Krynica Zdrój - MIELEC

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
mecenas51
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2010 19:23

Re: Krynica Zdrój - MIELEC

Post autor: mecenas51 »

I znowu nie weszło to co napisałem ale próbuję dalej pokój mały z widokiem na ośnieżony las bajka, łóżko podwójne z wygodnym materacem, łazienka z kabiną prysznicową to porażka na sztukę dla NFZ że mamy pokoje dla niepełnosprawnych. Wejście do kabiny 40 cm od posadzki a w środku taboret przykręcony do ściany w kabinie 70 cm w owalu jestem szczupły a ruszyć jest ciężko, spłuczka sedesowa nie ma przycisków konserwator mówi że stary model i nie można naprawić. "Mielec brawo TY. CDN.
mecenas51
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam ponownie to co pisze Duszyczka jest prawdą ale ja piszę na obecną chwilę moje subiektywne doznania w częściach bo cały temat nie w chodzi nie wiem dla czego. Jedzenie też uważam że jest dobre i wystarczające ale na stołówce okna są nieszczelne i mamy zimą dzięki temu włączoną klimatyzację, na zwróconą uwagę personelowi usłyszeliśmy żeby przychodzić w szalikach i w poniedziałek przyjdą fachowcy to to naprawią mamy drugi poniedziałek a ich nie ma. Okna zalepiono taśmami malarskimi i położono z rolowane koce na parapetach pomysł godny Stanisława Barei. "Mielec" brawo TY. Może teraz coś optymistycznego personel fizjoterapeutyczny robi co może żeby poprawić sytuację żebyśmy byli zadowoleni ale baza zabiegowa jest bardzo skromniutka, jednym z zabiegów jest picie wody źródlanej z kartonu i jest to liczone jak 10 zabiegów, a okładziny borowinowe na cały kręgosłup liczone są podwójnie leżysz 7 razy na łóżku a liczone masz 14 zabiegów. "Mielec brawo TY. CDN.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Gienia jak teraz czytać Twój zachwyt dotyczący Mielca :?:
Mecenas51 dziękujemy za opinię o Mielcu.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

:lol: :lol: :lol: nie skomentuje Zbyszku tego .
mecenas51
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam ponownie wczoraj zostałem zablokowany i nie mogłem wstawić moich wypocin na temat Mielca może dzisiaj się uda. Przyznam szczerze jestem zaskoczony reakcją dyrekcji Mielca na moje uwagi dzisiaj rano na stołówce brak zrolowanych kocy na parapetach które uszczelniały okna, OKNA zostały uszczelnione HURA -można. "Mielec" brawo TY- pozytywnie. Poprzednio pisałem a nie weszło że Tradycji stało się zadość zorganizowano nam wieczorek zapoznawczy za jedyne 15 zł był zespół było sympatycznie szkoda że tylko raz. Pisałem również jak Duszyczka o wycieczkach organizowanych przez PTTK warto skorzystać z ich usług byłem nie żałuję. Co do wpisów Duszyczki, Zbigniew 165, czy Gieni to wszyscy mają rację im więcej wpisów tym lepiej dla przyszłych kuracjusz mają możliwość oglądu jak tu jest. Jeżeli Dyrekcja Mielca będzie tak szybko reagowała na wpisy kuracjuszy i reagowała na problemy to chwała jej i może jest światełko w tunelu że będą istnieć na rynku usług sanatoryjnych czego im życzę bo potencjał mają. Śnieg stopniał i zrobiło się szaro ale humory są, pozdrawiam. CDN.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Masz rację mecenas , każdy wpis , każda opinia , jaka by ona nie była , coś wnosi do tematu .... czekam na więcej :)
mecenas51
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam z przykrością muszę przyznać się do błędu oceny Dyrekcji Mielca w sprawie uszczelnienia okien na stołówce, jak pisałem z rolowane kocyki znikły z parapetów żeby nie denerwować kuracjuszy - mogli by zastrajkować i nie przychodzić na posiłki. Problem rozwiązał się sam za oknami słońce, ciepło, śnieg stopniał nie ma dużej różnicy temperatur to i przeciągów nie ma, za chwilę turnus się kończy nowi przyjadą jakoś to będzie, a ja miałem nadzieję że dyrekcja idzie w dobrym kierunku szkoda. Stanisław Bareja ciąg dalszy "Mielec" brawo TY. A o najważniejszym bym zapomniał napisać za to kolejka do gabinetu lekarskiego zrobiła się bardzo długa w maseczkach na twarzach grzecznie czekają kuracjusze na wizytę. Na stołówce coraz więcej wolnych miejsc. "Mielec" brawo TY. I tym optymistycznym akcentem jak mawiał prof. Jan Tadeusz Stanisławski kończę. CDN.
mecenas51
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam i wyjaśniła się sytuacja z zabranymi zrolowanymi kocami na parapetach w stołówce, zastąpiono je świątecznymi girlandami by było przyjemnie, świątecznie, przytulnie, ale jak wiało tak wieje. Choinki też postawiono w holu nastrój musi być. Ciekawa sprawa jest z zabiegiem Hydro-jet, jest a go nie ma, łóżko stoi na sali gimnastycznej u pana Stanisława ale można go używać tylko komercyjnie 45 zł, na NFZ nie bo nie podpisano z nimi umowy na ten zabieg. Czysty Stanisław Bareja "Mielec" brawo TY. Chorych przybywa i to jest niepokojące co będzie do Wigilii czy tylko ja zostanę z Dyrekcją Mielca ? tak jeszcze świąt nie spędzałem. Dzisiaj była słoneczna pogoda i skorzystałem z okazji wybrałem się na Jaworzynę Krynicką wyciąg gondolowy polecam, było warto widoki przepiękne, a w gospodzie Koliba jedzenie super - pierogi z baraniną pychotka. CDN.
mecenas51
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam kończy się turnus i nadszedł czas podsumowania pobytu w Mielcu, ogólnie nie narzekam ale mogło być lepiej jeżeli ktoś ma możliwość wyboru innego sanatorium to namawiam do zmiany. Zacznę od pozytywów: Krynica i okolice miejsce urokliwe, jedzenie smaczne i wystarczające personel stołówki super, pokoje z tym różnie bywa jak się trafi, PTTK organizuje wycieczki warto z nich skorzystać polecam Vrbov termy siarkowe byłem 3 razy, terapeuci są zaletą Mielca to największy plus tego sanatorium i to by było wszystko na tak. A teraz negatywy: baza zabiegowa cieniutka, bardzo cieniutka wybór zabiegów skromny do tego stopnia że podpierają się piciem wody jako zabiegiem, największą bolączką jest BRAK basenu na ośrodku kto był w sanatorium z basenem to wie o czym mówię i teraz na koniec zostawiłem wisienkę na torcie BRAK KAWIARNI z wieczorkami tanecznymi, gdzie następuje integracja kuracjuszy, gdzie mamy jeden z zabiegów gimnastycznych "GRUPOWY," wiem można iść gdzie indziej ale zimą nikomu się nie chciało. A okna na stołówce dalej są nieszczelne, w poniedziałek przyjdą fachowcy i wezmą się do roboty...........który poniedziałek ? i tym optymistycznym akcentem kończę i pozdrawiam Wszystkich kuracjuszy, za rok składam papiery znowu do sanatorium.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 32 razy

Post autor: Bibi2 »

Mecenas , bardzo dziękuję za ocenę Mielca :kwiat:
ODPOWIEDZ