Komisja w ZUS-ie

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Komisja w ZUS-ie

Post autor: sztani »

Mnie czeka to 28 lutego . Powodzenia aby wszystko było po Twojej myśli. Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam w nowym roku :) Ja juz jestem po komisji i mam juz przydział :) załatwili to jeszcze w starym może gdzieś się spotkamy ;) na trasie ;) :lol:
Trzymam kciuki za tych co jeszcze ten dzień radosci :lol: maja przed sobą :kwiat: :kwiat: :kwiat: :roll:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Gratuluje :kwiat: ,,,Ja będę to przeżywać jutro ,,,hm....zobaczymy ,,,nie omieszkam zawiadomić ,,,jak poszło ....Dużo zdrówka ...w nowym roku ,,,, :) :kwiat: dla wszystkich .... :kwiat:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: syrenka »

Witam!!! Niestety Zusowi udało się mnie uzdrowić ,,,Cud nad Wisłą ,,, Komisja parodia ,,zero zainteresowania moimi dostarczonymi dokumentami ,,,Ale to nic ja jestem upartą ,złośliwą , babą :twisted: ,,,i tak łatwo sie nie poddaje,,,Odwołanie już złożyłam ,,,teraz pozostaje czekać ,,,Pozdrawiam wszystkich ,,,,B,,,
afranek
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 31 paź 2011 07:10

Post autor: afranek »

Witam
Komisja w ZUS to jedna wielka paranoja. Zgadzam się z poznanianką .
śmiechu warte . Pozdrawiam
cekaj
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 gru 2013 17:06
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: cekaj »

Moim zdaniem wszystko zależy od lekarza. Ja byłem na komisji w Zduńskiej Woli w grudniu. Lekarz przejrzał dokumentację , wypytał co mnie boli później przebadał , porozmawialiśmy o mojej pracy i skierował na prewencję. Wszystko odbyło się szybko i przyjemnie. Sam byłem zaskoczony takim obrotem sprawy. :o
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 sty 2013 11:15

Post autor: dziunia60 »

Witajcie.Ja byłam na komisji 18 grudnia w Warszawie. Lekarz dość sympatyczna, przejrzała dokumenty (xero badań złożyłam wraz ze składanym wnioskiem) poprosiła o oryginały których nie miałam ,bo sprawdzała pani która przyjmowała wniosek.Myślałam ,ze w związku z moją "gafą" mnie odrzuci ale nie.Zbadała mnie pukając młoteczkiem w kolana, kazała mi się przejść,stanąć na jednej nodze i to wszystko. 25 lutego jadę na rehabilitację do Stalowej Woli. Dostałam kilka propozycji może były atrakcyjniejsze miejscowości ale termin zahaczał okres świąteczny,więc jak miałam wybór to wolę święta spędzić z rodziną.
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 10:40

Post autor: Mask »

Wiedziałem, że tak się skończy, to była tylko kwestia czasu :!:
Skoro Justyna Kowalczyk, ze złamaną nogą (jakby nie było, teraz osoba niepełnosprawna), pokonuje zdrowe, sprawne dziewczyny i jeszcze zdobywa złoty medal, to ja po złamaniu nogi i wyleczeniu jej, muszę być osobą sprawną :o :D
Jeszcze do tego mogą mnie wyrzucić z kolejki do sanatorium. Ratunkuuu :!: :!:

Przekonajcie się co może lekarz orzecznik :shock:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... SlotII3img
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ewiko »

Jak Justynka zdobyła medal pomyślałam dokladnie jak Ty...... mamy przerąbane. Skoro ona może to my połamańcy bierzmy się do roboty a nie sanatoria nam w głowach :D :D :D
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ewiko »

ja mam po wypadku samochodowym uszkodzenie kręgów szyjnych... lekarz orzecznik, który mnie badał był.... GINEKOLOGIEM POŁOŻNIKIEM..... i co on wie na temat kręgosłupów?? kazał mi stanąć na jednej nodze itd.. jak przy badaniach na prawko... żałosne.. nawet na zdjęcia nie popatrzył.... bo tam siedzą nieudacznicy, który już nigdzie pracy znaleźć nie mogą :(( a ludzie cierpią

NET

Mieszkaniec Nowego Sącza w grudniu ubiegłego roku złamał palec u lewej stopy, w związku z czym przebywał na zwolnieniu. Został jednak wezwany przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych na komisję lekarską. Tam usłyszał, że skoro Justyna Kowalczyk może biegać na nartach ze złamaną nogą, to on może pracować . Mężczyzna takim zachowaniem lekarza orzecznika poczuł się zniesmaczony. Sprawą zajął się Główny Lekarz Orzecznik Oddziału ZUS w Nowym Sączu. O sprawie poinformował serwis sadeczanin.info.

NET
ODPOWIEDZ