów ma abonamenty
Osobiście jako Polak Katolik ŻYCZĘ CI powodzenia w Bezpłatnym Parkingu w Kołobrzegu

Oczywiście znam na tyle Kołobrzeg ,że wiem gdzie mógłbym zostawić samochód BEZPŁATNIE nawet na 21 dni
Pytanie czy opłacało by mi sie dojeżdżac kilka km

A odnosnie laptopa to biorę go do bagazu podrożnego
no chyba ,że Jestes tym Panem który do Buska wraz z laptopem przywiózł Drukarke i scaner w jednym
Ale ok
Znam Panie ,ktore lapka potrafią umieścić w Torebkach :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Darek ja podobnie w Świnoujściu wiem, gdzie postawić samochód za darmo, ale pracowałem w tym uzdrowisku rok czasu w jednym z ośrodków sanatoryjnych.
Przez ten czas poznałem dokładnie miasto i strefę nadmorską, dlatego do Świnoujścia jeżdżę samochodem zwłaszcza poza sezonem wakacyjnym.
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2024 11:00
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 23 razy

Post autor: skrzys »

PANOWIE.
Każdy jedzie jak chce niezależnie czy stać go czy nie. Mnie osobiście stać ale wybrałem PKP. Może ktoś na miejscu się znajdzie z autem i będzie możliwość wsólnego pozwiedzania przyległych do Kołobrzegu miejscowości. Stać w mieście gdzieś za darmo to jedno a drugie to czy w tym miejscu auto jest bezpieczne przed kradzieżą czy zniszczeniem.
Stefan, gratuluję hybrydy, 4l/100km to naprawdę mało na tyle że zastanawiam się czy to jest realne zużycie na trasie gdzie więcej się szybko jedzie a mniej hamuje ale mogę się nie znać. Ja nie słyszałem żeby hybrydy w trasie tak mało paliły a znam parę osób które mają hybrydy( w zimny czas więcej paliwa idzie na zagrzanie silnika i wnętrza pojazdu)
Ad3. Przyjeżdżam i wyjeżdżam kiedy ja chcę a nie kiedy trafi mi się okazja z rozkładu. Jadąc PKP też wybierasz którym pociągiem jedziesz a jak nie jesteś sam to i z Warsa można skorzystać spokojnie
Wszystko ma swoje plusy i minusy a biorąc pod uwagę cenę to parkowanie auta więcej wychodzi jak za pokój-jedynkę w sanatorium :D
Awatar użytkownika
Stefan
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 07 wrz 2012 14:58
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: Stefan »

skrzys - hybrydy się nie rozgrzewa, rusz na elektrycznym. Pali 4l bo jeżdżę jak przystało "na emeryta". Na autostradzie przy dużych prędkościach pali jak zwykły benzyniak. Moja średnia do tej pory to 3,9-4.1/100 km.
Darek - popatrz tutaj na ceny abonamentów [link]
Ostatnio zmieniony 13 paź 2024 21:34 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Abonamenty Stefan ciekawa sprawa. Mało chyba wie o takiej możliwości. A odnośnie hybrydy to nie zrozumiałeś chyba mnie (być może moja wina) chodziło mi o to że wsiadając do zimnego auta nie ma tam" farelki" że ogrzejesz wnętrze samym prądem. Potrzeba uruchomienia silnika spalinowego który rozgrzewając się ogrzewa powietrze wdmuchiwane przez nawiewy. Jak powiedziałem nie posiadam hybrydy i opieram się na tym co kolega mi opowiadał, tak że jak jest zimno to częściej silnik się uruchamia niż latem a to generuje dodatkowe zużycie paliwa, nie jest ono jakoś wielkie ale jednak. Na autostradzie przy dużych prędkościach pali jak zwykły benzyniak a który benzyniak przy 120km/h pali 4 litry paliwa? zdradź co masz za maszynę może taką kupię sobie :-) Nie piszę tego sarkastycznie, choć może troszeczkę :-) Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
krzysiek88
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 sie 2016 08:32

Post autor: krzysiek88 »

ogólnie można podsumować, nie jaki Jerzy1957 szuka transportu i pisze kilka tych samych postów ale nie ma chętnych do podwózki zatem Panie Jerzy1957 daj Pan spokój, mieszkasz Pan ok.5,30 h PKP od Kołobrzegu, wybrać te połączenie z 1 przesiadką w Poznaniu czyli odjazd z Krzyża o 10:25 i na miejscu 15:56 koszt w 2 klasie ok.72 złocisze a Polregio jeszcze tańszy i szybciej
[link]

a jak ktoś ma Hybrydę jako emeryt to może i zapłacić 60 zł za dzień parkingu i prywatnie pojechać do sanatorium nawet na koniec świata
Ostatnio zmieniony 13 paź 2024 21:35 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:D
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Stefan pisze: 05 paź 2024 19:00 skrzys - hybrydy się nie rozgrzewa, rusz na elektrycznym. Pali 4l bo jeżdżę jak przystało "na emeryta". Na autostradzie przy dużych prędkościach pali jak zwykły benzyniak. Moja średnia do tej pory to 3,9-4.1/100 km.
Darek - popatrz tutaj na ceny abonamentów [link]
Pozdrawiam.
SUPER

Dziękuję za LINKA
Ja natomiast mam INNEGO Wyslanego przez Mieszkańca kołobrzegu

Aby otrzymać owe uprawnienia i skorzystać
Należy posiadać Kartkę Mieszkańca Kołobrzegu
Odprowadzać Podatki WTEDY
Jako Mieszkaniec mas Prawo
[link]

KOŁOBRZG
jako Jedyne Miasto w POLSCE nie HONORUJE Bezplatnych przejazdów Komunikacją Miejską dla osob ze stopniem ZNACZNYM oraz ich ..Opiekunów

Oczywiście możesz mieć taką ulgę ,ale MUSISZ Zameldować się na Pobyt czasowy w kołobrzegu
Ostatnio zmieniony 13 paź 2024 21:36 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Stefan
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Darek - zanim napiszesz bzdury poczytaj. Dałem Ci linka do abonamentów więc można było się zapoznać z warunkami abonamentów. Nie wszystkie są dla mieszkańców Kołobrzegu, ale żeby to wiedzieć trzeba zmusić się do czytania i myślenia a tego Ci zabrakło. Spróbuj raz jeszcze. Podpowiem Ci, że dwa abonamenty są ogólnodostępne, czyli bez żadnego meldowania.
Skrzys - napisałem, że na autostradzie pali jak KAŻDY benzyniak czyli nie 4l. Ogrzewanie działa od razu (najpierw prądowe) a później przechodzi na silnik spalinowy. Każdy spalinowy zimą konsumuje więcej paliwa.Producent podaje średnią zużycia 4,5l/100km.
Awatar użytkownika
Stefan
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

krzyskiek88 - zanim wysilisz się na sarkazm zapoznaj się z tematem na który się wypowiadasz. Samochody hybrydowe produkowane są od 27 lat a cena egzemplarzy używanych jest zbliżona do cen samochodów spalinowych. Gdybyś był zainteresowany zakupem podaję Ci link do samochodów bezwypadkowych [link]
Ostatnio zmieniony 13 paź 2024 21:34 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ