Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam, jestem po operacji kolana, po wykorzystaniu całego okresu zasiłkowego dostałem 3 msc zasiłku rehabilitacyjnego oraz skierowanie do sanatorium podczas komisji. Wczoraj przyszło zawiadomienie że mam termin pod koniec czerwca gdzie zasiłek mam do 20 lipca. Bez ogródek powiem że w wieku 30 lat bede czuł sie "głupio" w sanatorium, czy można w jakiś sposób zrobić żeby nie jechać, uczęszczam na rehabilitacje i zabiegi w miejscu zamieszkania, jest poprawa stanu kolana, po upływie zasiłku planuje powrót do pracy i jakie mogą być konsekwencje nie stawienia sie tam
Tam będą 20- latkowie, niestety, po wypadkach ect
Dają jedź, płacisz składkę chorobową, rentową itd. , z cudzego nie korzystasz...
Napisz gdzie dostałeś, tak z ciekawości.
Raczej nie polecam rezygnacji tym bardziej, że to komisja z ZUS Ci przydzieliła...
To dalszy czas leczenia, pomyśl...
Nie stresuj się wiekiem, tam będą mniej więcej w Twoim wieku bo to ośrodek ZUS-owski...
Wszyscy w wieku produkcyjnym...
Pozdrawiam i życzę pomyślnej rehabilitacji i szybkiego powrotu do zdrowia
Kamil , sanatorium kojarzy się z seniorami , ale to sanatorium z NFZ ,,,,, z ZUS jeżdża ludzie młodzi .... na pewno nie będziesz najmłodszy .
Jedź , a po powrocie napisz co myślisz o tym wyjeździe tym bardziej , że w ośrodkach rehabilitacyjnych jest większy wybór zabiegów niż w przychodniach .
Gieniu , jeśli chodzi o wyższość zabiegów w sanatorium nad zabiegami w miejscowej przychodni .... to bym polemizowała. Ja w miejscu zamieszkania , mam MEGA zabiegi , a trafiło mi się sanatorium , gdzie dostałam tylko elektryki , i na dodatek nieprofesjonalnie wykonane.
Też lata temu , chciano mnie wysłać do sanatorium z ZUSu , ale odmówiłam , bez żadnych konsekwencji. Pozdrawiam.
Odświeże temat,że tak powiem bo przypomniała mi się zabawna a może żałosna historia z moimi zabiegami elektrycznymi .Miałem serie 10 zabiegów nie pamiętam jakich tens czy coś tam ,kobieta mnie podłącza i czeka na moją reakcję kiedy dość no ja mówię że nic a nic nie czuje ona regulator do końca patrzy z podziwem na mnie co za twardziel leże i nic i tak aż do 10 ostatniego zabiegu podłącza mnie na innym stanowisku,ledwo włącza ja podskakuje ona się patrzy zdziwiona co jest grane i sprawdza ten aparat poprzedni i stwierdza uszkodzony kabel czy coś tam ,także 9 zabiegów zaliczyłem leżenie na kozetce ,można można
Myślę podobnie jak Ewiko, bo po zabiegach w przychodni przychodzisz do domu i bierzesz się do prac domowych, a to raczej nie jest wskazane po zabiegach.
W sanatorium po zabiegach nie pracujesz, a odpoczywasz, chyba, że jak niektórzy to robią uprawiasz sporty ekstremalne, biegi, narty itp.
Wtedy moim zdaniem branie zabiegów mija się z celem, jakim jest poprawa stanu zdrowia.