Światowid Świnoujście od 02.01.2025

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Aneczka g
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2020 09:40
Oddział NFZ: Małopolski

Światowid Świnoujście od 02.01.2025

Post autor: Aneczka g »

Witam może ktoś jedzie 02.01.2025 r do Światowid Świnoujście albo ktoś był i opinią się podzieli 🙂 oraz czy można dostać jedynkę dziękuję 🙂
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 60 razy
Podziękowano: 91 razy

Re: Światowid Świnoujście od 02.01.2025

Post autor: zbigniew165 »

Proponuję poszukać opinii w temacie wyjazdów na forum lub na google jest trochę opinii kuracjuszy.
Sam obiekt jest w doskonałej lokalizacji, bo przy samej promenadzie, a do plaży masz ok.70 m.
Naprzeciwko po drugiej stronie ulicy masz kawiarnię Scaliano, która jest otwierana od godz. 16.00 i głownie zajmuje się organizowaniem co dziennie od 19.00 dancingów nawet w okresie postu.
Co do pokoju jedynki, to trzeba chyba o tym zapomnieć, bo jest ich mało i są tylko dla komercji, ale zadzwoń do recepcji. Jak nie będą odbierać telefonu, to dzwoń do Działu Lecznictwa Zarządu Uzdrowiska Świnoujście S.A., a numer znajdziesz na ich stronie internetowej.
Za bardzo nie przejmuj się negatywnymi opiniami o Światowidzie, bo niektóre są mocno przesadzone i moim zdaniem nie jest to najgorsze sanatorium w Świnoujściu, bo takim jest np. Złoty Kłos i Bałtyk pod względem warunków socjalnych moim zdaniem.
Jest na forum taki temat Spotkania, zloty forumowiczów i tam znajdziesz informacje o samym Świnoujściu i naszych pobytach.
Aneczka g
Kuracjusz
Kuracjusz

Bardzo ci dziękuję 🙂
Aneczka g
Kuracjusz
Kuracjusz

zbigniew165 pisze: 21 gru 2024 18:47 Proponuję poszukać opinii w temacie wyjazdów na forum lub na google jest trochę opinii kuracjuszy.
Sam obiekt jest w doskonałej lokalizacji, bo przy samej promenadzie, a do plaży masz ok.70 m.
Naprzeciwko po drugiej stronie ulicy masz kawiarnię Scaliano, która jest otwierana od godz. 16.00 i głownie zajmuje się organizowaniem co dziennie od 19.00 dancingów nawet w okresie postu.
Co do pokoju jedynki, to trzeba chyba o tym zapomnieć, bo jest ich mało i są tylko dla komercji, ale zadzwoń do recepcji. Jak nie będą odbierać telefonu, to dzwoń do Działu Lecznictwa Zarządu Uzdrowiska Świnoujście S.A., a numer znajdziesz na ich stronie internetowej.
Za bardzo nie przejmuj się negatywnymi opiniami o Światowidzie, bo niektóre są mocno przesadzone i moim zdaniem nie jest to najgorsze sanatorium w Świnoujściu, bo takim jest np. Złoty Kłos i Bałtyk pod względem warunków socjalnych moim zdaniem.
Jest na forum taki temat Spotkania, zloty forumowiczów i tam znajdziesz informacje o samym Świnoujściu i naszych pobytach.
Dziękuję ci za odpowiedź na posta i rady 🤗 chciała bym się jeszcze dowiedzieć czy lepiej być rano czy wystarczy po 15 i czy jest możliwość dostać jedynkę będę bardzo wdzięczna pozdrawiam 🙂
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 71 razy

Post autor: Dzia_dek »

zbigniew165 pisze: (...) Naprzeciwko po drugiej stronie ulicy masz kawiarnię Scaliano, która jest otwierana od godz. 16.00
i głownie zajmuje się organizowaniem co dziennie od 19.00 dancingów nawet w okresie postu. (...)
Zbyszku czy Ty aby nie pomyliłeś "Światowida/naprzeciwko którego po drugiej stronie ulicy jest "Bursztyn/
z "Korabem" i tu by się wtedy zgadzało, że "Scaliano" jest naprzeciwko? ;)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 60 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: zbigniew165 »

Zbyszku pomyliłem faktycznie , ale nie z Bursztynem, tylko naprzeciwko wejścia do Światowida jest sanatorium Swarożyc, a na następnej ulicy Energetyków jest kawiarnia Scaliano, czyli lokal dzierżawiony od sanatorium Energetyk.
Naprzeciwko wejścia na stołówkę Światowida dla kuracjuszy z innych obiektów sanatoryjnych jest sanatorium Bursztyn.
Aneczka ja zawsze w Świnoujściu jestem rano ok. 7.00, bo później już przed 8.00 przyjeżdżają pociągi z Warszawy i Krakowa, a wtedy jest pozamiatane. Kto pierwszy ma lepszy pokój, lepsze zabiegi i co ważne zabiegi do obiadu, a kto przyjedzie późno może mieć zabiegi rozpisane nawet do kolacji. Baza zabiegowa Rusałka pracuje chyba do 19.00.
Co do jedynki, to jak już pisałem marne szanse, chyba, że masz zaświadczenie od lekarza, że musisz mieszkać sama, ale wtedy i tak wskazany kontakt ze Światowidem lub Wydziałem lecznictwa pod który podlega większość sanatoriów w Świnoujściu, bo muszą wcześniej wiedzieć o takim kuracjuszu.
Osobiście nie mieszkałem w Światowidzie, ale chodziłem tam na posiłki wtedy jeszcze z Trzygłowa na stołówkę.
Opinię o Światowidzie znam z informacji, które uzyskałem pracując w uzdrowisku i z pobytów sanatoryjnych w innych obiektach.
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Byliśmy w Światowidzie w 2021 roku. My nie narzekamy bo i nie ma takiej potrzeby. Pokój jak pokój, jest wszystko co potrzeba. Część nieliczna zabiegów była na miejscu, reszta niedaleko w Rusałce. Posiłki na miejscu. Lokalizacja bardzo dobra. Blisko do promenad spacerowych, blisko do morza a i spacer do miasta w zasięgu. Porządny spacer i jesteś po niemieckiej stronie tzw. Uzdrowiska cesarskie. Warto naprawdę zajrzeć.
Światowid miał jeden minus, brak w nim przestrzeni, miejsca wspólnego aby przysiąść, pogadać, wypić herbatę..
Poza tym, dla nas wszystko ok.
Pozdrawiam
Bogutka
Aneczka g
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję 🙂
Aneczka g
Kuracjusz
Kuracjusz

zbigniew165 pisze: 23 gru 2024 05:21 Zbyszku pomyliłem faktycznie , ale nie z Bursztynem, tylko naprzeciwko wejścia do Światowida jest sanatorium Swarożyc, a na następnej ulicy Energetyków jest kawiarnia Scaliano, czyli lokal dzierżawiony od sanatorium Energetyk.
Naprzeciwko wejścia na stołówkę Światowida dla kuracjuszy z innych obiektów sanatoryjnych jest sanatorium Bursztyn.
Aneczka ja zawsze w Świnoujściu jestem rano ok. 7.00, bo później już przed 8.00 przyjeżdżają pociągi z Warszawy i Krakowa, a wtedy jest pozamiatane. Kto pierwszy ma lepszy pokój, lepsze zabiegi i co ważne zabiegi do obiadu, a kto przyjedzie późno może mieć zabiegi rozpisane nawet do kolacji. Baza zabiegowa Rusałka pracuje chyba do 19.00.
Co do jedynki, to jak już pisałem marne szanse, chyba, że masz zaświadczenie od lekarza, że musisz mieszkać sama, ale wtedy i tak wskazany kontakt ze Światowidem lub Wydziałem lecznictwa pod który podlega większość sanatoriów w Świnoujściu, bo muszą wcześniej wiedzieć o takim kuracjuszu.
Osobiście nie mieszkałem w Światowidzie, ale chodziłem tam na posiłki wtedy jeszcze z Trzygłowa na stołówkę.
Opinię o Światowidzie znam z informacji, które uzyskałem pracując w uzdrowisku i z pobytów sanatoryjnych w innych obiektach.
Dziękuję ci za radę 🙂 dzwoniłam teraz do Światowid i pani mi powiedziała że mają tylko trzy jedynki i tylko z zaświadczeniem ale jak jej powiedziałam kiedy jadę to mi powiedziała że w styczniu dużo nie przyjeżdża i że jest szansa że dostanę 🙂pozdrawiam
Aneczka g
Kuracjusz
Kuracjusz

A może ktoś jedzie 01.01.2025 r z Krakowa pociągiem do Świnoujścia ?
ODPOWIEDZ