Gołdap 2 listopada 2024

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Leszek gdansk
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 gru 2023 10:59
Oddział NFZ: Pomorski

Re: Gołdap 2 listopada 2024

Post autor: Leszek gdansk »

Dziękuję obu Panom z pozytywnym nastawieniem. Nie zrażam się tym bardziej że w t.z.w. międzyczasie rozmawiałem z dwiema kumpelami , które były w tym sanatorium , jedna raz , druga dwa razy i obie chętnie wrócą. Wiadomo że to nie jest egzotyczny wyjazd ultra all exclusiwe , a zgodnie ze starym powiedzeniem - darowanemu konikowi w zęby się nie zagląda. Nie ma się co zastanawiać nad kimś, kto uporczywie wkleja na różnych stronach tego portalu tę samą opinię , której treść sprowadza się do tego że wszystko do d....y , dodając na końcu że fajny personel , o.k. zabiegi , cisza i spokój. Płetwy opadają ! Pojechać się byczyć za darmo /ZUS 28 dni/ bądź prawie /NFZ 21dni/ gdzie Cię nakarmią ,wymasują , miło spędzisz czas .... i narzekać że pomimo tego chłopina własny czajnik przytargał !!!!! :)))))) to mieli czelność go skasować za czajnik w pokoju !!!!! to prawdziwy skandal !!!! :)))))))) to się gość trafił:)))))) nie ma sie co dziiwić ze niezadowolony :P
Wkrótce pakuję walizę i jadę.
Leszek gdansk
Kuracjusz
Kuracjusz

Gdyby zajrzał tutaj ktoś, kto 2 listopada autem będzie jechał do Gołdapii, z Gdańska lub okolicy i będzie miał wolne miejsce, to chętnie się zabiorę.
Chamader
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2017 16:44
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chamader »

Leszek gdansk pisze: 25 paź 2024 11:34 Nie zrażam się tym bardziej że......
i to mi się podoba..... ,że jesteś pozytywnie nastawiony do wyjazdu.....
Tak jak piszesz... , są plusy i minusy w każdym miejscu, każdego wyjazdu......
Jednemu się podoba to..... a innemu co innego.....
Ja byłem tam w podobnym czasie... , bo przełom listopda / grudnia .....
Pogoda była trochę deszczowa, póżniej śniegowa..... Ale nie było dużych mrozów....spacerować można było...
tylko szybko robiło się ciemno.... Kolega był samochodem i jak trzeba było woził nas wedle w/g naszych zapotrzebowań....
Jeszcze raz dobrego wypoczynku .....
Leszek gdansk
Kuracjusz
Kuracjusz

dzięki 👍 wszystkiego dobrego 🙂
Awatar użytkownika
endy56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 lis 2022 18:47
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: endy56 »

Leszek
Miałem obawy przed wyjazdem na ten koniec świata, ale wróciłem ozdrowiony☺️było całkiem dobrze , na jedzenie nie narzekałem, głodny nie chodziłem a i urozmaicenie inne niż w domu. granica jest raczej ok 500 metrów. Roaming wyłącz, bo jak dużo dzwonisz to z torbami pójdziesz. Powrót jeśli zdecydujesz się na opcję o której mówiłem to z pod sanatorium do Olsztyna wyruszają o 9.00 W Olsztynie ok 12 a później cały kraj. Ze mną wracał Zakopiańczyk bo pasowało mu połączenie Olsztyn -Kraków. Miłego pobytu i odezwij się po powrocie. Jak trafisz do budynku A to naprawdę jest dobrze , może traci trochę peerelem....ale wspomnień czar😊
Leszek gdansk
Kuracjusz
Kuracjusz

Endy dzięki za cenne rady. Odezwę się po powrocie. I jakkolwiek to nie zabrzmi .. To że trąci peerelem , to dla mnie atut 😀 Ważne że tam regularnie sprzątają więc jest czysto 👍
Pozdro
Leszek gdansk
Kuracjusz
Kuracjusz

... a tak jak wszędzie, najważniejsze jest dobre towarzystwo. czego i sobie życzę.🙂
Awatar użytkownika
endy56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 lis 2022 18:47
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: endy56 »

Leszek
Ktoś tu pisał że musiał zapłacić za prywatny czajnik, sprawdziłem fakturę. Byłem w styczniu 2023, za tv zapłaciłem 32 złotych, o czajniku cisza, był firmowy w pokoju i to za friko. Miałem pokój trzyosobowy do wykorzystania we dwóch na pierwszym piętrze z balkonem , było dużo przestrzeni i swobody. W kawiarni będziesz miał wszystko, od widokówek (znaczki też ), papieru toaletowego, magnesów, wody i napojów, piwo tylko w butelce lub puszce. Kawiarnia czynna w różnych godzinach w zależności od organizacji potańcówek. Jak będziesz na stołówce siedział blisko kuchni, to panie kucharki na stoliku dla głodomorów wystawiają zawsze kilkanaście dodatkowych porcji. Jeszcze raz miłego pobytu, a że listopad to i bez komarów :D
AleksandraW
Na forum od: 02 maja 2023 12:39

Post autor: AleksandraW »

Byłam, wróciłam 2 listopada. Podpisuję się pod tym co napisał janusz68 !
Było fajnie mimo, że szybko robiło się ciemno.Internet,telefon czy to był problem? Może trochę, ale i to do rozwiązania,spacerkiem do tężni i hulaj ....po internecie.
Poznałam kuracjuszy z drugiego krańca Polski i z wyjątkiem "oj daleko" bo 700 lub 800 km to nikt nie narzekał. Zauroczeni terenami i widokami, niektórzy planują kolejny przyjazd w okresie wiosennym lub letnim.
Było małżeństwo z okolic Zielonej Góry, po raz czwarty. W tym po raz drugi komercyjnie, cena nie jest niska, gdyby było tak bardzo źle jak tu ktoś pisał .....to ? Czy przyjechaliby tu ponownie ?
To był mój drugi pobyt w Gołdapi i planuję kolejny w przyszłym roku na wiosnę.
Chamader
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2017 16:44
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chamader »

Dziękuję << Aleksandra >>...... że potwierdziłaś moje odczucia pobytu w ''Wital-u ''. Bo inni odżegnują nas od czci i wiary...... :roll:
Leszkowi też powinno się podobać.....czekamy na jego wpis..... :!:
ODPOWIEDZ