Zimowit Rymanów Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
marlena1
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2014 11:30
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 1

Zimowit Rymanów Zdrój

Post autor: marlena1 »

Jadąc do Zimowita w Rymanowie Zdrój byłam przerażona , szczególnie czytając opinie na forum. Po przyjeździe mile się rozczarowałam . Budynek z zewnątrz odremontowany, nowe okna . Pokoje bardzo ładne, łazienka w każdym pokoju , czysto, szafy na ubrania , a miało ich nie być. Niejednokrotnie warunki w prywatnych kwaterach są gorsze . Posiłki wystarczające i smaczne ,. obsługa sympatyczna ,jak jesteś miły to wszystko załatwisz , zamienisz godzinę zabiegów itp. Zabiegi dobre, masaż klasyczny, okłady borowinowe, ćwiczenia i wiele , wiele innych . Właśnie w tej chwili jestem w sanatorium i jest mi tu dobrze, większość osób się zna , człowiek się zaprzyjaźnia. Gdyby nie to ,że mam małe dzieci mogłabym tu siedzieć dłużej. Na koniec dodam , nie ma co czytać złych opinii , nie wiem czego ludzie oczekują jadąc z ZUS czy NFZ zawsze mogą wydać około 2 tys. i jechać prywatnie tam gdzie się chce. Pozdrawiam . :P :P
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: jak jest w zimowicie

Post autor: sztani »

Marleno super ,że napisałaś. Szóstka za pogodę ducha dla Ciebie ,za dobrą opinię . Witaj na forum :kwiat:
Awatar użytkownika
jeni42
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2013 10:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Zimowit Rymanów Zdrój

Post autor: jeni42 »

Marlenko, spotykamy się we wtorek w Kasztanowym Dworze. My, Forumowicze musimy trzymać się razem:D Do zobaczenia
:kwiat:
marlena1
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Nie wiem kto pisze , nie trzymam się z obcymi.... :?:
marlena1
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Muszę poruszyć jeszcze jedną kwestię , a mianowicie relacji międzyludzkich panujących w Zimowicie . Czas miło nam upływa, gdyż mamy doborowe towarzystwo , jest z kim pogadać , pośmiać się i spędzić wolny czas . Pozdrawiam chłopaków ze Śląska . Wszystkich życzę takich znajomych , nie dość ,że kulturalni , mili to okazało się ,że na dodatek opiekuńczy. Nie ma jak CHANYSY................ :P
Awatar użytkownika
jeni42
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2013 10:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: jeni42 »

Myślałam, że tutaj wszyscy jesteśmy, jedną, wielką rodziną. Chciałam być po prostu miła... Pozdrawiam
marlena1
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Przepraszam , jeśli panią uraziłam, z natury nie skreślam nikogo , pozdrawiam
nike
Na forum od: 18 lut 2014 18:13
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: nike »

Witam serdecznie Wszystkich Kuracjuszy(tych przyszlych, a w szczegolnosci obecnych na turnusie od 6lutego :D ).Do wypowiedzi Marlenki1 juz nie mozna nic dodac i nic ujac.Kapitalna atmosfera,towrzystwo rewelacyjne,z kazdym dniem ludzie coraz bardziej z soba sie integruja :D. Mysle,ze nie jednemu kuracjuszowi i kuracjuszce bedzie zal opuszczac to miejsce,mam nadzieje ,ze znajomosci nie zakoncza sie po zakonczeniu turnusu i jakies znajomosci(przyjaznie) przetrwaja.
P.S. Serdeczne dzieki za mile spedzone dni i wieczory (wtajemniczoni wiedza kogo mam na mysli).
A My Chanysy juz tacy jestesmy-zawsze do uslug i chetni pomoc :lol: .Dziekujemy za mile slowa.Pozdrawiamy i zdrowia,,zdrowia zyczymy.
marlena1
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Nawiązując do postu nike , myślę, że znajomości te przetrwają , bo żal byłoby skreślić te parę tygodni spędzonych razem . A tak nawiasem mówiąc to najbardziej będzie brakować tej śląskiej mowy. Ale dość gadania zostało jeszcze 10 dni i trzeba je wykorzystać np. na spacery :lol:
majeczka43
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 02 gru 2013 22:29
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: majeczka43 »

potwierdzam wszystko, co pozytywnego napisały moje przedmówczynie. Ja też jestem na tym turnusie od 6 lutego i najchętniej przedłużyłabym sobie pobyt.....ale obowiązki wzywają. Jedna rzecz na minus,ale to na moje własne życzenie, ze względów zdrowotnych poprosiłam o jedynkę, i w związku z tym jestem mało zintegrowana, a np samotne wieczorne spacery nie należą do przyjemności. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ