Dukat Dąbki 02.07-23.07

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Dorotka72
Na forum od: 13 lut 2014 19:37

Dukat Dąbki 02.07-23.07

Post autor: Dorotka72 »

Mam skierowanie do sanatorium Dukat w Dąbkach w terminie 02.07-23.07. Jeśli ktoś tam był, proszę o informacje: czy można wcześniej rezerwować pokój?, w którym budynku najlepiej. Może ktoś wybiera się swoim samochodem. Chętnie skorzystałabym z wspólnej podróży pokrywając częściowo koszty paliwa. Mieszkam w okolicach Konina.
forumowicz

Re: Dukat Dąbki 02.07-23.07

Post autor: forumowicz »

Witaj Dorotko! Opisałam Ci obszernie miejscowość Dąbki i ośrodek Dukat ale skończyła mi się sesja i przy wysyłaniu pożarło mi post :lol: W skrócie radzę Ci jak masz przydział to zadzwoń, jak najszybciej na recepcję i poproś o rezerwację, podaj też jakie masz usposobienie i mniej więcej jaką byś chciała do pokoju współlokatorkę. Jeżeli interesuje Cię dwójka to poproś na V piętrze, po prawej stroni z widokiem na morze. Recepcjonistki są bardzo miłe a szczególnie Pani Dorotka /blondynka/ Tak było jak ja byłam, to znaczy w czerwcu ubiegłego roku. Jak masz szczegółowe pytania postaram się odpowiedzieć. Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

Sprostowanie, chodzi o Panią Magdę - recepcjonistkę /pomyliłam z Twoim imieniem, sory :)
Dorotka72
Na forum od: 13 lut 2014 19:37

Post autor: Dorotka72 »

Dziękuję za odpowiedź. Dzwoniłam 14.02 na recepcję. Pani udzieliła mi informacji, że w pierwszej kolejności dwójki przydzielane są małżeństwom. Z funduszu przydzielane są pokoje od 1 do 3 piętra. Uprzedziła mnie, że nie wszystkich pokojach łazienki są odremontowane. Miałabym prośbę jak byś dokładniej opisała mi gdzie ewentualnie wybrać pokój. Jak wygląda przydział zabiegów.
Pozdrawiam
forumowicz

Witaj! Zgadza się, że w pierwszej kolejności dwójki przydzielane są małżeństwom, mi też tak powiedziano, ale nie zawsze jest pełna obsada małżeństw. Ja poprosiłam o dwójkę a gdyby nie było to powiedziałam, żeby była jedynka w studio. Zrobiłam to wcześni i się udało. Zawsze trzeba być miłym i robić to z uśmiechem. Ja miałam, jak napisałam wcześniej pokój na V piętrze, nr 514. Jak ja byłam to na kondygnacjach niższych kwaterowali rodziców z dziećmi a dorosłych od IV piętra w górę. Z tymi łazienkami to też prawda. Moi znajomi /małżeństwo/ mieli pokój po drugiej stronie korytarza i oni nie mieli takiego standardu jak my. Jeśli chodzi o zabiegi to nie bardzo byłam zadowolona ponieważ przydzielają tylko na schorzenie główne a jak chcesz coś na współistniejące to można dokupić prywatnie. Dylematem jest brak dużego basenu w którym można by było popływać. Znajduje się tylko mały basen do hydromasażu i jacuzii do kąpieli solankowych. Dąbki to nieduża wioska ale w sezonie tętniąca życiem turystycznym. Oprócz Dukata jest jeszcze Argentyt, Hutmen, Delfin i wiele innych ośrodków i pensjonatów . Z ośrodka do plaży jest zaledwie 50 m. Oprócz morza, plaży jest też jezioro Bukowskie przy którym w sezonie jest wypożyczalnia sprzętu wodnego. Są także wypożyczalnie rowerów i gokartów. Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ