Koniec z Dancingami w Sanatoriach

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Romanek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2023 07:49
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 16

Re: Koniec z Dancingami w Sanatoriach

Post autor: Romanek »

Andrzej1958 pisze: 05 gru 2024 22:57 No i jak tu żyć? :shock: ... Przecież starość też musi się wyszumieć. :P
No to teraz już wszyscy będą przygotowywać się wcześniej w żabce, a na tańcach pozostaje plecaczek pod stolikiem i woda mineralna zamówiona z bufetu i 6 szkanek, albo jeszcze lepiej alkohol podajemy tylko do konsumpcji jak za starych dobrych czasów "Pan sobie życzy?" Panie kelner tradycyjny zestaw pszę meduza i lorneta, Jak Pan szanowny sobie życzy...
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Atina »

Darenciusz masz rację
Pomimo i mimo ludzie tańczą i spożywają obecnie przebywam w Kołobrzegu i niech się dzieje...kiedy jak nie teraz na ostatniej naszej prostej życia 8-)
Kolejny pajac się nudzi i chce zmienić to co zawsze było... i niech nadal będzie plus kultura osobista
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Romanek myślę, że w Żabce zwłaszcza nad morzem i przy promenadzie to trochę drogo.
Lepiej chyba spacer do marketu z Twoim plecaczkiem. :lol:
Awatar użytkownika
Romanek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Ostatnio miałem niebywałe szczęście trafiłem na gościa, który umie myśleć o przyszłości i w bagażniku miał cały arsenał wyrobów własnych w ilościach przemysłowych.
Przypomina mi się takie zdarzenie za czasów zamierzchłych. Studenty na praktyce wchodzą do gsu i proszą o dobre wino, Pani sympatyczna z przejęciem odpowiada że dobre wina właśnie się skończyły zostały tylko drogie. To ja sobie duży plecak uszykuje i w ramach zdrowotności do biedronki będę chodził. 4 km to będzie poranna zaprawa przed śniadaniem :D
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 28 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Darku, nie doszukiwałby się w tych publikacjach zamachu na sanatoryjne życie.
Cel takiej publikacji to:
1. Autor tej interpelacji poselskiej wystawia SAM SOBIE świadectwo moralności.
2. Autor artykułu musi wyrobić wierszówkę, więc pisze.
3. Redakcja musi czymś wypełnić szpalty gazety, najlepiej jakąś sensacją, czy też nośnym ale marginalnym zjawiskiem.
4. Portale internetowe zapewniają sobie "klikalnośc" cytując czy podając link do artykułu. I mamy już zmasowany atak.
5. Utwierdzenie w przekonaniu tych co uważają, że w sanatorium to tylko wóda, seks, ruja i poróbstwo.
Podsumowując z dużej chmury mały deszcz.
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

O to to właśnie Andrzeju 1958. Moim zdaniem szkoda komentować te "rewelacje". Kolejny "sensacyjny" nagłówek ze znakiem zapytania. Może i ten jakiś tam polityk coś tam powiedział, ale dziennikarzyny muszą to tak obrobić i tak sprzedać, żeby sensacja była.
Równie dobrze mogli zatytułować artykuł: "Czy poseł XY ma problem z głową ??"A najlepiej to ,:"Poseł przerwał milczenie"
Awatar użytkownika
ZbigniewMax
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2022 09:24
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: ZbigniewMax »

Czyżby nadchodziła podwyżka cen alkoholu,na to wygląda.W Busku jest taka sytuacja,że dużo osób przyjeżdża tak jak ja,na 7 czy 10 dni,no i chodzimy z kurtkami jak jest zimno i szukamy fajnego miejsca do zabawy.Włókniarz akurat jest obiektem gdzie zawsze miejsca są dużo wcześniej rezerwowane,a miejscowych tam na zabawach raczej malutko,oni to Wojskowy,Belwederska i to nie w każdy dzień. :)
kruszynkaK
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 lip 2021 22:24
Podziękował: 330 razy
Podziękowano: 70 razy

Post autor: kruszynkaK »

Pismami co rusz podgrzewają atmosferę i co rusz piszą durnoty. Sejmowa stołówka ma alkohol :lol:
Ten Art od lat krąży a oni zmieniają tylko nazwiska posłów wnioskujacych. :lol: Niemniej takie wypociny.szkodzą tym co chcieliby wyjechać a partner się naczyta i embargo na wyjazd .Patologii pustaków pismaków cd :o
Awatar użytkownika
Romanek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Nic trudno zostaje abstynentem a co mi tam taniej bedzie :oops:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Romanek zostanie abstynentem w czasie pobytów sanatoryjnych, to trudna sprawa, a wiem to na swoim przykładzie.
W czasie spotkań towarzyskich w pokoju, czy w lokalu cały czas jest presja otoczenia i niedowierzanie, że nie piję alkoholu. Jest po prostu molestowanie," a napij że się", ale ja oczywiście się temu nie poddaję.
Dlatego też zawsze staram się brać w jedynkę i komercyjnie już wyjeżdżam sam bez towarzystwa trunkowego. :)
ODPOWIEDZ