23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny, Lądek -Zdrój, Jadwigi 2

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Ola1512
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 21 lis 2024 19:14
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Re: Lądek -Zdrój ,Jadwigi 2

Post autor: Ola1512 »

Ja będę od 22 stycznia.Mam wrażenie,że z kujawsko pomorskiego jadę sama w tym terminie.
Awatar użytkownika
Iwona 1509
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2022 12:14
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Iwona 1509 »

Dziękuję bardzo za opis i zgadzam się w 100%.
Byłam prywatnie na 4dni jakieś 5lat temu i jak na miejscowość uzdrowiskową to wygląda nędznie, te opuszczone budynki z wybitymi szybami itp wyglądają jak po przejściu wojny 😞😞 Może teraz coś po tej powodzi sprzątną i wyburzą to co szpeci to miasteczko.
Jedyny plus to że góry i jak ktoś może i lubi to ma gdzie pochodzić.
Pozdrawiam

uote=Kazer-57 post_id=1158596 time=1736951358 user_id=24919]
Byłem w tym sanatorium w sierpniu -wrzesniu 2023. W tym nr 1 najwyzszym. Fakt ze schód tu zeby zejsc do miasta chyba ze 200. Parking płatny na pilota barierka wiec mozna było zjechac i wyjechac . Ale dla bardziej schorowanych chodzenie np na basen i powrót po zabiegu to uciązliwosc duża. Pokoje przestronne z łazienką z duzym balkonem z widokiem na miasto chociaz drzewa zasłaniają z 1 pietra ładny widok. Stołowka na parterze, wyzywienie dobre.Zabiegi większosc na miejscu w pawilonie.Nizej w pawilonie 3 tez schodziłem na zabieg na wirówki i basen i łózko japonskie az nizej Wojciecha . 2 windy działające. Lekarz pan doktor dyrektor ds lecznictwa b. miły i przydzielił mi i żonie fajne zabiegi, skuteczne ze nawet DNA moczanowa ustapila po tych kąpielach i wirówkach na prawie rok. Panie od rehabilitacji miłe i przyjazne. Nawet to łózko japonskie bylo super.sama czesc uzdrowiskowa ładna ale centrum z ratuszem to chyba los i burmistrz tego miasta czekała na tą powódz. Moze po odbudowie cios sie w tym miescie okropnym zmieni. Tam czas sie zatrzymał w 40 lat temu, tynki sie sypią na tym ich rynku z ratuszem, drogi dziurawe i koslawe.Sporo pustostanów po pensojnatach. A dance buda POd Wąsem czynna tylko kilka razy w tyg to jakies muzeum PRLu.Był festw=wal górski, fajna impreza coroczna ,Szzkoda ze tyle ludzi ucierpiało w powodzi ale moze miastu ta powódz przyszła tez na ratunek, na odbudowę.
[/quote]
Awatar użytkownika
Iwona 1509
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Poproszę o jakieś info jak Pani dotrze 22.01 do tego sanatorium.
Dziękuję 🍀🍀

quote=Ola1512 post_id=1158659 time=1737023692 user_id=24812]
Ja będę od 22 stycznia.Mam wrażenie,że z kujawsko pomorskiego jadę sama w tym terminie.
[/quote]
Brygida Kat
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2023 18:19

Post autor: Brygida Kat »

Dzień dobry :) Mój turnus zaczyna się 5 marca. Może ktoś z Katowic wybiera się samochodem właśnie w tym terminie to chętnie bym dołączyła .Oczywiście dołożę się do paliwa. Pozdrawiam kuracjuszy :)
Awatar użytkownika
Kazer-57
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2025 19:41
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Kazer-57 »

Droga kolezanko,spotkasz tam wielu sympatycznych Kuracjuszy. Jak bedziesz mieszkac w pawilonie 1 tym najwyzej połozonym to trochę bedziesz miała gimnastyki po schodach. Większosc zabiegów jest jednak na miejscu i stołowka tez. Poza tym spotkasz tam miłe panie rehabilitanki. jak wybierzesz sie na tance Pod Wąsem to spotkasz tam naprawde miłych spragionych tanca facetów.Pan doktor dyrektor bardzo miły ,przydziela fajne zabiegi, warto prosic o łózko japońskie ale na to trzeba schodzic az na miejski basen bo tam one są ulokowane.Miłego pobytu ale słyszałem ze wszystkich kuracjuszy biora co 2 dzien na 3 godz, do porządkowania terenu po powodzi.
Wiolaaa
Na forum od: 22 lut 2025 22:29

Post autor: Wiolaaa »

Dobry wieczór,mam skierowanie do oddziału sanatoryjnego 2. Czy ktoś z Państwa tam jest, był i może kilka zdań napisać? jestem przerazona tym,co czytam. A moze tylko trafiłam na niewłaściwe wpisy. Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.
Awatar użytkownika
Feliks
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 wrz 2023 10:42
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Feliks »

Ja też mam tam skierowanie :roll:
Wiolaaa
Na forum od: 22 lut 2025 22:29

Post autor: Wiolaaa »

Od 6 marca :-)
Awatar użytkownika
Feliks
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 wrz 2023 10:42
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Feliks »

Ja niestety dużo później
Awatar użytkownika
Iwona 1509
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Ja mam 26marca ale składam podanie o inna miejscowość a z tego wyjazdu rezygnuje .
Jak czytam i oglądam filmiki to jestem przerażona...nie po to się jedzie do sanatorium żeby siedzieć 21dni w ośrodku i dostać depresji.
Żeby zejść z ośrodka na miasto i wejść do ośrodka trzeba pokonać 200 schodków...to dla zdrowych a nie tych po operacjach ,problemami z kręgosłupem czy kolanami.
Ogółem gdyby tam nie było powodzi to uzdrowisko pośród gór i ładnych terenów...jak ktoś lubi chodzić po górach to ma raj, ale raczej w sezonie wiosna/ lato.

Wiolaaa pisze: 22 lut 2025 22:38 Dobry wieczór,mam skierowanie do oddziału sanatoryjnego 2. Czy ktoś z Państwa tam jest, był i może kilka zdań napisać? jestem przerazona tym,co czytam. A moze tylko trafiłam na niewłaściwe wpisy. Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.
ODPOWIEDZ