Najlepsze sanatorium wg Forumowiczów NS

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
nula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2020 00:29
Podziękowano: 1 raz

Re: Najlepsze sanatorium wg Forumowiczów NS

Post autor: nula »

Co niektórzy mają sporo racji: dla każdego to czego doświadczymy w danym ośrodku - sanatorium będzie normą, to samo dla innych wyżynami a jeszcze dla innych - totalną porażką.
Ja "zaliczyłam" sanatorium zaledwie dwukrotnie. Więc nie jestem w stanie rzetelnie podać swojego kandydata do takiego rankingu. Zapewne lepiej zrobiliby to wieloletni " bywalcy". Ale czy również na dzień dzisiejszy będzie to obiektywne? Uważam, że nie, bo na przykładzie Darka ,ocena tska będzie nacechowana sentymentem do lat minionych, kiedy życie, służba zdrowia, procedury wyglądały z gołą inaczej.
Zdążyłam się zorientować będąc na tym forum, że sama muszę sobie wyrobić zdanie na temat konkretnego sanatorium. Oczywiście wspomagam się "lupką". Ale też zdaję sobie sprawę, że każdy z nas jest inny i przez pryzmat swoich doświadczeń, oczekiwań ale również charakteru i osobowości opisuje to co zostaje na miejscu. Podchodzę więc do tych opisów z dystansem ;)
Dlatego moim zdaniem ranking ten jest bezcelowy.
Gość

Post autor: Gość »

Kiedy spojrzy się na ranking z 2016 roku, to widać że Sanatoria wtedy uznawane za "dobre" (najlepsze to pojęcie tylko teoretyczne) do dzisiaj pojawiają się w naszych opiniach jako warte pochwały. Czyli jednak jest jakaś w miarę stabilna czołówka...
Przy podejmowaniu decyzji z jakiego zwrotu skorzystać to może mieć znaczenie. Dla mnie by miało...
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

i To Podejście Kazimierzu jest IDEALNE

Winno być Jakie Sanatorium wybrać ze Zwrotów

Bo tylko w tym wypadku mamy Jakąś możliwość
Bo wiadomo Otrzymując przydział z NFZ możemy co najwyżej przesunąć ..Termin w innym przypadku
WSZYSTKO inne traktują jako odmowę
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 25 razy

Post autor: Zosia »

W tym roku z NFZ zaliczyłam dwa sanatoria : Energetyk w Inowrocławiu i Kolejowy Szpital Uzdrowiskowy w Nałęczowie . Nie były złe ale do najlepszych dużo im brakuje więc tak jak Kazimierz nie mam "kandydata", choć chętnie jako następne przyjęłabym Verano w Kołobrzegu, "Przy tężni w Inowrocławiu" czy "Pod tężniami" w Ciechocinku" :lol:
moderator
Moderator
Na forum od: 19 cze 2013 09:12
Podziękował: 27 razy

Post autor: moderator »

Ale Panstwo skomplikowaliście :)
Mamy taką ankietę na forum
viewtopic.php?t=7237
z której wynika, że najważniejszymi cechami dobrego sanatorium jest głównie wszystko to co związane z rehabilitacją, bo po to tam jedziemy - baza zabiegowa, sprzęt, rehabilitanci. Zaraz za tym to co związane z koniecznością przebywania w ośrodku czyli zakwaterowanie i wyżywienie. Nie ma sensu rozdrabniać na cechy pomniejsze typu bliżej apteka czy kawiarnia. Nie po to tam się jedzie. Nawet walory okolicy to raczej cecha uzdrowiska, a nie sanatorium.
Po prostu sięgnijmy do wspomnień i wybierzmy z nich to sanatorium, które kojarzy się nam najlepiej.
Oczywiście to ranking dla forumowiczów i tworzony przez nich, nie potrzebne więc wątpliwości czy to dla was czy sąsiada. Jeśli jednak ktoś zgłosi propozycję sąsiada/sąsiadki bo zna z jej opowieści, że w danym miejscu było super, to może to zrobić. Nikt nie będzie sprawdzał czy tam się było ;)
Póki co niewiele zgłoszono ale może jeszcze coś ktoś dołoży i przygotuję w końcu listę do głosowania.
Pozdrawiam serdecznie.
ODPOWIEDZ