Ustroń "Złocień" 10.11.2024

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
halszka1357
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 mar 2019 17:31
Oddział NFZ: Łódzki

Re: Ustroń "Złocień" 10.11.2024

Post autor: halszka1357 »

Widoki masz naprawdę cudne.
Zadzwonię dziś i się dopytam. Chociaż nie wiem, czy oni przydzielają konkretny pokój już przy rezerwacji. Wiem że są jedynki w studio do wspólnej łazienki na 6 lub 4 osoby. Ja prosiłam tą opcję na 4 osoby, ponieważ mam problemy gastrologiczne i nie chce blokować nikomu łazienki ani w drugą stronę. A 1 typowych chyba tam nie ma.
halszka1357
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Szkoda że 2 są tylko dla małżeństw. Chyba że szczęście by mi dopisało i jakiś cud się stanie. Bardzo bym chciała dostać dobry pokój. Jestem zmęczona ostatnio i obolała. Potrzebuje rehabilitacji i wyciszenia. Pracuje w systemie 12 godzinnym
halszka1357
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Pitoniusz.
Jak mija Ci pobyt? Pełne zadowolenie jest nadal u Ciebie?
Napisz mi proszę, jaka jest obecnie pogoda w Ustroniu. Zastanawiam się, czy nastawić się typowo na zimowe rzeczy. U nas w centrum, chłodem wieje ostatnio. Z powrotem jak będziesz wracał?
Też skorzystasz z Fliksbusa?
Pozdrawiam serdecznie
Pitoniusz
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 lip 2022 11:25
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Pitoniusz »

Halszko. U mnie humor coraz gorszy z powodu zbliżającego się końca turnusu. Co do pogody( dziś mżawka cały dzień), jak nie będzie padał deszcz lub śnieg to odpowiedni ubiór i można ruszać zdobywać Ustroń i okoliczne szczyty 😄. Co do podróży powrotnej,to przyjedzie po mnie brat.
Natomiast droga do Ustronia- masakra. Flixbus się spóźnił 1,4h. Zamiast wyjechać z Konina o 7.25 to ruszyliśmy o 8.45. Przesiadka w Katowicach na kolejny autobus poszła się "wietrzyć", musiałem wykupić bilet na pkp
Ogólnie pobyt w Ustroniu -super
halszka1357
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Pitoniusz.
Zatem pobyt Twój, należy do udanych. Super. Trochę mnie martwi ten Fliksbus, bo też nim jadę. Będzie kiepsko, jak spóźni się.
Powiedz mi proszę, w sanatorium jest ciepło, grzeją?
Zastanawiam się jakie rzeczy spakować, typowo grube, czy pomiksowac? Daleko jest do centrum Ustronia z sanatorium? Pytam pod kątem jakiś zakupów.
Pitoniusz
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 lip 2022 11:25
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Pitoniusz »

Mój pobyt uważam za bardzo udany. Do Lidla, Carrefour-a, targowiska miejskiego jest 1,4 km, Biedronka ok1,9km. Bliżej jest Lewiatan i Żabka ale drożej. Proponuję zabrać plecak, bo lepiej nosić zakupy na plecach niż w rękach. W ośrodku ciepło, dłuższy czas po budynku chodziłem w krótkich spodenkach. A skąd startujesz Flixbusem i dokąd (Katowice??)
halszka1357
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Przepraszam, że tak zasypuje Cię pytaniami. Ale nigdy nie byłam w sanatorium o tej porze roku. Tym bardziej w górach. Będe nowicjuszką :)
Zaskoczyłeś mnie z tym cepieplem wewnątrz. Dziś zaczęłam się pakować. Postawiłam na rzeczy raczej cieplejsze.
Startuje Flixbusem o 9 tej z Łodzi do Katowic.
Tam przesiadka na PKP.
Awatar użytkownika
endy56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 lis 2022 18:47
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: endy56 »

Byłem nie tak dawno w Złocieniu, co do pokojów to odradzam dwójkę w w studio(klitka), już więcej jest miejsca w trójce w studio, pokoje trzyosobowe całkiem przestronne. Powyżej czwartego pietra to już bez windy. Ale Generalnie jest ok zwłaszcza jak przyjdą dziewczyny z Malwy i robią kipisz> :D
ODPOWIEDZ