23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny, Lądek -Zdrój, Jadwigi 2
Re: Lądek -Zdrój ,Jadwigi 2
- Iwona 1509
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 01 kwie 2022 12:14
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 9
Byłam prywatnie na 4dni jakieś 5lat temu i jak na miejscowość uzdrowiskową to wygląda nędznie, te opuszczone budynki z wybitymi szybami itp wyglądają jak po przejściu wojny
Jedyny plus to że góry i jak ktoś może i lubi to ma gdzie pochodzić.
Pozdrawiam
uote=Kazer-57 post_id=1158596 time=1736951358 user_id=24919]
Byłem w tym sanatorium w sierpniu -wrzesniu 2023. W tym nr 1 najwyzszym. Fakt ze schód tu zeby zejsc do miasta chyba ze 200. Parking płatny na pilota barierka wiec mozna było zjechac i wyjechac . Ale dla bardziej schorowanych chodzenie np na basen i powrót po zabiegu to uciązliwosc duża. Pokoje przestronne z łazienką z duzym balkonem z widokiem na miasto chociaz drzewa zasłaniają z 1 pietra ładny widok. Stołowka na parterze, wyzywienie dobre.Zabiegi większosc na miejscu w pawilonie.Nizej w pawilonie 3 tez schodziłem na zabieg na wirówki i basen i łózko japonskie az nizej Wojciecha . 2 windy działające. Lekarz pan doktor dyrektor ds lecznictwa b. miły i przydzielił mi i żonie fajne zabiegi, skuteczne ze nawet DNA moczanowa ustapila po tych kąpielach i wirówkach na prawie rok. Panie od rehabilitacji miłe i przyjazne. Nawet to łózko japonskie bylo super.sama czesc uzdrowiskowa ładna ale centrum z ratuszem to chyba los i burmistrz tego miasta czekała na tą powódz. Moze po odbudowie cios sie w tym miescie okropnym zmieni. Tam czas sie zatrzymał w 40 lat temu, tynki sie sypią na tym ich rynku z ratuszem, drogi dziurawe i koslawe.Sporo pustostanów po pensojnatach. A dance buda POd Wąsem czynna tylko kilka razy w tyg to jakies muzeum PRLu.Był festw=wal górski, fajna impreza coroczna ,Szzkoda ze tyle ludzi ucierpiało w powodzi ale moze miastu ta powódz przyszła tez na ratunek, na odbudowę.
[/quote]
- Iwona 1509
- Pomocny Kuracjusz

Dziękuję
quote=Ola1512 post_id=1158659 time=1737023692 user_id=24812]
Ja będę od 22 stycznia.Mam wrażenie,że z kujawsko pomorskiego jadę sama w tym terminie.
[/quote]
-
Brygida Kat
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2023 18:19
- Kazer-57
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 09 sty 2025 19:41
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 5
- Iwona 1509
- Pomocny Kuracjusz

Jak czytam i oglądam filmiki to jestem przerażona...nie po to się jedzie do sanatorium żeby siedzieć 21dni w ośrodku i dostać depresji.
Żeby zejść z ośrodka na miasto i wejść do ośrodka trzeba pokonać 200 schodków...to dla zdrowych a nie tych po operacjach ,problemami z kręgosłupem czy kolanami.
Ogółem gdyby tam nie było powodzi to uzdrowisko pośród gór i ładnych terenów...jak ktoś lubi chodzić po górach to ma raj, ale raczej w sezonie wiosna/ lato.
Wiolaaa pisze: 22 lut 2025 22:38 Dobry wieczór,mam skierowanie do oddziału sanatoryjnego 2. Czy ktoś z Państwa tam jest, był i może kilka zdań napisać? jestem przerazona tym,co czytam. A moze tylko trafiłam na niewłaściwe wpisy. Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.