Gołdap 2 listopada 2024

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Leszek gdansk
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 gru 2023 10:59
Oddział NFZ: Pomorski

Gołdap 2 listopada 2024

Post autor: Leszek gdansk »

Witam.
2 listopada wybieram się na 3 tygodniowy turnus w ramach n.f.z. Odważny jestem .. ? 😁
Nie będę mobilny, a z tego co widzę, to nawet kolej nie dociera do tej głuszy 😛Jestem z Gdańska. Gdyby ktoś z okolic 3city autem wybierał się również, i zechciał mnie zabrać, poproszę o info.
Leszek
Awatar użytkownika
endy56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 lis 2022 18:47
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 10

Re: Gołdap 2 listopada 2024

Post autor: endy56 »

Byłem tam w 2022, było też parę osób z wybrzeża, dojechali tak jak ja, busem z Olsztyna do Gołdapi...jakieś 3 godziny, odstawili pod samo wejście. Te osoby z Gdyni, Gdańska do Olsztyna dojechały PKP...wyjazd z Olsztyna ok .12....jak coś chcesz więcej wiedzieć to zapraszam
szulu
Na forum od: 13 paź 2024 13:13

Post autor: szulu »

Witam, zabiorę 2 osoby , 2.11.2024, trasa z okolic Dąbrowy Górniczej do Gołdap. Powrot 23.11, Kontakt priv
Leszek gdansk
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję za odzew endy.
Telefonowałem tam i w recepcji powiedzieli mi dokładnie to samo - w dniu rozpoczęcia turnusu o godz. 12.15 będzie podstawiony bus w Olsztynie, który zawiezie chętnych pod same drzwi. Na kilka dni przed wyjazdem należy zadzwonić do przewoźnika. Także dobra organizacja. Endy byłeś zadowolony z pobytu w tym rezerwacie ? :lol: Ponoć od płotu z jednej strony, do ruskiej granicy jest 100 metrów więc na wypadek gdyby ktoś zabłądził podczas grzybobrania .. należy mieć przy sobie dokument tożsamości ;)
pchlistosc
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2024 19:47

Post autor: pchlistosc »

Jak wpiszesz w wyszukiwarke Gołdap to jest tego trochę, z mojej strony:
- łóżka postawione na cegłach lub drewnianych krawędziakach
-łazienki nieremontowane od wielu lat, cięknące spłuczki, stara armatura
- brak internetu w sanatorium, nawet ten przy czytelni nie działa o telefonie mona zapomnieć
- wytarte wykładziny nie prane wiele lat
- pourywane wieszaki na ubrania w szafie
- telewizor za który zapłacicie odbiera od wielkiego dzwonu 3 kanały
- jak przywieziesz swój czajnik to i tak skasują cię nielegalnie za wypożyczenie czajnika (ukryta opłata za prąd)
- zimny basen (oszczędzają na podgrzewaniu)
- wypożyczają rowery za bardzo wygórowaną opłatę, rowery maja kilkadziesiąt lat
- bardzo drogie parkowanie na terenie ośrodka
- pokoje jedynki (są na poddaszu) najgorsza opcja, zimą zimno, latem gorąco
- jedzenie liche, w Piątki podobno ryba a tak naprawdę pomielone coś nie wiadomo co
- ciągle psująca się winda przy stołówce
do zalet:
położenie, cisza i spokój
dość fajne zabiegi i miły personel na zabiegach
Czy bym tam jeszcze pojechał ? ..... za żadne skarby
Leszek gdansk
Kuracjusz
Kuracjusz

A niech mnie dunder świśnie !!! Te .. "nowy kuracjusz" .. nie znajacy znaczenia wyrazu - malkontent 🤪 to może Ty tam byłeś z N.F.Z. ?
Bo ja to mam do wyboru - wybrać się z Wemahtem albo z Orbisem 😂😂😂 więc już jestem zadowolony. Baaaardzo 😁😁😁
Chamader
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2017 16:44
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chamader »

<< Leszek >> ...pamiętaj przed wyjazdem wyłącz u swojego operatora telef. tzw. " Reming "... , bo ruskie przechwytują połączenia.
I każą sobie płacić za rozmowę.....
Nie zrażaj się tym co ON pisze..... ( 80% to kłamstwa...)
Z internetem na ośrodku jest ciężko..... a jak jest , to bardzo słaby..... Rozmowy telef. też są trudne.... ale jak wyjdziesz poza budynek w kierunku
tzw. " Zdroju " ok. 300 m - przy jeziorze , to tam jest dobry internet .....
Na pewno będziesz chodził na spacery.... i tam będzie lepsza komunikacja ze światem.....
Najważniejsze jest dobre nastawienie... i dobre towarzystwo..... Tego życzę........
pchlistosc
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2024 19:47

Post autor: pchlistosc »

Leszek gdansk pisze: 14 paź 2024 22:09 A niech mnie dunder świśnie !!! Te .. "nowy kuracjusz" .. nie znajacy znaczenia wyrazu - malkontent 🤪 to może Ty tam byłeś z N.F.Z. ?
Bo ja to mam do wyboru - wybrać się z Wemahtem albo z Orbisem 😂😂😂 więc już jestem zadowolony. Baaaardzo 😁😁😁

W tym wątku masz już poruszaną sprawę Witala viewtopic.php?p=1149401&hilit=go%C5%82dap#p1149401
jedynie ciamajderowi się tam podobało, ale to nawet najstarsi górale nie pamiętają kiedy on tam był. Ja byłem w tym roku i wiem o czym napisałem.
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 4 razy

Post autor: p-siak »

Witam. Rachunek za telefony z Gołdapi o 110% wyższy - małe nieporozumienie na początku odnośnie wybrania tylko sieci macierzystej. Taka tam informacja dla wyjeżdżających...
janusz68
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 lip 2015 10:45
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: janusz68 »

Witaj Leszek. Jestem w tym sanatorium obecnie. Nie zrażaj się tymi skrajnie negatywnymi opiniami. Nie jest tak źle widać to najlepjej po uśmiechniętych twarzach kuracjuszy nie spotkałem tu nikogo kto aż tak by nażekał na pobyt, na warunki socjalne, na jedzenie. Wszyscy zadowoleni z jakości zabiegów z miłego I życzliwego podejścia personelu ośrodka. Usytuowanie ośrodka sprzyja wypoczynkowi i wyciszeniu oderwania od spraw codziennych. Więc pakuj walizki zabierz dobry humor i pozytywne nastawienie. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ